VolkerRail VES Willem
Blog Marcel

"We doen het met z'n allen,
​​​​​​​dat  zorgt echt  voor een succesvolle uitvoering."

Het verhaal van Marcel


"Via het project Merwedebrug ben ik in 2016 als werkvoorbereider in contact gekomen met VolkerRail, bij de afdeling kunstwerken. Nadat het project was afgelopen ben ik gevraagd of ik het leuk vond om langer bij VolkerRail te blijven werken. Ik ben in januari 2017 begonnen als werkvoorbereider op het contract VZH en een jaar later uitvoerder bij VES geworden.

Ik ben altijd werkzaam geweest in de werktuigbouw, maar sinds ik in aanraking ben gekomen met bruggen en sluizen ben ik verkocht!Het werk is hartstikke leuk omdat er veel techniek bij komt kijken. Houd je van techniek, dan moet je bij VES zijn. Bij VES kun je alles zeggen en vooral veel doen. De sfeer is gemoedelijk en collega’s zijn open naar elkaar toe! Wanneer je een foutieve inschatting maakt, wordt er in oplossingen gedacht in plaats van de fout benadrukken. Er heerst dan ook absoluut geen afrekencultuur.

Als uitvoerder ben ik in het voortraject vooral bezig met het zoeken naar de meest veilige en efficiënte manier van werken om hiermee mijn bijdrage te leveren aan een gedegen voorbereiding van de projecten. We organiseren alle werkzaamheden zo, dat er op een veilige manier gewerkt kan worden. Wanneer we van start gaan met het project op locatie heb ik de verantwoordelijkheid dat alles op rolletjes loopt, denk aan het aansturen van de voormannen en onderaannemers en het controleren van de lopende processen. Ook zorg dragen voor het op tijd arriveren van de materialen en materieel is hierbij een belangrijke taak.
​​​​​​​
Uiteindelijk zijn de projecten op locatie het allerleukste wanneer we in de uitvoeringsfase zitten. De voortgang bewaken en werken conform planning, zoals gemaakt in de voorbereiding, is een uitdaging maar daarom des te leuker! Je bent buiten bezig en de techniek waar je mee bezig bent spreekt tot de verbeelding. Het toewerken naar de datum van oplevering en vervolgens zonder opleverpunten overdragen, geeft mij de meeste voldoening. De samenwerking die nodig is voor het succesvol verlopen van de projecten zie je terug in het resultaat van de uitvoering, we doen het tenslotte met zijn allen en dat merk je gelukkig ook continu!"
VES Brug
Volker Engineering Structures (VES)
VolkerRail Nederland B.V.
Locomotiefstraat 50
3534 BK  Utrecht