Specialismen

In de bouw zijn wij van vele markten thuis: van een energienota nul-woning die in één dag gebouwd wordt tot het aanleggen van een haven. Van duurzame wegen tot razendsnelle netwerken. Van hypermoderne spoorverbindingen tot toekomstbestendige gebiedsontwikkelingen. Welk specialisme past bij jou?

Vastgoedontwikkeling

Van een futuristisch stationsgebied tot een volledig circulaire woonwijk. VolkerWessels ontwikkelt vastgoedprojecten in eigen beheer of in opdracht van relaties. 

Bouw

Een indrukwekkend gerechtshof, stadskantoor of hypermodern ziekenhuis. Een complexe energiecentrale, een nieuwe woning rechtstreeks uit de fabriek of een volledig circulaire woonwijk. VolkerWessels geeft de gebouwde omgeving een gezicht. 

Installatietechniek

Van licht tot lucht, van verwarming tot koeling en van water tot data en telecom. VolkerWessels ontwerpt, realiseert, inspecteert en onderhoudt alle denkbare elektrotechnische en werktuig bouwkundige installaties.

Toelevering

Van keten tot materieel, van betonnen prefab-elementen tot leidingdelen en van bouwstoffen tot houten bouwelementen. Als multidisciplinaire bouwer heeft VolkerWessels vrijwel alles in huis om alle schakels in de keten te bedienen.

Wegenbouw

Kilometers egaal asfalt onder je wielen. Die rotonde of dijk waar je dagelijks overheen fietst. Iedere Nederlander maakt gebruik van wegen die VolkerWessels aanlegt en onderhoudt.

Civiele Techniek

De grootste zeesluis ter wereld. Een acht kilometer lange hoogwatergeul om de IJssel te 'temmen'. VolkerWessels ontwerpt, bouwt en onderhoudt civiele constructies in de infrastructuur, energie- en vastgoedmarkt.

Spoorbouw

Of het nu gaat om rails voor reizigers, industriespoor of kraanbanen, de railinfra en spoorbouw hebben geen geheimen voor VolkerWessels.

Mobiliteit en Engineering

Met de auto, boot, fiets of trein. Wie door Nederland reist kan bijna niet om de activiteiten van VolkerWessels heen. Snelwegen en spoorwegen met viaducten, bruggen en tunnels. Vaarwegen met sluizen en stuwen. Bij VolkerWessels bouwen we ze niet alleen, we ontwerpen ze ook.

Energienetwerken

Pijpleidingen, kabels en boringen voor transport van restwarmte, stoom, gas, olie, water en elektriciteit. VolkerWessels ontwikkelt, bouwt en onderhoudt de 'levensaders' van Nederland.

Telecom

Onderweg films kijken. Direct foto’s delen van een voetbalwedstrijd in een afgeladen stadion. Afvalbakken die zelf een seintje geven als ze vol zitten. Een wereld zonder connectiviteit kunnen we ons niet meer voorstellen.

Dienstverlening en Asset Management

Van toezicht, schoonmaak en onderhoud tot beveiliging, catering en receptiediensten. En van afvalmanagement, wagenpark- en parkeerbeheer tot digitalisering, robotisering en big data.

Digitalisatie

We leven tegenwoordig in een informatiemaatschappij. VolkerWessels maakt, net als veel grote ondernemingen, gebruik van informatie en gegevens om bedrijfsprocessen te verbeteren en nieuwe, veelbelovende innovaties te ontwikkelen.

Volg ons op