img1

'Ik zorg bij PCH voor het hele facilitaire proces in plaats van één onderdeel. Dat maakt dat je echt kunt verbinden en verbeteren.' 

Naam: Bram Braakhuis

Leeftijd: 32

Locatie: Vialis Houten, VW concern Amersfoort, Infra in Vianen  

Opleiding: HBO Facility Management  

Functie: facility manager

In de loop van de jaren ben ik van meer operationeel leidinggeven naar tactisch strategisch facilitair management gegaan. Voor drie verschillende opdrachtgevers ben ik nu verantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening. Ik stuur de coördinatoren en teamleiders aan en houd me bezig met het tactisch strategisch facilitair management. Dat komt door mijn eigen ontwikkeling én doordat opdrachtgevers ons echt uitdagen. Waar kan het efficiënter en goedkoper? Hoe regelen we de catering en werkplekken na corona? De facilitaire wereld is echt een dynamische omgeving geworden. Niet te vergelijken met de bankwereld bijvoorbeeld. Ik kan lekker mezelf zijn en ga gelukkig niet in pak naar mijn werk.

Wij beheren de portemonnee van onze opdrachtgevers. Ik maak begrotingen en bewaak ze. Daar stuur en rapporteer ik op. Als wij een klus uitbesteden, zijn wij de opdrachtgever. Die afwisseling tussen zelf leverancier en dan weer opdrachtgever zijn, maakt mijn functie heel divers.

PCH is transparant, laagdrempelig en staat open voor veranderingen. Nee is ook een antwoord. Dat vind ik heel fijn. Als je dingen goed doet bij PCH, krijg je vanzelf meer ruimte en werkzaamheden. Samen met andere mensen tot nieuwe initiatieven komen, daar zet ik graag een stapje extra voor.
​​​​​​​
Hiervoor was ik rayonmanager in de schoonmaak. Ik zocht meer afwisselingen en wilde me ook bemoeien met andere facilitaire zaken. Zoals huisvesting en inkoop. PCH biedt echt alle diensten. Ik haal mijn voldoening nu uit de diversiteit. 
Van de inkoop van koffiebonen, de schoonmaak tot interne verhuizingen van € 500.000. Wij regelen alles, we ontzorgen. Ik heb daardoor dagen waarop ik alleen in het hier en nu leef, maar ook weer dagen om de route te kunnen uitzetten en vasthouden. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je in mijn functie een mensenmens bent. Natuurlijk moet je kunnen in- en uitzoomen en vooruitkijken. Maar je doet dit met mensen en voor mensen.