Charlotte Brinkman
Technisch Trainee

Een technisch trainee aan het woord


Charlotte Brinkman, technisch trainee bij Van Hattum en Blankevoort over haar traineeship: 
"In juni 2021 heb ik mijn opleiding Civiele Techniek op Hogeschool Windesheim afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij Van Hattum en Blankevoort. Deze stage is mij dusdanig goed bevallen dat ik na mijn opleiding heb gesolliciteerd bij Van Hattum en Blankevoort. Door mijn stages had ik de voorkeur ontwikkeld om uitvoerder te worden. Ondanks mijn voorkeur voor die functie, wilde ik eerst een traineeship doen. Deze keus heb ik gemaakt om het bedrijf, mijn collega’s en andere functies beter te leren kennen. Tot op heden ben ik heel blij met deze keus! 

Periode 1 - Uitvoering

Het traineeship ben ik gestart als uitvoerder bij regio Oost. Regio Oost is gespecialiseerd in de bouw van rioolwaterzuiveringen en windmolenfundaties. Tijdens deze periode heb ik dan ook op twee van deze projecten meegwerkt. In september mocht ik meelopen in de uitvoering op een rioolwaterzuivering. Hier heb ik voornamelijk met de timmerlieden buiten meegelopen. Daar heb ik veel praktische kennis opgedaan. Daarna ben ik voor twee maanden naar een windmolenpark gegaan waar we acht windmolenfundaties bouwden. Tijdens de bouw kreeg ik de verantwoordelijkheid over onder andere de planning van zeven fundaties, een goed verloop tijdens de stort van deze fundaties en de keuringen van deze fundaties, heel tof!

Periode 2 - Ontwerp

Begin december heb ik mijn traineeship vervolgd als ontwerpcoördinator op een van onze integrale projecten, Selectieve Onttrekking in IJmuiden. Dit project omvat een betonnen constructie die de verzilting van het Nederlandse water bij gebruik van de nieuwe Zeesluis moet tegengaan. Als ontwerpcoördinator heb ik me op dit project voornamelijk bezig gehouden met de ontwerpplanning en de documentenlijst. Op dit project zijn veel verschillende partijen bezig met het ontwerp, waardoor ik voor het maken van een juiste planning veel input van verschillende partijen nodig had.

Periode 3 - Cost Engineering

De derde periode van mijn traineeship heb ik meegelopen bij de afdeling Cost Engineering. Deze periode viel in de maanden maart, april en mei. Als Cost Engineer maak je aan het begin van een project een inschatting van de kosten, tijdens het project worden deze kosten bijgehouden zodat er aan het eind van een project een nacalculatie gedaan kan worden. In deze periode heb ik me voornamelijk verdiept in het calculatieprogramma IBIS, inkoopspecificaties vullen in de tenderfase en de ABK (Algemene Bouwplaats Kosten) begroting.

Periode 4 - Werkvoorbereiding

De laatste periode van mijn traineeship zal ik in juni starten bij VSF (Volker Staal & Funderingen). VSF is onderdeel van Van Hattum en Blankevoort, daarom kan ik tijdens mijn traineeship ook hier een kijkje in de keuken nemen. Bij VSF ga ik de rol als werkvoorbereider vervullen."
Media player

Over het Technisch Traineeship


 • Met een afgeronde hbo of wo opleiding (Civiele Techniek) kan je starten aan een Technisch Traineeship
 • Het Technisch Traineeship duurt een jaar en wordt opgesplitst in vier periodes van drie maanden. 
 • Elke periode vul je op een andere manier in en vul je - in overleg - in op de manier zoals jij wilt. Zo doe je kennis en ervaring op binnen:  
  • verschillende vakgebieden (ontwerp, inkoop/cost engineering, werkvoorbereiding of uitvoering),
  • verschillende fases van een project (van tender tot realisatie)
  • diverse bedrijfonderdelen. Van integrale projecten (landelijk), binnen één van onze drie regionale vestigingen of bij Volker Staal en Funderingen (VSF).
 • Aan het begin van elke periode krijg je een begeleider toegewezen vanuit het vakgebied/project/bedrijfsonderdeel.
 • Dit traineeship brengt een enorm doorgroeipotentieel naar (specialistische) technische posities.
Heb je net als Charlotte interesse in een traineeship bij Van Hattum en Blankevoort? 
CONTACT
Meer weten?


Van Hattum en Blankevoort is altijd op zoek naar jong talent. Een leergierige collega die met een frisse blik naar ons vakgebied kijkt en vragen stelt die niemand anders stelt. Iemand die zijn talent in wil zetten op één van onze bijzondere en toonaangevende projecten. Reageer op één van onze vacatures of verras ons met een open sollicitatie via recruitment@vhbinfra.nl.

Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij
Van Hattum en Blankevoort?
Neem dan contact op met onze recruiter Fabiënne Weijland via 06 - 21 15 94 17,
recruitment@vhbinfra.nl of onderstaande knop.
​​

Foto van Fabiënne Weijland, de recruiter van Van Hattum en Blankevoort
Van Hattum en Blankevoort (hoofdkantoor)
Lange Dreef 13, 4131 NJ  Vianen
T:  088 186 5100
E: info@vhbinfra.nl

Bezoek onze website​​​​​​​