Iets maken wat er nog niet was

Tom, Stagiair op de bouwplaats én op kantoor

de Groot Vroomshoop

Iets maken wat er nog niet was

Tom, Stagiair op de bouwplaats én op kantoor

de Groot Vroomshoop

Tom, stagiair op de bouwplaats én op kantoor
Mijn carrière? Die moet nog beginnen. Ik volg met veel plezier de opleiding middenkader bouw en infra aan het ROC van Twente in Hengelo. Ik zit in mijn derde jaar. Als kind had ik niet echt voor ogen wat ik worden wilde. Totdat ik mijn vader hielp een houten schuur te renoveren. Leuk werk, vooral om van iets ouds weer echt iets moois te maken. Zou daar mijn liefde voor de bouw ontstaan zijn?

Op de bouw
Via de opleiding kwam ik in contact met De Groot Vroomshoop. Ik zocht een stageplek en kon aan de slag op de bouwplaats in Ommen. Daar realiseren we Kindplein West. Samen met architectenbureau Noordeloos en Huisman Installatietechniek heeft onze afdeling Bouwsystemen een ontwerp gemaakt voor een energieneutraal onderkomen voor basisscholen GBS Guido de Brès, CBS Het Koloriet en OBS De Dennenkamp en Kinderopvang De Kleine Kunst. Een jaar geleden is gestart met de inrichting van de bouwlocatie voor de nieuwbouw. Er is hard gewerkt door de collega’s. Het gebouw staat inmiddels, het exterieur en de installaties zijn bijna gereed. Nu wordt de binnenkant afgewerkt en het terrein rondom gebruiksklaar gemaakt. Eind van het jaar is de oplevering en begin 2022 wordt het Kindplein West Ommen in gebruik genomen. Mooi dat ik kan zeggen dat ik hier een beetje aan heb bijgedragen.

Blijven plakken
Op 1 februari ben ik gestart met mijn stage op een bouwplaats. Ik liep hier 10 weken. Die vlogen voorbij. Alles wat op mijn pad kwam, heb ik opgepakt. Daarna moest ik weer naar school. Een dag in de week had ik geen les. Ik vroeg de uitvoerder van De Groot Vroomshoop of ik die dag op de bouw mocht helpen. Dat werd gewaardeerd. Zo ben ik blijven plakken. In de zomer was dit mijn vakantiewerk. In periode 1 na de vakantie stond weer een stage op het programma en ook die doe ik bij De Groot Vroomshoop, dit keer op kantoor.

Bouwplaats versus kantoor
Ik voelde me meteen ‘thuis’ bij ontvangst. Voordat ik aan mijn eerste stage op de bouw begon, kreeg ik een uitgebreide rondleiding bij De Groot Vroomshoop. Ik keek mijn ogen uit, wat een groot bedrijf. Inmiddels werk ik een aantal weken op kantoor, van 8 uur ’s ochtends tot een uurtje of 17. Ik loop mee op de tekenkamer, waar ik meehelp in de voorbereiding van projecten die binnenkort van start gaan. Ook dat bevalt, al ben ik wel een man van de praktijk en het meest op mijn plek buiten, op de bouw. De werktijden zijn daar wel anders. Half 7 werd ik opgepikt door een collega. Op de bouwplaats startten we met een gezamenlijke bak koffie, dan flink aan de slag en tegen 16 uur weer naar huis.

Plezier in het werk
Het leukst van dit werk vind ik dat vanuit niets iets ontstaat. Dat kun je niet alleen, maar krijg je echt door samenwerking voor elkaar. De samenwerking met collega’s verloopt soepel. We werken hard, maar vaak is er wel ruimte voor een grap tussendoor. Plezier is ook belangrijk. Ik wil graag in de bouw aan de slag. Praktijkervaring opdoen en het vakmanschap onder de knie krijgen. Er is nog veel te leren. Uiteindelijk zou ik wel door willen groeien tot uitvoerder of voorman. Voorlopig ben ik nog stagiair bij De Groot Vroomshoop, een fantastische leer- en werkplek!

Als ik niet aan het werk ben…
Dan spreek ik vaak met vrienden af om samen wat leuks te doen of op stap te gaan. Ook kijk ik graag naar een leuke serie of film.
Een aanbeveling voor studenten die een stageplek zoeken? Zoek een stagebedrijf waarin jij verwacht je goed te voelen en waar je echt iets kunt leren. Als je inzet toont en laat zien wat je wilt, kun je ver komen en misschien wel blijven plakken.
 

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!