Ruben Vis
Werkvoorbereider

Een werkvoorbereider aan het woord


Wat herinner jij je nog van jouw eerste dag bij Van Hattum en Blankevoort?

De eerste dag bij een nieuwe werkgever is altijd spannend. Toen ik als Technisch Trainee bij Van Hattum en Blankevoort begon, voelde ik me al snel thuis door de informele sfeer, het enthousiasme en de interesse van collega’s. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en dus stelde ik veel vragen. Er werd tijd genomen om mij wegwijs te maken binnen Van Hattum en Blankevoort en het project waar ik startte, dat was fijn binnenkomen!

Wat houdt jouw functie in?
Een dag in de werkvoorbereiding. Met de eerste koffie in de hand wordt vaak bijgepraat over sport, hobby’s of iets anders wat een collega buiten werktijd heeft meegemaakt. Vervolgens gaat de dag echt beginnen. 

De functie werkvoorbereider is heel veelzijdig en daarnaast is de grootte van het project, de contractvorm en de fase waar het project zich op dat moment in bevindt, bepalend voor het soort werkzaamheden dat je als werkvoorbereider uitvoert. 

Een voorbeeld van hoe een dag als werkvoorbereider eruit kan zien:

  1. Koffie;

  2. E-mail bijwerken;

  3. Overleg met het projectteam over de voortgang van werkzaamheden en komende acties;

  4. Werken aan een werkplan voor het storten van een betonnen kunstwerk;

  5. Ontwerptekening reviewen;

  6. Pauze;

  7. Inkoopgesprek met een potentiële onderaannemer;

  8. Planning en kostenbewaking bijwerken.

Wat is er zo leuk aan jouw baan?

Het allerleukste aan de functie werkvoorbereider vind ik dat het zo afwisselend is. Voordat je iets eentonig kan gaan vinden, start een nieuwe fase. Dan bestel je bijvoorbeeld materialen of stem je diensten af met de gecontracteerde onderaannemer, in plaats van het opstellen van inkoop uitvragen. Daarna zie je het onderdeel waar jij het werkplan voor hebt opgesteld in uitvoering gaan en wordt het stap voor stap gebouwd. Je werkt aan iets tastbaars wat in de meeste gevallen jarenlang blijft staan. Daarnaast vind ik het samenwerken met veel verschillende mensen en andere bedrijven een erg leuk onderdeel van mijn werk.

Bij Van Hattum en Blankevoort wordt ook veel aandacht besteed aan je ontwikkeling, zowel op technisch, als op persoonlijk vlak. Zeker als je bereid bent hier zelf het voortouw in te nemen, gaan er veel deuren voor je open. 

Naast het werk is er ook ruimte om te netwerken met leeftijdsgenoten bij Young VHB, waar ik ook onderdeel uitmaak van het bestuur. Door de jongerenorganisatie van Van Hattum en Blankevoort wordt regelmatig iets georganiseerd. Dit kan variëren van een leuke doe-activiteit waarbij het werk helemaal losgelaten wordt, tot een projectbezoek of lezing. Het belangrijkste doel is om op een leuke manier de jongeren binnen het bedrijf te verbinden, want daar zit de toekomst!

Er zijn veel sportieve collega’s op Strava te vinden. Het verbaast dan ook niet dat er genoeg collega’s gek te maken zijn voor een sportieve actie voor het goede doel. Het is leuk om collega’s ook buiten werksfeer te leren kennen en samen een sportieve prestatie neer te zetten. Een leuk voorbeeld is de Homeride van 2022 waarbij het team van Van Hattum en Blankevoort als eerste finishte!

Welk project of gebeurtenis bij Van Hattum en Blankevoort is jou tot nu toe het meest bijgebleven?

Soms loopt niet alles zoals het van tevoren is bedacht. Dit levert de nodige spanning op, maar vaak zijn dit wel de momenten waarop door het team wordt gepiekt en de mooiste herinneringen worden gemaakt.

Waar ben je het meest trots op?

Persoonlijk ben ik het meest trots op een (voor Van Hattum en Blankevoort) klein project, waar ik vanuit mijn rol een relatief groot aandeel in heb gehad. Hierdoor ontdek je snel je leerpunten (wat soms best confronterend kan zijn), maar krijg je ook een extra goed gevoel als de zaken soepel en vlot verlopen. 

Over de breedte van het bedrijf ben ik trots op de teamgeest, de gedrevenheid om kwaliteit te leveren en de aandacht die wordt gegeven aan ontwikkeling.

Welke tip zou je meegeven aan aanstormend civieltechnisch talent?

Mijn ervaring is dat het fijn is om met een bepaalde frequentie een collega te spreken waar je op dat moment niet direct mee samenwerkt. Deze persoon heeft vaak een frisse kijk op zaken waar je zelf vastloopt. Zoek iemand waar je een klik mee hebt en licht toe wat jouw doel is van de gesprekken.
Media player
Word jij de nieuwe collega van Ruben?
CONTACT
Meer weten?


Van Hattum en Blankevoort is altijd op zoek naar talent. Een leergierige collega die met een frisse blik naar ons vakgebied kijkt en vragen stelt die niemand anders stelt. Iemand die zijn talent in wil zetten op één van onze bijzondere en toonaangevende projecten. Reageer op één van onze vacatures of verras ons met een open sollicitatie via recruitment@vhbinfra.nl.

Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij
Van Hattum en Blankevoort?
Neem dan contact op met onze recruiter Fabiënne Weijland via 06 - 21 15 94 17,
recruitment@vhbinfra.nl of onderstaande knop.
​​

Foto van Fabiënne Weijland, de recruiter van Van Hattum en Blankevoort
Van Hattum en Blankevoort (hoofdkantoor)
Lange Dreef 13, 4131 NJ  Vianen
T:  088 186 5100
E: info@vhbinfra.nl

Bezoek onze website​​​​​​​