img1

Ronald Pronk, Projectleider
"Iedereen zet de schouders eronder om het project tot een goed einde te brengen.


Aangenaam, mijn naam is Ronald Pronk. Na mijn studie HBO Bouwkunde heb ik 1 jaar als werkvoorbereider gewerkt bij Baas Smits Bouwgroep, een klein aannemersbedrijf.


Daarna ben ik overgestapt naar Cordeel, waar ik 2 jaar gewerkt heb als werkvoorbereider en 3 jaar als projectleider. Daar heb ik gewerkt aan projecten voor zorginstellingen in de utiliteitsbouw en aan projecten in de industrie. Vanwege mijn ervaring in de industrie werd ik door een headhunter gepolst of ik interesse had om voor Visser & Smit Bouw als projectleider aan de slag te gaan voor Tata Steel in IJmuiden.

Als projectleider ben ik eindverantwoordelijk voor alle projectmanagement-beheeraspecten

Sinds oktober 2016 ben ik projectleider bij Visser & Smit Bouw. Ik stuur het team aan, onderhoud de relatie met de klant en ben eindverantwoordelijk voor alle projectmanagementbeheeraspecten.
 

Uitdagend vind ik dat het complexe projecten zijn die veel van je vragen

Visser & Smit Bouw heeft een zeer gedreven werkvoorbereidings-projectcoördinatorafdeling. Dat geldt ook voor de ontwerpafdeling. Al die mensen van die verschillende afdelingen vormen mijn team op het project. Iedereen zet de schouders eronder om het project tot een goed einde te brengen. Dat teamwork maakt het leuk. Uitdagend vind ik dat het complexe projecten zijn die veel van je vragen.
img1

Mensen denken echt mee en hebben hart voor hun werk

Nu zijn we bijvoorbeeld de terminal op Schiphol opnieuw aan het inrichten. Een project van anderhalf jaar. Intussen moet de passagiersstroom wel vlot en veilig doorgaan. Dan is het heel belangrijk dat de werkvoorbereiding alles zo goed heeft uitgedacht, dat de uitvoerder nergens meer over na hoeft te denken. Wij werken overdag. De uitvoering zit in de nacht. Zowel de uitvoerders als wij verschuiven onze werktijden om voor de juiste overdracht te zorgen. Mensen denken echt mee en hebben hart voor hun werk. Dat noem ik nog eens teamwork en flexibel samenwerken.


Het is een platte organisatie van directie tot administratie

Bij Visser & Smit Bouw kun je bij iedereen binnenlopen. Het is een platte organisatie van directie tot administratie. Die openheid spreekt mij aan. En je wordt vrijgelaten. Je krijgt heel veel bewegingsvrijheid, zodat je zelf je beslissingen kunt nemen. Het voelt als een familiebedrijf. Dat is een cultuur die mij aanspreekt. Het is een grote, maar toch hele flexibele organisatie.

De komende 5 tot 10 jaar wil ik doorstromen tot projectmanager en projectdirecteur

Op dit moment ben ik projectleider. Ik zit nu op mijn tweede grote werk. De komende jaren wil ik dit blijven doen. Daarbij wil ik gecoacht worden door de mensen om mij heen om beter te worden. Zodat ik steeds meer senioriteit in mijn werk krijg. In 5 tot 10 jaar wil ik doorstromen tot projectmanager en projectdirecteur om nog grotere projecten te kunnen aanvliegen.

Visser & Smit Bouw - Rotterdam
Waalhaven Z.z. 11, 3089 JH Rotterdam
+31 10 313 10 00


Visser & Smit Bouw - Amsterdam
Tupolevlaan 97, 1119 PA Schiphol-Rijk
+31 20 696 68 86

Visser & Smit Bouw - Groningen
Gotenburgweg 50, 9723 TM Groningen
+31 50 549 54 95