Wij zorgen voor beschikbaarheid en doorstroming in het verkeer, zodat iedereen met plezier blijft reizen. Het is de ambitie van Vialis om ervoor te zorgen dat dit op een veilige en duurzame wijze gebeurt, zodat de impact op de leefomgeving en toekomstige generaties beperkt blijft. Wij nemen onze medewerkers mee in onze ambities. Wij zoeken daarom collega’s die meebouwen en die, samen met ons, trots zijn op onze projecten. Ontwikkeling en doorgroei van onze mensen is een speerpunt. Wij zijn ambitieus en voeden die ambitie ook bij onze medewerkers. WIJ ZIJN VIALIS!

Wees Alert! Veiligheid Eerst!

Veiligheid zit in alles wat we doen

Veiligheid is onze kernwaarde. In alles wat Vialis doet, staat dat gegeven bovenaan. Wij vinden veiligheid meer dan het volgen van een aantal regels, het is een manier van werken. 

Wees Alert! Veiligheid Eerst! WAVE is het programma om onze collega's nog bewuster te maken van het belang van veiligheid. Niet alleen van hun eigen veiligheid, maar ook die van een collega en omgeving. 

Vialis portfolio

Een greep uit ons portfolio.

Veilig, slim en duurzaam onderweg

Met ReQuest biedt Vialis een oplossing (applicatie) waardoor transporteurs, distributeurs en logistieke dienstverleners met minimale belemmeringen veilig, snel en op een duurzame manier hun route kunnen afleggen. Als de situatie het toelaat krijgen vrachtwagens en logistieke dienstverleners met ReQuest eerder groen bij een verkeerslicht. De chauffeur kan zo veilig, zonder stop of rem actie, doorrijden.

www.vialis.nl/request

Eén centrale omgeving voor verkeersmanagement

verkeer.nu is hét verkeersmanagement platform voor gemeentes en provincies. Op een veilige, snelle, gebruikersvriendelijk en flexibele wijze heeft de wegbeheerder actuele en toekomstige verkeers-managementtaken in één centrale omgeving. Dat bevordert de beschikbaarheid en doorstroming in het verkeer, zodat iedereen veilig en met plezier kan blijven reizen.


Groen en veilig onderweg

​​​​​​​Normaal wordt een fietser pas opgemerkt door een detectielus in het fietspad of door gebruik van een knop bij de stopstreep. Met Schwung springt het licht, als de situatie het toelaat, sneller op groen en hoeven fietsers soms niet eens te stoppen. De app is zo ontwikkeld dat als je aan het fietsen bent, je de app niet hoeft te bedienen. Zo wordt voorkomen dat fietsers tijdens het fietsen op hun mobiel kijken.Veilig Verkeer Nederland

Een veilige verkeerssituatie maak je samen!

Vialis ondersteunt al enkele jaren Veilig Verkeer Nederland. In 2011 hebben we samen een programma voorbereid waarmee Vialis ‘on tour' een lesmodule aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Nederland aanbiedt.Onder de titel ‘Een veilige verkeerssituatie maak je samen’ werken leerlingen in groepjes aan oplossingen voor gevaarlijke verkeerssituaties. Collega’s van Vialis verzorgen deze verkeerskundelessen op de basisscholen.

Vialis Projecten

Een greep uit onze projecten

De wisselbaan

De wisselbaan bestaat uit twee rijstroken en zorgt in de ochtendspits voor een betere doorstroming van het verkeer van Almere (A6) naar Amsterdam (A1) en Schiphol. In de avondspits wordt de rijrichting omgedraaid en zijn er voor het verkeer twee extra rijstroken beschikbaar van Amsterdam en Schiphol naar Almere toe. Vialis is integraal onderdeel geweest van dit project. Bij de ontwikkeling van unieke software voor de centrale bediening vanuit de verkeerscentrale Velsen en het plaatsen van de installaties. Lees hier verder.

Verkeerscentrale Noordwest Nederland

Het project betreft de hele keten van systemen voor informatie-inwinning tot en met bediening in de verkeerscentrale van West-Nederland Noord, oftewel ‘van de lus in de weg tot de desk van de wegverkeersleider’. Vialis is hierin verantwoordelijk voor het onderhouden van het areaal en object(en). Denk hierbij aan de matrixborden, camera’s en Dynamisch Route-informatiepaneel (DRIP’s) langs de A2, A4, A5, A9, A10. Allen aangesloten op de Verkeerscentrale in Velzen. Lees hier verder.

Vervangen Openbare Verlichting door dimbare LED armaturen

Op het traject Holendrecht – Abcoude heeft Vialis de openbare verlichting vervangen door dimbare LED armaturen in samenwerking met Schréder en Ziut. Door gebruik te maken van dimbare LED armaturen is het licht aan te passen op de gewenste sterkte. Dat is prettig voor de weggebruiker en ook voor de wegbeheerder doordat de LED armaturen gedurende de dag minder vermogen kosten. Lees hier verder.

Volg Vialis op Social Media

Contact

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij Vialis?

Neem dan contact op met onze HR-afdeling.​​​​​

E-mailadres: HR@vialis.nl