Loslaten en vernieuwen

Marcel, Hoofd projectrealisatie

de Groot Vroomshoop

Marcel, hoofd projectrealisatie
In september 2017 stroomde ik vanuit de functie van projectleider door naar hoofd projectrealisatie. Ik ben verantwoordelijk voor alle projecten die vanuit de commercie van onze werkmaatschappij Bouwsystemen naar de uitvoering komen.

De laatste jaren zie ik binnen Bouwsystemen best wat ontwikkelingen. In de bouwcrisis zijn ook wij min of meer gedwongen anders te werken: oude concepten loslaten en vernieuwen in producten en werkwijzen. De laatste jaren zijn er veel nieuwe collega’s bij gekomen. Elk project is nu bijna uniek met steeds weer andere eisen. Deze omslag vraagt ook wat van onze mensen in de projectteams. We hebben te maken met complexe projecten, een kortere bouwtijd en nieuwe productgroepen die meer samenwerking vereisen, zowel in- als extern. Daarmee versterken we onze organisatie.

Het mooiste aan mijn werk vind ik de grote rol in de samenwerking met afdelingen intern, maar ook in de samenwerking tussen de werkmaatschappijen. Als projectleider werkte ik altijd in de projecten, nu faciliteer ik meer en zorg ik ervoor dat de projecten goed doorlopen. De beleidskant is interessant, maar ik vind de contacten met de collega’s ook leuk. Ik vind het erg belangrijk om feeling te houden met de projecten en de medewerkers die de uitvoering verzorgen. Ik moet er niet aan denken om alleen maar de zaken te regelen vanachter een bureau! Het werk op de bouw verandert. Meer digitalisering en meer prefabricage, er komen minder mensen aan te pas op de bouwplaats en de bouwtijd is korter.

Om te ontspannen ben ik graag in de natuur en in de tuin. Ook zet ik me in voor plaatselijke initiatieven. Zo ben ik vrijwilliger bij ‘mudrun’ Tot de Nek in de Drek, zing ik in een Gospelkoor en maak ik deel uit van het bestuur.

Collega worden? Er staat nog een vacature timmerman bouwplaats open bij de Bouwsystemen.

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!