VolkerRail VES Willem
Blog Susanne

"De dynamiek in het bedrijf, de collega’s en de bijzondere bouwwereld geven me elke dag weer energie."

Het verhaal van Susanne


"Mijn naam is Susanne Janus en in 2019 ben ik gestart als trainee bij VolkerRail op de afdeling VES. Hiervoor was ik jurist bij een advocatenkantoor in Amsterdam en mijn opleidingsachtergrond bestaat uit een bachelor en een master in rechten. Hoewel ik me had voorgenomen om advocaat te worden, ben ik uiteindelijk bij VolkerRail beland in een hele andere rol.

Ik was nog helemaal niet bekend met VES, tot mijn neef me erover vertelde. Van VolkerWessels had ik wel al eens gehoord. Toen ik vervolgens werd gewezen op de vacature van tendermanager dacht ik meteen: “Deze tekst is mij op het lijf geschreven!” Hoewel de functie van tendermanager voor mij nog nieuw was, sprak de vacaturetekst me zo aan dat ik besloot om te reageren. Omdat zowel VolkerRail als ikzelf na een kennismakingsgesprek enthousiast waren, werd er een traineeship voor me opgericht met als doel om later als tendermanager aan de slag te gaan. Toen ik op de vacature reageerde had ik nog geen idee dat er speciaal voor mij een traineeship kon worden opgestart.

Inmiddels werk ik al ruim twee jaar op de afdeling VES, Volker Engineering Structures, en heeft mijn traineeship zich ontwikkeld tot een allround functie met verantwoordelijkheden binnen een heleboel verschillende projecten. Risicomanagement, contractmanagement, procesmanagement… dit zijn zaken die inmiddels allemaal binnen mijn takenpakket vallen. Het is breed en veel maar ook ontzettend leuk en ik leer er enorm veel van. Daarnaast kom ik op een heleboel bijzondere plekken zoals de Sluis in Weurt, de Haringvlietbrug en het Volkerak sluizencomplex. Hoewel mijn werk zich met name op kantoor afspeelt, bezoek ik deze projectlocaties regelmatig. Ik vind het namelijk belangrijk om aansluiting te houden met dat wat er in de uitvoering gebeurt.

Zoals je ziet had ik in mijn tijd als jurist nooit verwacht dat ik zou staan waar ik nu sta. Ik ben super blij dat ik de keuze heb gemaakt om in het diepe te springen en deze baan met beide handen aan te grijpen. De dynamiek in het bedrijf, de collega’s en de bijzondere bouwwereld geven me elke dag weer energie. Met elkaar de bruggen en sluizen in Nederland veilig houden, daar doen we het voor."


VES Brug
Volker Engineering Structures (VES)
VolkerRail Nederland B.V.
Locomotiefstraat 50
3534 BK  Utrecht