img1

'Ik krijg de hele dag door meldingen van mijn collega’s, die help ik graag uit de brand. We zijn écht een team met zijn allen.'

Naam: Abdel Amazargou

Leeftijd: 40

Locatie: Schiphol

Functie: cleanteam medewerker Schiphol

Ik werk al 10 jaar bij PCH. Eerst in de catering in Haarlem en Amersfoort. Dat werd op een gegeven moment alleen Amersfoort. Dat vond ik te ver reizen vanuit mijn woonplaats. Gelukkig kon ik toen toch blijven bij PCH en op Schiphol in de schoonmaak van de parkeergarages gaan werken. Hier heb ik het heel leuk. Ik krijg de hele dag door meldingen van mijn collega’s, die help ik graag uit de brand. We zijn écht een team met zijn allen. Ik rijd vaak op de schrobmachine naar de plek waar extra schoongemaakt moet worden. Met mijn ene hand stuur ik, met de andere bedien ik de waterspuit. Het liefst rijd ik alleen maar op de schrobmachine. Het is mijn vriendin zeggen mijn collega’s. Ik ken haar door en door, haha. Ik heb ook een vaste takenronde, maar meestal word ik van links naar rechts gestuurd. Van de ene parkeergarage naar het andere parkeerterrein. En omdat ik een fel gele jas draag, vragen klanten me vaak om hulp. Meestal kunnen ze dan hun auto niet vinden. Ik vraag in zo’n geval: welke ingang heeft u genomen, bent u links of rechts met de trap naar beneden gegaan? Het lukt altijd om de auto terug te vinden. Zo zetten wij als cleanteam een stapje extra.
​​​​​​​
Het is elke dag leuk en gezellig, echt waar. Dat komt natuurlijk ook door mijn eigen mentaliteit, maar samen met collega’s lachen we heel veel. In de pauze zoeken we elkaar altijd op. Voor corona bestond het cleanteam uit 10-15 mensen. Nu zijn we nog maar met 7. Maar we zoeken weer nieuwe collega’s. We kijken weer uit naar een tijd zonder corona en zonder al die mondkapjes die nu overal op de grond liggen.