VolkerRail_Home_Theemswegtracé
De organisatie

Organisatie

VolkerRail is in 1997 ontstaan uit een samenvoeging van de bedrijven Railbouw Leerdam, Van der Worp en GrantRail. Van oorsprong zijn we gespecialiseerd in bouw en onderhoud van het spoor. Inmiddels werken we ook aan de verbetering van sluizen, bruggen en keringen en op Schiphol. Dit doen we iedere dag met ruim 1200 gepassioneerde collega’s. We zijn onderdeel van het toonaangevende VolkerWessels, dat zich van oudsher kenmerkt als familiebedrijf. Het verbeteren van de mobiliteit zit in ons DNA. We zorgen ervoor dat reizigers veilig van A naar B kunnen. Daar zetten we ons iedere dag, al ruim 20 jaar, voor in.

Onze Directie

De directie van VolkerRail bestaat uit vier leden. Aangezien ons bedrijf een platte organisatie is en er een informele bedrijfscultuur heerst, stellen onze directieleden zich graag aan je voor.
Na een jaar als strategisch directeur werkzaam te zijn geweest voor VolkerWessels, is Halbe Zijlstra vanaf 1 november 2019 bij VolkerRail gestart in de rol van algemeen directeur (CEO). Halbe heeft een opleidings-achtergrond in Commerciële Economie en Sociologie. Na zijn opleidingen heeft Halbe gewerkt als accountmanager en daarna was hij directeur van een project-managementbureau. Vervolgens was hij actief in de politiek.
Halbe Zijlstra, Algemeen Directeur
Als Directeur HR, KVGM en Communicatie is Gwen Melcherts verantwoordelijk voor alle personele- en veiligheidsaspecten binnen VolkerRail. Met een achtergrond in HR bij verschillende, grote organisaties, haalt Gwen energie uit haar werk door de passie waarmee de mensen uit haar team hun werk doen. De drijfveer binnen VolkerRail is dat we het mogelijk maken voor iedereen in Nederland om veilig onderweg te zijn. Daar doen we het voor.
Gwen Melcherts, Directeur HR
 Dat de doorgroeimogelijkheden bij VolkerRail eindeloos zijn, blijkt wel uit de loopbaan van onze operationeel directeur Ben Hendriks. Al in 1998 kwam hij, als afgestudeerd bedrijfseconoom, in dienst als logistiek medewerker. Later stroomde Ben door naar de functie van applicatiebeheerder baan IV. Uiteindelijk werd Ben benoemd tot directeur projecten in 2018 en inmiddels bekleedt hij de functie van operationeel directeur (COO) binnen VolkerRail.
Ben Hendriks Operationeel Directeur
img1
Matthijs Koster heeft, even als COO Ben Hendriks, al een flinke loopbaan binnen VolkerRail achter de rug. Matthijs studeerde bedrijfskunde en startte vervolgens in 2001 zijn loopbaan bij VolkerRail. Hij begon als werkvoorbereider. Na een aantal jaren groeide hij door tot directeur services.  Inmiddels staat Matthijs aan het roer van bedrijfsonderdeel Volker Engineering Structures (VES), specialist op het gebied van onderhoud en renovatie aan bruggen en sluizen.
Matthijs Koster, Directeur Services
Veilig onderweg, daar doen wij het voor
VolkerRail Theemswegtracé
VolkerRail Nederland B.V.
Lange Dreef 7
4131 NJ, Vianen