VolkerRail VES Willem
Blog Bart

"Betrokkenheid en oprechte interesse in elkaar vind ik heel erg belangrijk. Gelukkig zit dat hier wel goed!"

Het verhaal van Bart


Sinds 2019 werkt onze collega Bart de Kort bij VolkerRail. Via een detacheringsbureau waar zijn schoonzus werkte kwam hij binnen op de afdeling VES en vorig jaar trad Bart vast in dienst. “Voor mijn vorige werkgever zat ik veel in Engeland. Als werkvoorbereider legde ik kabels in zee om windmolenparken aan te sluiten. Toen ik besloot dat ik weer graag in Nederland wilde werken, maakte ik kennis met VolkerRail. De overstap naar VolkerRail en specifiek naar de afdeling VES heeft voor mij heel goed uitgepakt. Ik heb het hier erg naar mijn zin!”

Bart kan zich de sollicitatieprocedure nog goed herinneren: “Omdat ik graag weer in Nederland wilde werken maakte ik via het detacheringsbureau kennis met VolkerRail. De kennismaking was voor mij heel leuk, mijn eerste gesprek had ik al meteen een goede klik met de collega’s. Ook het tweede gesprek was erg leuk. Mij werd gezegd dat we met elkaar het werk maken en dat is ook echt wat we doen. Binnen VES en ook binnen VolkerRail heerst een hele gemoedelijke sfeer. We zorgen voor elkaar. Als je een keer vrij wil dan kan dat en dat wordt het je van harte gegund. De gemoedelijkheid, betrokkenheid en oprechte interesse in elkaar vind ik heel erg belangrijk. Gelukkig zit dat hier wel goed.”

Inmiddels heeft Bart flink wat meters gemaakt: “Nu werk ik als uitvoerder voor de afdeling VES, we zijn gespecialiseerd in renovatie en onderhoud van bruggen en sluizen. Ik stuur de jongens buiten aan en ik schrijf mee met de werkinstructies en -plannen. Het combineren van klussen binnen en buiten vind ik erg leuk. Eerst iets voorbereiden om precies te weten wat uitgevoerd moet worden en vervolgens buiten uitproberen wat we binnen bedacht hebben vind ik echt heel gaaf. Naast de monteurs instrueren over de werkzaamheden die dag, zou ik het liefst zelf nog mee gaan sleutelen, want samen maken we het werk. We zijn een team. Binnen VES is de cultuur hartstikke goed. Als het even tegenzit dan durven we dat naar elkaar uit te spreken, dat werkt heel lekker.”

Tot slot heeft Bart nog een tip voor toekomstige collega’s: “Als je goed nadenkt over wat je zelf leuk vindt en wat je wilt worden, dan kan je het ook echt maken binnen VES. Ik wilde graag uitvoerder worden en kijk, dat is gelukt. Ik wil verder grotere klussen alleen kunnen doen als senior uitvoerder. En heel misschien wil ik later zelfs aan de slag als projectleider. In ieder geval zijn er hier kansen genoeg!”


VES Brug
Volker Engineering Structures (VES)
VolkerRail Nederland B.V.
Locomotiefstraat 50
3534 BK  Utrecht