Onze missie

DigiBase wil digitaal bouwen en ontwikkelen gemeengoed maken binnen VolkerWessels, haar klanten en projectpartners. Dit doen we allereerst door middel van kennisdeling en projectondersteuning, maar ook door te innoveren en continu het bouwproces te verbeteren. 

ONTWIKKELEN KENNIS & VAARDIGHEDEN 

Investeren in mensen

Onze mensen maken het verschil.  Daarom investeert VolkerWessels continu in vakmanschap, kennis en vaardigheden.  

DigiBase organiseert diverse workshops, trainingen en E-Learnings gericht op nieuwe processen en werkmethodes. Slim gebruik van moderne technologieën en data staat hierin centraal.   

De klassikale trainingen en workshops worden in onze eigen, speciaal hiervoor ingerichte, trainingsruimte gehouden. Bij het toepassen in de praktijk ondersteunen onze implementatiemanagers met begeleiding direct op de werkplek.

DIGITALE DIENSTEN & PROJECTONDERSTEUNING

Ondersteuning in alle bouwfasen

Voor aannemers en ontwikkelaars biedt DigiBase verschillende digitale diensten en projectondersteuning aan. Een ervaren team van bouwkundigen werkt samen met projectteams aan slimme oplossingen en toepassingen voor verschillende soorten bouwprojecten. Dit varieert van projecten in de planfase tot en met de uitvoeringsfase.

Daarnaast levert dit team ook diverse ondersteunende diensten. Denk hierbij aan: procesbegeleiding, quickscans, locatiescans, visualisaties (VR/AR), het opstellen van BIM uitvoeringsplannen en nog veel meer!

BUSINESS DEVELOPMENT & INNOVATIES

Slimmere en effectievere bedrijfsprocessen

Technologische ontwikkelingen gaan erg hard. De uitdaging is om die op een gebruiksvriendelijke manier aan te laten sluiten bij onze bedrijfsprocessen en data-strategie.  

Door strategische samenwerkingen aan te gaan met technologiebedrijven neemt DigiBase het voortouw in de transitie naar een nieuwe manier van werken.  

Dit doen we o.a. door zelf innovaties te ontwikkelen waarmee we onze bedrijfsprocessen kunnen automatiseren en optimaliseren.  

Door slimmer te werken voorkomen we faalkosten en behalen we betere projectresultaten. 

DIGITAL EXPERIENCE & CO-CREATIE 

Beleef de nieuwe digitale wereld

In ons kantoor in Nieuwegein kan je de nieuwe digitale wereld ook écht beleven. Op afspraak kunnen onze zusterondernemingen, hun klanten en projectpartners gebruik maken van diverse high tech voorzieningen.

Zo beschikken we over een goed uitgeruste trainingsruimte en kunnen projectteams in onze Project Space op een grote Touch Wall brainstormen en samenwerken.

In onze Experience Space, voorzien van een kamerbreed LED scherm en de nieuwste VR & AR apparatuur, kun je bouwprojecten levensgroot ervaren nog voordat deze gebouwd zijn.     

DATA-STRATEGIE

Eén ecosysteem voor projectinformatie

Data is het nieuwe goud. Om bij te blijven in de transformatie van de bouwsector is het essentieel om over te stappen naar een datagedreven manier van werken.

DigiBase werkt daarom samen met softwareontwikkelaars aan verschillende applicaties en diensten waarmee we slimmer kunnen werken met digitale projectinformatie.

De stip aan de horizon: één geïntegreerd ecosysteem voor al onze projectinformatie waarmee gemakkelijk data uitgewisseld, geanalyseerd en hergebruikt kan worden. 

SOCIAL MEDIA

Volg DigitaalBouwen@VolkerWessels ook op:

Contact 

Aansprekende vacture gezien? Solliciteren kan direct op de website.  
Vul het digitale sollicitatieformulier in en voeg jouw CV met motivatiebrief toe.  
  
Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij DigiBase?  
Neem dan contact op met Mark Bak, Business Manager.