Rick Wessel is uitvoerder bij VolkerWessels Telecom en een bekende binnen het bedrijf. Rick werkt al 10 jaar bij VWT en is begonnen als grondwerker en opgeklommen naar zijn huidige functie. Hij vertelt graag over zijn ervaringen bij VWT.

Rick Wessel - Uitvoerder

VolkerWessels Telecom

Rick Wessel is uitvoerder bij VolkerWessels Telecom en een bekende binnen het bedrijf. Rick werkt al 10 jaar bij VWT en is begonnen als grondwerker en opgeklommen naar zijn huidige functie. Hij vertelt graag over zijn ervaringen bij VWT.

Rick Wessel - Uitvoerder

VolkerWessels Telecom

Opleiding en kennis 

“Bij VWT krijg je echt de kans en ruimte om te groeien, maar het is ook aan jezelf óf en hoe je wilt groeien. Ik begon zelf als grondwerker en had aangegeven stappen te willen maken. Zo werd ik lasser en later werkvoorbereider. Inmiddels ben ik uitvoerder. De kennis uit eerdere functies neem ik allemaal mee in mijn huidige baan.” Rick heeft dus veel opleidingstrajecten doorlopen binnen VWT en vertelt hoe dat gaat. “Bij VWT krijg je natuurlijk voor ieder onderdeel de nodige opleidingen. Daarnaast heb ik veel geleerd van mijn ervaren collega’s, zij hebben al veel gezien en gedaan en zijn daarom een belangrijke bron van informatie. Uiteindelijk geef je zelf een draai aan alle kennis en ervaring die je hebt opgedaan.”  

Van de glaszakelijke markt tot huisaansluitingen 

Inmiddels is Rick al 5 jaar uitvoerder en heeft hij verschillende projecten mogen draaien. “Ik ben begonnen op de glaszakelijke markt waarbij je alle soorten zakelijke aansluitingen doet. Van nieuwe tot bestaande bedrijfspanden en van winkels middenin een centrum tot een kantoor op een bedrijventerrein. Hier werk je bijvoorbeeld ook vaak in de avonduren of nachten zodat bedrijven blijven draaien. Bijvoorbeeld tijdens een overname als ergens een reconstructie komt. Zo was er tijdens werkzaamheden een grote storing ontstaan waardoor het internet er bij ontzettend veel bedrijfspanden uitlag. We hebben met een team van 50 man twee nachten gestreden om alles te maken. Hoe mooi is het als je dan met zijn allen de klus klaart?”  

Na zijn avontuur in de glaszakelijke markt ging Rick naar FttX, waar hij op dit moment verantwoordelijk is voor de aansluitingen van de huishoudens die wij verglazen met bijvoorbeeld T-Mobile of KPN. “Op dit moment zitten we in Den Haag en straks gaan we naar Rotterdam om hetzelfde te doen. Als uitvoerder ben je altijd verantwoordelijk voor drie belangrijke pijlers: kwaliteit, planning en als laatste de belangrijkste: veiligheid. We zorgen er als uitvoerders voor dat iedereen weer veilig thuiskomt. Ik doe dit door regelmatig een praatje te maken met de collega’s die aan het werk zijn. Daarnaast controleer ik bijvoorbeeld de wegafzettingen. Zo zorgen we er samen voor dat alles veilig is. Niet alleen voor onze mensen maar zeker ook voor de omwonenden.” 

Van iets negatiefs iets positiefs maken 

Als uitvoerder voor de huisaansluitingen heeft Rick veel te maken met de eindgebruiker, de bewoners. “Als uitvoerder zorg je ervoor dat alles goed verloopt zodat je zo veel mogelijk positieve verhalen hoort. Maar soms komt het voor dat een bewoner klachten heeft. Als uitvoerder vind ik het een mooie uitdaging om ook deze verhalen om te buigen in iets positiefs. Ik ga vaak langs bij de klant om een luisterend oor te bieden. Goed luisteren en daarna een gepaste oplossing bieden is erg belangrijk.”  

VolkerWessels Telecom is open en eerlijk 

Ook na 10 jaar in dienst bij VWT vertelt Rick vol enthousiasme waarom hij koos voor VWT en hier nog steeds met veel plezier werkt: “Hiervoor werkte ik bij kleinere bedrijfjes, daar was gewoon minder ruimte om te leren en te groeien. VWT is een groot bedrijf met opleidingstrajecten die je deels ook zelf in kan vullen. Collega’s zijn hier altijd open en eerlijk waardoor je weet waar je aan toe bent. Ook is iedereen bereid om je te helpen, en als dat een keer niet kan, zijn ze daar ook weer eerlijk in.” 

Knopen doorhakken 

Bij VolkerWessels Telecom zijn we doorlopend op zoek naar goede uitvoerders. Rick vertelt je graag waar je vooral goed in moet zijn: “Als uitvoerder moet je vooral knopen door kunnen hakken. Dat is dagelijkse kost. En omdat je leiding geeft aan mensen moet je ook goed groepen sturen en soms in de klei willen staan. Met een hele dag achter je laptop ga je er niet komen. Ik ben zo’n 60% buiten en 40% binnen. Dat laatste is nodig voor de administratie om alles op orde te houden. En het áller belangrijkste is dat je gewoon plezier moet hebben in je werk. Als je plezier hebt en dit ook uitstraalt is alles mogelijk!” 

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!