Jeroen Bokdam
Management Trainee

Een management trainee aan het woord


Jeroen Bokdam, management trainee bij Van Hattum en Blankevoort over zijn traineeship: 
"Na mijn studie Civiele Techniek heb ik Commercieel-Technische Bedrijfskunde via het BK5 traject gevolgd. Sinds 1 september 2021 ben ik werkzaam als management trainee bij Van Hattum en Blankevoort. Ik heb tijdens mijn studies altijd al geweten dat ik een traineeship wilde gaan volgen. Ik houd ervan om brede kennis te hebben en wilde daarnaast graag inzicht in verschillende functies. Dat ik vervolgens voor het Management traineeship bij Van Hattum en Blankevoort heb gekozen heeft diverse redenen. Vooral het individiele ontwikkeltraject met de persoonlijke begeleiding - in mijn geval vanuit de directeur integrale projecten - sprak mij erg aan. Zolang je zelf eigenaarschap pakt, gaan alle deuren voor je open en is eigenlijk geen voorstel te gek.

Periode 1 - Tendermanagement

Mijn traineeship is begonnen in Rijssen op het bedrijfsbureau van vestiging Oost. Hier heb ik aan verschillende tenders meegewerkt, zoals aan een marktconsultatie voor windmolenfundaties. Ook had ik een ondersteunende rol bij een tender voor de renovatie/nieuwbouw van een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Vervolgens heb ik nauw samengewerkt met de tendermanager en ontwerpleider van een tender omtrent de aansluiting op een snelweg in het noorden van het land. Het grootste deel van deze periode heb ik zelf als tendermanager gewerkt aan een tender die we vervolgens hebben aangenomen. Dat was voor mij de beste afsluiter op het bedrijfsbureau! Door aan al deze tenders te werken, heb ik ontzettend veel geleerd over de winnende manieren om tenders aan te vliegen, op te stellen en in te dienen.

Periode 2 - Uitvoering

Het tweede halfjaar ben ik als uitvoerder bij project Gemaal Monickendam aan de slag gegaan. Gemaal Monnickendam wordt gerealiseerd door business unit Noord en wordt gebouwd in een bouwkuip onder de N247 ten noorden van Monnickendam. Door de archeologische vondst van een 16e eeuwse sluis, viel deze periode voor mij precies goed om een groot deel van het betonwerk mee te maken. Tijdens mijn aanwezigheid werd de bouwkuip verder ontgraven, waarna de werkvloeren, constructievloeren en stempelvloeren zijn gestort. Na het verwijderen van de stempelramen zijn in mijn uitvoeringsperiode de pompen geplaatst en is begonnen met de bouw van de wanden van het gemaal. Ik was verantwoordelijk voor de realisatie van de Zettingsvrije Plaat (ZVP) Zuid. Deze betonplaat dient om zetting van de toeritten tegen te gaan. Op de werkvloer was ik verantwoordelijk voor het vlechten van de wapening, het maken van de bekisting en het storten van de plaat, de wanden en het dek. Ook diverse werkzaamheden die raakvlakken hebben met de ZVP heb ik opgepakt.

Periode 3 - Werkvoorbereiding

Mijn derde periode ben ik als werkvoorbereider werkzaam geweest voor Integrale Projecten op het Project EdesPoort, de nieuwbouw van het Station Ede-Wageningen. Direct na het inschuiven van de Oosttunnel ben ik gestart, waarna we in een halfjaar het fietsviaduct direct ernaast hebben gerealiseerd. Ik ben in nauwe samenwerking met één andere werkvoorbereider en de uitvoerder verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de bekisting, de tijdelijke ondersteuning voor het dek en de benodigde vlechtsteigers. Daarnaast heb ik diverse andere taken op me genomen en geregeld.

Voor mij persoonlijk was het organiseren van het Young meets Young evenement ook één van de hoogtepunten van mijn tijd in Ede. Het netwerkevenement Young meets Young was een evenement voor jongeren van Van Hattum en Blankevoort, ProRail, Rijkswaterstaat en de Gemeente Amsterdam

Periode 4 - Contractmanagement

Inmiddels ben ik in de vierde en laatste periode gestart als Contractmanager in voor onze vestiging Oost in Rijssen. Hier zal ik me bezighouden met het opstellen van contractscans en het afwikkelen van wijzigingen, waarna ik mijn traineeship zal afronden!
Media player

Over het Management Traineeship


 • Met een afgeronde hbo of wo opleiding (Civiele Techniek of Technische Bedrijfskunde) kan je starten aan een Management Traineeship.
 • Het Management Traineeship duurt twee jaar en wordt opgesplitst in vier periodes van zes maanden.
 • Elke periode vul je op een andere manier in en vul je - in overleg - in op de manier zoals jij wilt. Zo doe je kennis en ervaring op binnen:  
  • verschillende vakgebieden (ontwerp, inkoop/cost engineering, werkvoorbereiding of uitvoering);
  • verschillende fases van een project (van tender tot realisatie);
  • diverse bedrijfonderdelen. Van integrale projecten (landelijk), binnen één van onze drie regionale vestigingen of bij VSF (Volker Staal en Funderingen).
 • Aan het begin van elke periode krijg je een begeleider toegewezen vanuit het vakgebied/project/bedrijfsonderdeel.
 • Dit traineeship brengt een enorm doorgroeipotentieel naar leidinggevende posities.​​​​​​​
Heb je net als Jeroen interesse in een traineeship bij Van Hattum en Blankevoort? 
CONTACT
Meer weten?


Van Hattum en Blankevoort is altijd op zoek naar jong talent. Een leergierige collega die met een frisse blik naar ons vakgebied kijkt en vragen stelt die niemand anders stelt. Iemand die zijn talent in wil zetten op één van onze bijzondere en toonaangevende projecten. Reageer op één van onze vacatures of verras ons met een open sollicitatie via recruitment@vhbinfra.nl.

Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij
Van Hattum en Blankevoort?
Neem dan contact op met onze recruiter Fabiënne Weijland via 06 - 21 15 94 17,
recruitment@vhbinfra.nl of onderstaande knop.
​​

Foto van Fabiënne Weijland, de recruiter van Van Hattum en Blankevoort
Van Hattum en Blankevoort (hoofdkantoor)
Lange Dreef 13, 4131 NJ  Vianen
T:  088 186 5100
E: info@vhbinfra.nl

Bezoek onze website​​​​​​​