img1
Blog Sümbül

"Nooit gedacht dat ik na mijn HR-stage op de Inkoopafdeling zou belanden."

Het verhaal van Sümbül, Procescoördinator bij de afdeling Inkoop


“Via de Hogeschool Utrecht kwam ik in contact met VolkerWessels. In mijn derde jaar van Technische Bedrijfskunde heb ik een 20 weken durend project gedaan bij HOMIJ Technische Installaties, ook gevestigd op de Lange Dreef 7, waar ik als projectleider met vijf andere studenten de faalkosten moest reduceren. Zodoende ben ik in contact gekomen met VolkerRail. Uiteindelijk kon ik bij de afdeling HR mijn afstudeeronderzoek doen naar het optimaliseren van het werving- en selectieproces.

Los van de NS en ProRail is de spoorsector helemaal nieuw voor mij. Het gevoel bij VolkerRail was vanaf de start echter echt positief en warm. Ik kreeg de mogelijkheid om gedurende mijn stage intern bij verschillende afdelingen mee te kijken waardoor ik ook de organisatie beter leerde kennen. Uiteindelijk kon ik na het afstuderen drie weken bij de afdeling Inkoop als vakantiekracht aan de slag en vervolgens ben ik niet meer weggegaan!

Als Procescoördinator houd ik mij bezig met processen die we in de hele organisatie handhaven en probeer ik zo te sturen dat die effectiever en efficiënter kunnen worden ingericht. Het is leuk om nieuwe dingen te introduceren en collega’s met een frisse blik naar zaken te laten kijken. Zo organiseerden we laatst een brainstormsessie met hapjes en drankjes zodat de deelnemers op een laagdrempelige manier nuttig konden praten. Het geeft mij voldoening wanneer dit aanslaat en men op een innovatieve manier naar processen gaat kijken en zelf ook met initiatieven komt om zaken binnen VolkerRail te verbeteren.

Voor mij voelt VolkerRail echt aan als een warm bad. Ik ben als stagiair binnengekomen maar heb geen moment gemerkt dat ik daardoor als minder word gezien, ook niet gedurende mijn stage. Ik voel me welkom bij iedereen door de hele organisatie heen en collega’s zijn behulpzaam wanneer je met een vraag komt. Die behulpzaamheid probeer ik ook naar anderen uit te stralen. De werksfeer heb ik tot nu toe altijd als positief ervaren, in ieder geval op de afdelingen HR en Inkoop! Zelf zit ik hier lekker op mijn plek en zie ik mezelf niet zo gauw verkassen. Het lijkt me wel interessant om ooit een leidinggevende rol te gaan vervullen binnen VolkerRail, maar dat zien we in de toekomst wel! Voorlopig blijf ik lekker in mijn rol als Procescoördinator.

Mijn tip aan een toekomstig collega zou zijn: voordat je bepaalde dingen gaat doen, neem de processtappen door (alle handleidingen) zodat je weet waar je mee bezig bent. Ook helpt het om uit jezelf mensen te benaderen en pro activiteit te tonen. Interesseer je voor andere disciplines binnen VolkerRail en leer de organisatie kennen. Iedereen binnen de organisatie staat hiervoor open en waardeert het juist als je met vragen komt. Domme vragen bestaan immers niet. Het heeft mij in ieder geval erg geholpen om veel rond te vragen en mensen te bellen. Hiermee creëer je ook een uitgebreid netwerk welk je later weer kunt inzetten als je zelf iets specifieks nodig hebt.”  

Lees nu ook de verhalen van de andere collega's!

VolkerRail Theemswegtracé
VolkerRail Nederland B.V.
Lange Dreef 7
4131 NJ, Vianen