img1
COLLEGA ROB JANSEN
EN HOE HIJ MORGEN MOGELIJK MAAKT
img1
Rob Jansen

Calculator bedrijfsbureau bij VolkerWessels Telecom

Rob Jansen is de telecomwereld toevallig ingerold, maar is er nooit meer weggegaan. Hij is bedrijfsbureaumedewerker en neemt de voorbereiding van projecten voor zijn rekening. Rob is voornamelijk betrokken bij het offertestadium en schakelt met opdrachtgevers en engineers over kostprijzen en andere calculaties. Hij zorgt met een goede voorbereiding dat risico’s voor opdrachten inzichtelijk zijn en de uitvoering van projecten zo min mogelijk risico lopen. 


Hoewel de werkzaamheden over het algemeen op elkaar lijken, ziet ieder project er vaak net iets anders uit. “Die diversiteit houdt het leuk. Het kan best wel een uitdaging zijn om alle ballen in de lucht te houden. Je werkt met verschillende opdrachtgevers aan verschillende projecten, en dan moet je snel kunnen schakelen. Het werken in teamverband biedt hierbij verlichting. Dat is dan ook een van de leukste dingen van het werk. Dat je met elkaar successen boekt en nieuwe projecten binnenhaalt. Daar doe je het voor”, vertelt Rob.   


Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat wordt steeds zichtbaarder, ook voor de collega’s van uitvoering. Sinds kort werken Rob en zijn collega’s met een voorbereidingsplanning. “Alle taken worden ingepland, zodat er eerder inzicht is in wanneer een project in de knel dreigt te komen. Zo hebben collega’s minder last van enorme pieken en dalen in de werkzaamheden. De dynamiek van het werkt blijft, maar met dit soort systemen zijn er minder ad hoc dingen en kunnen we de rust op kantoor beter bewaren.”

VolkerWessels Telecom
VolkerWessels Telecom
Ravenswade 4a
3439 LD Nieuwegein