img1

'Geen dag is hetzelfde, dat vind ik juist fijn. Alles wat niet loopt, probeer ik op te lossen. Soms preventief en een andere keer verhelp juist ik storingen.'

Naam: Peter Jongebloet

Leeftijd: 53

Locatie: Schiphol

Opleiding: LTS, beveiliging en basis elektrotechniek

Functie: medewerker technische dienst op Schiphol

Al 25 jaar werk ik voor PCH. Ik heb altijd veel verantwoordelijkheid en vertrouwen van PCH gekregen. Telkens als een klus ophield of als ik zelf dacht ‘nu wil ik wel iets anders’ werd ik gezien en kreeg ik een kans. Van het beheer in verschillende garages en (heel lang geleden) het rijden van geldtransport werk ik tegenwoordig op Schiphol. Eerst in het algemene parkeerbeheer en de laatste 3 jaar in de technische dienst. Dat is ontzettend leuk en leerzaam!


​​​​​​​Je moet wel flexibel zijn, want mijn werkdag is bijna nooit te plannen. Geen dag is hetzelfde, dat vind ik juist fijn. Soms rijd ik preventief de parkeerlocaties af en een andere keer verhelp ik storingen. Een kaart zit klem, de slagboom werkt niet, een lamp is kapot of een betaalautomaat werkt niet. Alles wat niet loopt, probeer ik op te lossen. Als ik het niet zelf kan, dan maak ik er een storing van voor een leverancier.

Ik vind het leuk om veel contact te hebben met collega’s en klanten en die te helpen. Maar, dat ik hier kan zijn wie ik ben, dat vind ik het aller leukste aan PCH. Ik voel me heel lekker hier. Ik mag mijn werk, natuurlijk binnen de kaders, op mijn eigen manier doen. Met mijn 4 technische collega’s, leidinggevende en planner is het gezellig werken. Ik leer nog iedere dag bij van de ervaren collega’s en ons team.