Na 21 jaar vind ik mijn werk nog altijd even leuk.

Siebe - Beheerder Seinwezen

VolkerRail

Na 21 jaar vind ik mijn werk nog altijd even leuk.

Siebe - Beheerder Seinwezen

VolkerRail

Al 21 jaar werkt collega Siebe Hoevers met veel plezier bij VolkerRail. Na 21 jaar heeft Siebe dan ook al behoorlijk wat carrière stappen gemaakt. Siebe: “Ik ben als aspirant monteur begonnen, zoals dat dan vroeger heette. Al vrij snel, na zo’n 4.5 jaar, werd ik hoofdmonteur. Inmiddels werk ik als beheerder seinwezen en reis ik het halve land door. Dat vind ik erg leuk, want omdat VolkerRail verspreid zit in het hele land leer ik steeds weer nieuwe collega’s kennen.”

Siebe zijn sollicitatie ging van een leien dakje, vertelt hij met een lach: “Destijds zag ik een advertentie voor de functie van onderhoudsmonteur. Toen ik hierop solliciteerde, bleek ik mijn eerste gesprek te hebben met een collega van een vorige werkgever. Dat was erg toevallig en dat klikte natuurlijk meteen, dus dat was wel grappig. Inmiddels werk ik er 21 jaar later nog steeds en ik vind het hier nog altijd even leuk.”

“Momenteel kijk ik mee met andere seinwezenteams. Ik grap ook weleens dat ik samen met wat andere collega’s in “the A-team” van de railtak zit. Ik ben erg trots op mijn werk en mijn collega’s. Met elkaar proberen we de werkwijzen dichterbij elkaar te brengen zodat er meer eenduidigheid ontstaat. Dat werkt uiteindelijk efficiënter en ik vind het erg leuk om te doen. Ook leren we op deze manier van elkaar, de collega’s hebben door het hele land een flinke bak met ervaring en die kennis willen we met elkaar delen. Zo blijven we vernieuwen.

VolkerRail is een van de betere werkgevers en ik heb bewust voor dit bedrijf gekozen omdat het een goede en sociale werkgever is. Nieuwe en aanstaande collega’s wil ik daarom ook zeggen dat ze bij een goede en sociale werkgever terechtkomen. We doen mooi werk in een leuk techniekveld, je bent met de techniek bezig en met het oplossen van storingen. Binnen een bepaalde tijd zorg je ervoor dat de treinen weer rijden. Daar samen voor zorgen, dat is de kick.”

Voor nieuwe medewerkers heeft Siebe tot slot nog een tip: “Zorg ervoor dat je veel plezier in je werkt hebt en dat je met een lach je werk kan blijven doen. Houd onderling de gezelligheid erin, dan ben je binnen VolkerRail zeker van een lange en leuke loopbaan.”

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!