Wat is project control?

Ben jij (bijna) afgestudeerd, leergierig, maar nog wel oriënterend naar de juiste werkplek en werkomgeving? Als trainee Project control bij VolkerWessels doorloop je een traineeprogramma van 2 jaar waarin jij je het vakgebied project control ‘eigen’ maakt. Zo ga je bij 4 verschillende opdrachtgevers binnen het VolkerWessels concern aan de slag en volg je trainingen gericht op project control én jouw persoonlijke ontwikkelingen.

Wat doet een project controller?

Binnen het vakgebied project control draait het om de financiële beheersing van risicovolle projecten. Als trainee ga jij ervaren wat de fundamentele thema’s zijn voor het succes van een project. Hierbij moet je denken aan de projectplanning en control, maar zeker ook contract-, tender-, en risicomanagement. Sterke analyses geven een transparante doorkijk in projecten vanaf ontwerpfase tot en met de uitvoeringsfase. Diversiteit? Genoeg! Project control bij een grootschalig nieuwbouwproject brengt andere uitdagingen dan bij onderhouds- en/of renovatieprojecten. En wat denk je van de diversiteit tussen de verschillende vakdisciplines binnen onze organisatie? Civieltechnische werken, projecten gericht op de energietransitie, woningbouw- en utiliteitsprojecten, óf de combinatie van eerdere projecten gericht op de aanleg van telecomnetwerken: alle projecten bieden weer hun eigen uitdagingen. Wat past bij jou?
img1
img1

Nina van Baast over haar project control loopbaan bij VolkerWessels 

"Het leukste aan project control is dat je continu aan het schakelen bent tussen de verschillende stakeholders op het project. Je spreekt met de uitvoerder over productiestanden, met de realisatiemanager over faseringen en met de directie over de te behalen planning. Vanuit ieder gesprek haal je vervolgens de juiste informatie op. Dit verwerk je in de rapportage van het project, zodat er een goede weergave is van de stand van het werk.

Je krijgt de tijd om de projecten te bezoeken om een nog beter beeld te krijgen bij wat we buiten aan het realiseren zijn.
 

Daarnaast zorg je ervoor dat alle stakeholders inzicht krijgen waar het team qua kosten op kan sturen. Deze inzichten leiden regelmatig tot directe acties in de praktijk. Ik vind dat mooi om te zien!"


Heeft Nina jou overtuigd?                                      
img1

Wie ben jij?

- Leergierig
- Assertief
- Klaar om in een korte tijd veel te leren
- Klaar of bijna klaar met je studie
- Maximaal 2 jaar werkervaring
- Affiniteit met cijfers én het verhaal achter de cijfers
- Interesse in bouw & infraprojecten
Wij bieden jou een programma om veel te kunnen leren! Onze
bedrijven zitten door heel het land. Dat betekent dat VolkerWessels altijd wel een werkmaatschappij bij jou in de buurt heeft. Echter, willen we jou graag meer van ons bedrijf en van het vakgebied project control laten zien. Daarom zul je werken vanuit meerdere locaties in Nederland en verwachten we dat je bereid bent hiervoor te reizen. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een passend salaris en een leaseauto.

Je schrijft je in, en dan?

Beginnen met het Traineeship? Dat kan!
Schrijf je direct in. Heb je nog vragen over het Traineeship Project Control? Neem dan contact op met:

Jacquelien Versteeg
Programmamanager Traineeship Project control
jversteeg@kws.nl
+31 612335111