​​​​​​​Jos den Hollander
Ontwerpleider

Een ontwerpleider aan het woord


Wat herinner jij je nog van jouw eerste dag bij Van Hattum en Blankevoort?

Eigenlijk niet zoveel, haha! Ik was namelijk al opgenomen in de ‘familie’, voordat ik in dienst kwam bij Van Hattum en Blankevoort. Ik werkte namens een extern ingenieursbureau al jaren met veel plezier op de projecten. Eerst als betonconstructeur en later als ontwerpleider. Daar dreigde op een gegeven moment een einde aan te komen. Dat vond ik zó jammer, dat ik dacht: ‘ik werk voor het verkeerde bedrijf!’ Toen heb ik besloten om van werkgever te veranderen. Qua dagelijkse werkzaamheden veranderde er dus weinig tot niets.

Wat houdt jouw functie in?
Ik ben ontwerpleider, wat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het resultaat van een project in de ontwerpfase. Wat ik erg leuk vind aan mijn baan is de dynamiek; het is heel afwisselend qua taken. Gedurende de dag ben ik bezig met het inregelen en verbeteren van het ontwerpproces, creëren van de juiste randvoorwaarden voor en het bewaken van de kwaliteit en voortgang van de productie. Dat gebeurt gedurende dag door veel in gesprek te zijn met projectteamleden en de opdrachtgever.

Wat is er zo leuk aan jouw baan?

Mijn dagelijkse motivatie en energie haal ik uit de uitdaging om de projecten, waar wij als organisatie onderdeel van zijn, morgen beter te laten verlopen dan gisteren en vandaag. Daarnaast is het ontzettend gaaf, als het gaat om de langere termijn, om een bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van grote en complexe infrastructurele werken. Dat laatste is uiteindelijk voor mij de reden geweest om überhaupt civiele techniek te gaan studeren!

Welk project of gebeurtenis bij Van Hattum en Blankevoort is jou tot nu toe het meest bijgebleven?

Van alle projecten blijven je uiteindelijk dingen bij. Voorbeelden daarvan zijn het winnend afsluiten van de tenderfase en vervolgens succesvol doorlopen van de ontwerpfase van de waterbouwprojecten Verbetering Ipensloter- en Diemerdammersluis en Selectieve Onttrekking IJmond. Daarnaast de diversiteit van integrale multidisciplinaire ontwerpen van wegen en/of viaducten zoals Ecoduct Boele Staal,  A1/A28 Knooppunt Hoevelaken en De Nieuwe N200 infrastructuur. In de uitvoeringsfase is het mooi en indrukwekkend om te zien hoe de ontwerpen met imposante dimensies uiteindelijk gebouwd worden. Een tof waterbouwproject dat ik alleen in de uitvoeringsfase heb begeleid is de Tweede Julianasluis in Gouda. De imposante dimensies worden gerealiseerd met groot materieel en vaak ingrijpende (weg)faseringen. 

Welke ambities heb je?
In de toekomst wil ik me verder ontwikkelen op het vlak van persoonlijke competenties om de aanpak van projecten in de ontwerp- en realisatiefase binnen Van Hattum en Blankevoort op een nog hoger niveau te krijgen. 

Waar ben je trots op?

De hoge mate van kennis en kunde gecombineerd met de gedrevenheid om samen te werken binnen de teams op de projecten. De mentaliteit van ‘aanpakken’ en ‘doorpakken’ bevalt mij enorm binnen deze organisatie en de rest van de VolkerWessels werkmaatschappijen. Alleen samen krijgen we het voor elkaar!

Welke tip zou je meegeven aan aanstormend civieltechnisch talent?

Probeer zoveel mogelijk onderdelen en facetten van ‘het vak’ te zien in je (afstudeer)stage en start van je loopbaan. Kies een onderdeel waar je energie van krijgt en probeer daarin vervolgens te excelleren!
Media player
Word jij de nieuwe collega van Jos?
CONTACT
Meer weten?


Van Hattum en Blankevoort is altijd op zoek naar talent. Een leergierige collega die met een frisse blik naar ons vakgebied kijkt en vragen stelt die niemand anders stelt. Iemand die zijn talent in wil zetten op één van onze bijzondere en toonaangevende projecten of op ons hoofdkantoor. Reageer op één van onze vacatures of verras ons met een open sollicitatie via recruitment@vhbinfra.nl.

Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij
Van Hattum en Blankevoort?
Neem dan contact op met onze recruiter Fabiënne Weijland via 06 - 21 15 94 17,
recruitment@vhbinfra.nl of onderstaande knop.
​​

Foto van Fabiënne Weijland, de recruiter van Van Hattum en Blankevoort
Van Hattum en Blankevoort (hoofdkantoor)
Lange Dreef 13, 4131 NJ  Vianen
T:  088 186 5100
E: info@vhbinfra.nl

Bezoek onze website​​​​​​​