Past jouw DNA bij Homij?

Als afstudeerder of stagiair bij Homij mag je wel wat van ons verwachten. Bijvoorbeeld goede ondersteuning, ruimte om je te ontwikkelen, prima faciliteiten en een nette vergoeding. Van jou verwachten we een actieve en betrokken houding, nieuwsgierigheid en een positief kritische houding. Er zijn tal van leuke opdrachten waar je je tanden in kunt zetten.

Opdracht 1: Strategische doelstellingen monitoren

De vestigingen van Homij hebben strategische doelstellingen passend bij de aard en omgeving van het bedrijf. In de dagelijkse gang van zaken heeft het managementteam veel focus op de operationele zaken, waaronder de rendementen van onze projecten. Er wordt daardoor minder frequent aandacht gegeven aan de langetermijndoelstellingen. Het MT vraagt jouw advies: hoe kunnen we het wel/niet behalen van onze strategische doelstellingen actief monitoren en visueel weergegeven in bijvoorbeeld een dashboard?


Opdracht 2: Operationeel dashboard

Vestigingen van Homij beschikken over een afdeling Technisch Beheer. Vanuit verschillende contractteams wordt vanuit deze afdeling dienstverlening geleverd aan toonaangevende organisaties. Deze teams werken zeer resultaat- en oplossingsgericht. Daarmee wordt onvoldoende aandacht gegeven aan procesverbetering. Het managementteam vraagt jouw advies: hoe kunnen we de verschillende processen van de afdeling Technisch Beheer optimaliseren?


Opdracht 3: Nieuw ERP-systeem voor onderhoudsrapportages

Onze klanten van de onderhoudafdelingen krijgen meerdere keren per jaar een onderhoudsrapportage opgestuurd. Voor het opstellen van deze onderhoudsrapportages is een nieuw ERP-systeem aangeschaft. Welke gegevens moeten er verzameld worden om de gewenste onderhoudsrapportages op te kunnen stellen? En hoe kunnen onze medewerkers gemotiveerd worden om deze gegevens op de juiste manier in te voeren in het ERP-systeem? Wat levert deze verandering onze organisatie op?


Opdracht 4: Een langdurige relatie

Als technisch dienstverlener zijn we nauw betrokken bij de realisatie van nieuwbouw projecten. Na oplevering blijven we nog één of twee jaren verbonden voor de uitvoering van (garantie)onderhoud. Graag zouden we langer verbonden blijven. Welk portfolio – en welke acties – zijn hiervoor nodig?


Opdracht 5: Klanttevredenheidsonderzoek

Eén van onze doelstellingen is het hebben van tevreden klanten en deze klanttevredenheid steeds verder te verhogen. Onze methodiek voor de meting van klanttevredenheid is aan vernieuwing toe. Bedenk jij de nieuwe methodiek en help je mee deze te implementeren?


Opdracht 6: Product strategie Meet & Regel-systemen (M&R)

De technologische veranderingen hebben ook op M&R gebied niet stil gestaan. Beheer op afstand kan een duurzame oplossing bieden voor zowel de eindklant als de beheerder. Welke systemen zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen? Deze analyse leidt tot de selectie van 2 à 3 voorkeursfabricaten.


Opdracht 7: Toepassing van tijdsafhankelijke Energie kosten

Dubotechniek (onderdeel van Homij) realiseert duurzame energiesystemen. De focus ligt op oplossingen voor de levering van warmte en koude. Deze oplossingen zijn "all-electric". De kosten voor de levering van elektrische energie worden steeds meer afhankelijk van het tijdstip van levering. Bij deze opdracht onderzoek jij hoe wij dit in ons concept slim kunnen toepassen.​​​​​​​

Heb je interesse in een van deze afstudeer-/ stageopdrachten bij Homij?
Laat via onderstaande knop je gegevens achter in het formulier en we nemen contact met je op.