img1

Onze collega's 

​​​​​​​

Onze collega's

Het zijn onze mensen die bepalend zijn voor het succes van Gebr. Van Kessel. Net als ons werk is ook ons team verrassend veelzijdig! Jouw toekomstige collega's vertellen je graag hoe het is om bij ons te werken. Elke collega heeft zo zijn of haar eigen verhaal. De één werkt op kantoor en de ander is dagelijks werkzaam op één van onze projecten. Ze dragen allen in hun eigen rol bij aan een leefbaar en bereikbaar Nederland.

img1

Mark van Kessel - Asfaltcoördinator

Als jochie werkte ik veel in het fruit. In de loop der jaren begon mijn interesse voor dingen maken, machines, organiseren en asfalt te groeien. Het laatste heb ik altijd erg mooi gevonden. In een kort tijdsbestek iets realiseren, zichtbaar resultaat zien van je werk! Toen ik de kans kreeg om mijn vader op te volgen als Asfaltcoördinator bij Gebr. Van Kessel hoefde ik geen twee keer na te denken.​​​​​​​

Van leerling tot coördinator
Ik ben Mark van Kessel, Asfaltcoördinator van de drie regio’s van Gebr. Van Kessel Wegenbouw. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het inplannen van mens en materieel op onze diverse werken. Destijds begonnen als asfaltuitvoerder bij Gebr. Van Kessel en vervolgens als uitvoerder nog meegewerkt aan onder andere Circuit Zandvoort. Grond-, weg- en waterbouw heb ik gevolgd als vooropleiding op de MTS in ’s-Hertogenbosch.

Mijn werk vind ik hartstikke leuk! Ik beweeg mij door het hele bedrijf, van binnen naar buiten. Ik zit aan tafel met projectleiders, kijk mee met de calculatie, word betrokken bij het onderhoud van machines in de werkplaats en werk nauw samen met diverse mensen op de bouwplaats. In het weekend draai ik weleens mee als machinist of balkman. Zo kan ik het werk waar ik doordeweeks druk voor ben eens van de andere kant ervaren.  

Tevreden als mijn collega’s dat zijn
Als coördinator moet je flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Ik zie mijzelf als een persoon die graag samenwerkt, begripvol en oplossingsgericht is ingesteld en een tikkeltje eigenwijs is. Een les die ik de afgelopen jaren geleerd heb is dat je niet alles alleen kunt doen. Je moet openstaan voor anderen, want samen kun je tot de beste ideeën komen! Ik ben tevreden als mijn collega’s dat zijn, ik vind het belangrijk dat zij goed in hun vel zitten. Op mijn beurt zorg ik ervoor dat het werk goed geregeld is, dat er een stabiele planning is. Daarbij probeer ik rekening te houden met de wensen van mijn collega’s. Mijn doel is dat we een stabiel en georganiseerd asfaltbedrijf hebben.
img1

Rowell Speekenbrink - Junior Contractmanager

Mijn naam is Rowell Speekenbrink en samen met twee collega’s ben ik verantwoordelijk voor de afdeling Contractmanagement. Contractmanagement speelt een steeds belangrijkere rol in alle fases van het bouwproces, van de verwervingsfase tot en met oplevering. De werken in de bouw worden steeds complexer en zijn vaak multidisciplinair. Vanuit Gebr. Van Kessel was er behoefte aan een afdeling die verplichtingen, risico’s en aansprakelijkheden analyseert, afstemt, vastlegt en beheert. Deze afdeling is recent toegevoegd aan het bedrijf en hierbinnen vervul ik de functie van Junior Contractmanager.
​​​​​​​

Wij doen contractbeoordelingen in de verwervingsfase om contractuele risico’s vast te stellen, maar ook in de uitvoeringsfase zijn wij te benaderen. Daarin ondersteunen wij de projectleiders bij een contractwijziging of bij een brief met een contractueel karakter. Zo hopen wij onder andere duidelijke verwachtingen te scheppen en klanten beter te bedienen.

Bij Gebr. Van Kessel krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen en daarbij te doen wat ik leuk vind. Sinds kort ben ik op een project lid van het kernteam, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het stukje omgevingsmanagement en de contractmanager ondersteun. Daarnaast ben ik betrokken bij een grote projectontwikkeling. Op deze manier doe ik (civieltechnische) ervaring op en begrijp ik beter welke processen er op een project allemaal spelen.


Samenwerken en sparren met collega’s
Ik kan mezelf omschrijven als een nauwkeurig en betrouwbaar persoon. Daarnaast ben ik erg zelfstandig. Mijn ambitie is om uiteindelijk Senior Contractmanager te worden en misschien zelfs wel door te groeien naar bedrijfsjurist. Voordat ik in dienst ben gekomen bij Gebr. Van Kessel heb ik HBO-Rechten gestudeerd. Door mijn achtergrond in rechten heb ik een andere kijk op zaken dan iemand met een civieltechnische achtergrond. Ik vind mijn werk erg leuk, omdat we samenwerken met een team. Sparren met collega’s vind ik waardevol. Er is veel zelfstandigheid en vrijheid binnen het bedrijf, waardoor het werk voor mij een uitdaging is en blijft. Ik voel mij erg thuis bij Gebr. Van Kessel en hoop hier nog lang te mogen blijven.

Ik ga iedere dag met een goed gevoel naar huis
Ik ben altijd in voor een praatje en dat vind ik ook zo leuk aan dit bedrijf. Het hoeft niet altijd over werk te gaan, de gezelligheid tussen de werkzaamheden door is positief voor de binding met collega’s. De platte bedrijfsstructuur vind ik erg prettig. Ik haal veel plezier uit mijn werk, ga iedere dag met een goed gevoel naar huis en zin om de volgende dag weer naar werk te gaan.

'Het werk is uitdagend, veel dingen doe je zelf én je bent ook nog eens duurzaam bezig'

Roy van Kalmthout -
​​​​​​​Uitvoerder Gebr. Van Kessel Wegenbouw
Media player
img1

Sander Vermeulen - Bronbemaler/ Boormeester bij Van Kessel Bronbemaling

Twaalf jaar geleden hoorde ik van een kennis positieve verhalen over Gebr. Van Kessel. Ik wilde op dat moment graag wat anders doen en toen heb ik de keuze gemaakt om hier te komen werken.

Ik werk als bronbemaler. In het kort houdt dat in dat ik bezig ben met het installeren en onderhouden van bronbemalingen en bijbehorende alarmeringssystemen, samen met nog een aantal diverse werkzaamheden. Een onderdeel dat dit werk zo leuk maakt is de vrijheid. Je gaat onderweg met een taak die gedaan moet worden en je kan grotendeels zelf invullen hoe je dit gaat doen, als het maar goed gedaan wordt.

Je leert ontzettend veel van werken bij Van Kessel Bronbemaling. Twaalf jaar geleden kende ik het woord bronbemaling nog niet en nu ken ik alle ins en outs: en ik leer nog steeds bij. Je krijgt veel mogelijkheden om door te groeien naar een andere functie of werk (bv. werk met andere machines).
Ik ben begonnen als gewone bronbemaler, daarna assistent boormeester en vervolgens ben ik doorgegroeid naar boormeester. Binnenkort ga ik meer werken met het elektriciteitsgedeelte van bronbemaling: het keuren van machines en apparaten, het installeren van grondwatermonitoring, alarmeringen en meer van dat soort dingen. Binnen Gebr. Van Kessel kun je doorgroeien naar andere disciplines binnen het bedrijf,
als hier je voorkeur zou liggen. Ikzelf ben heel enthousiast over bronbemaling en zou
geen ander werk willen.

Er zijn maar heel weinig bedrijven in de bronbemaling die zo groot zijn. Ik zou ons beschrijven als een bedrijf met wilskracht. 'Nee' is een onbekend woord, het komt altijd goed! Kunnen wij iets niet? Geen probleem, dan leren wij dat en dan maken wij het wel. Op die manier komen wij er altijd. Het is een gezellig bedrijf met een goede sfeer en het werk is leuk, afwisselend en uitdagend. Ik ben nog steeds blij met die cruciale keuze die
ik twaalf jaar geleden heb gemaakt.

'Ik heb al verschillende projecten meegemaakt. De diversiteit bij Gebr.
Van Kessel spreekt mij
​​​​​​​erg aan'

Leonard van Pelt -
​​​​​​​Assistent uitvoerder Gebr. Van Kessel Wegenbouw
Media player
img1

Pierre van den Bosch - Voorman bij Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten

Ik ben via mijn broer 35 jaar geleden bij Gebr. Van Kessel terechtgekomen. Tot vandaag de dag ben ik hier ontzettend blij mee.

Het werk is heel variërend: de ene dag ben je bezig met het repareren van beton en de volgende dag breng je slijtlagen aan. Je ziet een hele hoop en je werkt door heel Nederland met verschillende mensen, afhankelijk van waar in het land je werkt.

Door de jaren heen bouw je ervaring op. Zelfs na 35 jaar merk ik dat er nog steeds uitdaging zit in mijn werk en dat ik nog elke dag leer. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om door te groeien naar een andere functie, afhankelijk van je wensen. Zelf ben ik ook ruim acht jaar uitvoerder geweest maar het werk wat ik nu doe vind ik het mooiste.

Kenmerkend voor werken bij Gebr. Van Kessel is de uitstraling van het bedrijf. Het is als het ware als een warm nest! Het bedrijf vindt jou als persoon belangrijk. Ik heb het echt nog steeds naar mijn zin, anders zou ik hier ook niet zo lang werken!

Hidde vanuit een prachtig project van Gebr. Van Kessel Wegenbouw

Hidde Hilgersom -
Uitvoerder Gebr. Van Kessel Wegenbouw
Media player
img1

Marieke Maas - Omgevingsmanager bij
Gebr. Van Kessel Wegenbouw

Al ruim twaalf jaar werk ik bij Gebr. Van Kessel. Ik ben begonnen als werkvoorbereider bij Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten in Tilburg.

Al snel werd ik gevraagd om te werken voor Infra2 (een combinatieproject in Den Bosch) en voordat ik het wist was ik grotendeels aan het werk met grote projecten. Het was hartstikke leuk om de kans te krijgen om deze projecten van dichtbij mee te maken en contact te hebben met zoveel verschillende mensen. Ons werk is altijd verrassend en elk project is weer anders. Hierdoor heb ik mezelf ook op een veelzijdige manier ontwikkeld. Bovendien gaat dit bedrijf mee met duurzame innovaties. Dit zie ik steeds vaker terugkomen in mijn werk en dat maakt het nog leuker.

Sinds ruim 1,5 jaar ben ik een nieuwe weg ingeslagen en ben ik begonnen als omgevingsmanager. Ik wilde iets gaan doen waar mijn kracht ligt. Dit heb ik aangegeven en Gebr. Van Kessel gaf mij de vrijheid hiervoor. Dat is typerend voor werken bij Gebr. Van Kessel. Je krijgt kansen en er zijn een hoop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen d.m.v. andere functies of cursussen. Ik ben fulltime begonnen en inmiddels werk ik parttime. Daar is ook de ruimte voor. Er wordt echt met je meegedacht. Als het kan, dan mag het.

Ik ben met verschillende aspecten in aanraking gekomen en dat vond ik erg leuk, maar ik heb nu echt mijn plek gevonden. Je krijgt te maken met de hectiek van de dag. Daarnaast heb ik HTS Civiele Techniek gestudeerd, dus ik heb een technische kennis die ik kan inzetten waardoor ik een brug kan slaan tussen verschillende mensen.
Ik zou het echt aanraden om hier te komen werken. Ik vind het een bedrijf dat er ook is voor haar mensen. Gebr. Van Kessel heeft echt een eigen cultuur, een bepaalde persoonlijkheid.
​​​​​Een organisatie waar jij je eigen weg in kan slaan.
img1

Neem voor vragen contact op met
​​​​​​​onze recruiter

Jirska Marseille - Hoofd HRM
Emailadres: jmarseille@kessel.nl
Hoofdkantoor

Kornedijk 7a
4116 CE Buren

Tel: 0344 - 578 578​​​​​​​

Bezoek onze bedrijfswebsite