Het mooie van mijn werk vind ik, dat je van niets, iets maakt.

Sander van der Gaag - Ontwerpmanager

Visser & Smit Bouw

Het mooie van mijn werk vind ik, dat je van niets, iets maakt.

Sander van der Gaag - Ontwerpmanager

Visser & Smit Bouw

Mijn naam is Sander van der Gaag. Ik heb Civiele Techniek aan de TU in Delft gestudeerd, afstudeerrichting Utiliteitsbouw en afstudeerspecialisatie Civiele Bedrijfskunde. 

In 2004 ben ik begonnen bij een bouwbedrijf in Breda. Het eerste jaar heb ik het kwaliteits- en veiligheidshandboek gedigitaliseerd. Daarna ben ik er werkvoorbereider geworden en vervolgens doorgegroeid naar projectleider. In 2010 ben ik als projectleider aan de slag gegaan bij een bouwbedrijf in Vlaardingen, waar ik na 3 maanden teamleider ben geworden. Daar was ik onder andere verantwoordelijk voor projecten in de ontwerpfase. En in maart 2014 werd ik benaderd om als ontwerpleider bij Visser & Smit Bouw aan de slag te gaan. 

Als ontwerpleider ben je verantwoordelijk voor het totale ontwerpproces 

De baan trok me. Want ik wilde me graag meer gaan richten op het ontwerp. Bovendien spraken de grotere projecten van Visser & Smit Bouw me aan. Als ontwerpleider ben je verantwoordelijk voor het ontwerpproces in verschillende ontwerpfases. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ‘GOTIK’ aspecten in de ontwerpfase: geld, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit. Het mooie van mijn werk vind ik dat je van niets iets maakt. Dat je met een heleboel disciplines samenwerkt: architecten, constructeurs, installateurs. Dat je alles wat nodig is voor een bepaald project op elkaar afstemt. En dat je een project ziet groeien. 

Het mooiste is als een ontwerp exact wordt uitgevoerd zoals het is bedacht 

Bij het definitieve uitvoeringsklare ontwerp probeer je alles zo duidelijk mogelijk te maken en te zorgen voor een vlekkeloze overdracht. Het mooiste is als een ontwerp exact zo wordt uitgevoerd als het is bedacht. Daar streef je naar. Dat geeft heel veel voldoening. 

We maken vaak grote, multidisciplinaire projecten waarbij het op communicatie aankomt 

Aantrekkelijk aan Visser & Smit Bouw vind ik de bijzondere, niet alledaagse projecten, die je maar bij een select aantal aannemers tegenkomt. We maken vaak grote, multidisciplinaire projecten waarin altijd iets vernieuwends zit. De inhoud en de techniek is elke keer weer anders. Daardoor word je elke keer weer uitgedaagd. 

In 4½ jaar ben ik doorgegroeid naar ontwerpmanager 

Er is alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. In 4½ jaar ben ik doorgegroeid naar ontwerpmanager. In die functie ben je altijd multidisciplinair bezig en ga je over grotere projecten. Die rol wil ik echt goed neerzetten en helemaal machtig worden. Mijn ambitie is om zo efficiënt mogelijk, dus met een standaard aanpak, grote, mooie, ingewikkelde en complexe projecten voor Visser & Smit Bouw te realiseren. 

Bij Visser & Smit Bouw heb je heel veel vrijheid 

De uitdaging hier is heel groot. Je krijgt veel vertrouwen. De arbeidsvoorwaarden zijn goed. En bij Visser & Smit Bouw heb je heel veel vrijheid. Je kunt thuiswerken als je wilt. Je kunt een dag in de week vrij nemen om voor de kinderen te zorgen. Het kan allemaal. Bijzonder vind ik ook dat wij een eigen ontwerpafdeling hebben. Dat zie je niet zo heel vaak. En de onderlinge samenwerking is super. We weten met heel veel disciplines tot een goede oplossing te komen. 

Visser & Smit Bouw is niet van de dertien in een dozijn oplossingen 

Wij gaan altijd voor ‘the best for project-oplossing’. Met de diverse disciplines hebben we alles in huis om de wensen van de klant waar te maken en zelfs te overtreffen. Visser & Smit Bouw is niet van de dertien in een dozijn oplossingen. Je werkt hier alleen maar aan mooie, interessante, afwisselende en uitdagende projecten en dat spreekt mij wel aan. 

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!