img1

Onze collega's 

​​​​​​​

Onze collega's

Het zijn onze mensen die bepalend zijn voor het succes van Gebr. Van Kessel. Net als ons werk is ook ons team verrassend veelzijdig! Jouw toekomstige collega's vertellen je graag hoe het is om bij ons te werken. Elke collega heeft zo zijn of haar eigen verhaal. De één werkt op kantoor en de ander is dagelijks werkzaam op één van onze projecten. Ze dragen allen in hun eigen rol bij aan een leefbaar en bereikbaar Nederland

'Het werk is uitdagend, veel dingen doe je zelf én je bent ook nog eens duurzaam bezig'

Roy van Kalmthout -
​​​​​​​Uitvoerder Gebr. Van Kessel Wegenbouw
Media player
img1

Marco Boorsma - Uitvoerder bij Van Kessel Sport en Cultuurtechniek

Via mijn vorige baan heb ik pompen gehuurd bij Van Kessel Sport en Cultuurtechniek. Dat was ook mijn eerste kennismaking met dit bedrijf. Die eerste indruk was heel goed. Er heerst hier een ‘positieve vibe’; iedereen staat 24/7 klaar om uitdagingen tot een goed einde te brengen. Dat sprak mij meteen erg aan. Ik heb dan ook direct gesolliciteerd, toen een enthousiaste collega aangaf dat er een vacature openstond!

Ik heb een MBO-opleiding “groen/grond en infra plus”.  Daarna heb ik HBO civiele techniek gestudeerd. Tijdens mijn studie was ik ook actief als uitvoerder. Ik heb meegewerkt aan verschillende mooie projecten; van tunnels en viaducten tot spoorbanen en stations.  Afgelopen juli heb ik mijn HBO afgerond.

In mijn functie als uitvoerder ben in verantwoordelijk voor ‘onze jongens’ buiten. Daarnaast houd ik mij bezig met het opstellen en het uitvoeren van de planning. Het is een veelzijdige baan. Ik werk op allerlei projecten; van sportvelden tot complete buiteninrichtingen.

Mijn werk is ook erg uitdagend. Je kunt aanlopen tegen onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld bij ondergrondse werkzaamheden of als het technisch niet helemaal past. Het geeft voldoening als je dit zelf snel kunt oplossen zodat het werk gewoon weer verder kan gaan. Ook logistieke uitdagingen ga ik graag aan. Het is leuk om in krappe ruimtes toch het werk veilig
​​en netjes te kunnen uitvoeren!
img1

Sander Vermeulen - Bronbemaler/ Boormeester bij Van Kessel Bronbemaling

Twaalf jaar geleden hoorde ik van een kennis positieve verhalen over Gebr. Van Kessel.
Ik wilde op dat moment graag wat anders doen en toen heb ik de keuze gemaakt om hier te komen werken.

Ik werk als bronbemaler. In het kort houdt dat in dat ik bezig ben met het installeren en onderhouden van bronbemalingen en bijbehorende alarmeringssystemen, samen met nog een aantal diverse werkzaamheden. Een onderdeel dat dit werk zo leuk maakt is de vrijheid. Je gaat onderweg met een taak die gedaan moet worden en je kan grotendeels zelf invullen hoe je dit gaat doen, als het maar goed gedaan wordt.

Je leert ontzettend veel van werken bij Van Kessel Bronbemaling. Twaalf jaar geleden kende ik het woord bronbemaling nog niet en nu ken ik alle ins en outs: en ik leer nog steeds bij. Je krijgt veel mogelijkheden om door te groeien naar een andere functie of werk (bv. werk met andere machines).
Ik ben begonnen als gewone bronbemaler, daarna assistent boormeester en vervolgens ben ik doorgegroeid naar boormeester. Binnenkort ga ik meer werken met het elektriciteitsgedeelte van bronbemaling: het keuren van machines en apparaten, het installeren van grondwatermonitoring, alarmeringen en meer van dat soort dingen. Binnen Gebr. Van Kessel kun je doorgroeien naar andere disciplines binnen het bedrijf,
als hier je voorkeur zou liggen. Ikzelf ben heel enthousiast over bronbemaling en zou
geen ander werk willen.

Er zijn maar heel weinig bedrijven in de bronbemaling die zo groot zijn. Ik zou ons beschrijven als een bedrijf met wilskracht. 'Nee' is een onbekend woord, het komt altijd goed! Kunnen wij iets niet? Geen probleem, dan leren wij dat en dan maken wij het wel. Op die manier komen wij er altijd. Het is een gezellig bedrijf met een goede sfeer en het werk is leuk, afwisselend en uitdagend. Ik ben nog steeds blij met die cruciale keuze die
​​​​​​​ik twaalf jaar geleden heb gemaakt.
img1

Marieke Maas - Omgevingsmanager bij
Gebr. Van Kessel Wegenbouw

Al ruim twaalf jaar werk ik bij Gebr. Van Kessel. Ik ben begonnen als werkvoorbereider bij Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten in Tilburg.

Al snel werd ik gevraagd om te werken voor Infra2 (een combinatieproject in Den Bosch) en voordat ik het wist was ik grotendeels aan het werk met grote projecten. Het was hartstikke leuk om de kans te krijgen om deze projecten van dichtbij mee te maken en contact te hebben met zoveel verschillende mensen. Ons werk is altijd verrassend en elk project is weer anders. Hierdoor heb ik mezelf ook op een veelzijdige manier ontwikkeld. Bovendien gaat dit bedrijf mee met duurzame innovaties. Dit zie ik steeds vaker terugkomen in mijn werk en dat maakt het nog leuker.

Sinds ruim 1,5 jaar ben ik een nieuwe weg ingeslagen en ben ik begonnen als omgevingsmanager. Ik wilde iets gaan doen waar mijn kracht ligt. Dit heb ik aangegeven en Gebr. Van Kessel gaf mij de vrijheid hiervoor. Dat is typerend voor werken bij Gebr. Van Kessel. Je krijgt kansen en er zijn een hoop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen d.m.v. andere functies of cursussen. Ik ben fulltime begonnen en inmiddels werk ik parttime. Daar is ook de ruimte voor. Er wordt echt met je meegedacht. Als het kan, dan mag het.

Ik ben met verschillende aspecten in aanraking gekomen en dat vond ik erg leuk, maar ik heb nu echt mijn plek gevonden. Je krijgt te maken met de hectiek van de dag. Daarnaast heb ik HTS Civiele Techniek gestudeerd, dus ik heb een technische kennis die ik kan inzetten waardoor ik een brug kan slaan tussen verschillende mensen.
Ik zou het echt aanraden om hier te komen werken. Ik vind het een bedrijf dat er ook is voor haar mensen. Gebr. Van Kessel heeft echt een eigen cultuur, een bepaalde persoonlijkheid.
​​​​​Een organisatie waar jij je eigen weg in kan slaan.

'Ik heb al verschillende projecten meegemaakt. De diversiteit bij Gebr.
Van Kessel spreekt mij
​​​​​​​erg aan'

Leonard van Pelt -
​​​​​​​Assistent uitvoerder Gebr. Van Kessel Wegenbouw
Media player
img1

Olivier Overgaauw - Hoofd bedrijfsbureau
​​​​​​​Gebr. Van Kessel Onderhoud​​​​​​​

Tien jaar geleden ben ik begonnen bij Gebr. Van Kessel, toen nog als uitvoerder.
Na drie jaar in de uitvoering ben ik gevraagd om te calculeren bij de wegenbouw.

Ik had minimale ervaring met calculeren. Dit is mij daarom binnen Gebr. Van Kessel (opnieuw) geleerd. Na twee jaar kreeg ik een onderhoudscontract voor m’n neus en zo ben ik de onderhoudswereld ingerold. Inmiddels ben ik een specialist geworden op het gebied van onderhoud. Het is uitdagend werk op diverse vlakken. Vooral het binnenhalen van grote tenders. Iedere keer krijg je weer andere klantvragen. Dat maakt het ontzettend interessant en leuk om te doen. Je gaat steeds met andere gegevens aan de slag. Daarnaast ben ik betrokken om de afdeling goed op poten te zetten. Wij zitten, als afdeling Onderhoud, nu ongeveer sinds 2,5 jaar op het hoofdkantoor in Buren.
Hiervoor zaten wij op allerlei locaties door het land. Doordat het nog een jonge afdeling is moet het zich nog vormen. Als hoofd bedrijfsbureau zitten hier voor mij veel uitdagende aspecten in.

Gebr. Van Kessel heeft écht een eigen cultuur. Iets wat heel erg kenmerkend is voor deze organisatie. Er heerst als het ware een sterk wij-gevoel. Ik voel me gewaardeerd als werknemer en je wordt vrijgelaten in je doen en laten.Heb je een goed idee? Wil je iets organiseren of ontwikkelen? Dan kan dat. Er wordt naar je geluisterd. Zo ben ik het initiatief gestart voor het maken van een bermverlagingsfilm. Dit is daadwerkelijk uitgevoerd. Dat is superleuk om te doen. Hieronder zie je het resultaat. Een ander mooi voorbeeld is de bermhoogtemeter die ook in de video naar voren komt. Ik heb deze zelf bedacht en vervolgens is deze ook ontwikkeld. Goede ideeën worden hier daadwerkelijk opgepakt.
​​​​​​​Al deze verschillende onderdelen zorgen voor een leuke organisatie en team waar wij blijven ontwikkelen. Ik heb gewoon een hele mooie baan!
img1

Pierre van den Bosch - Voorman bij Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten​​​​​​​

Ik ben via mijn broer 35 jaar geleden bij Gebr. Van Kessel terechtgekomen. Tot vandaag de dag ben ik hier ontzettend blij mee.

Het werk is heel variërend: de ene dag ben je bezig met het repareren van beton en de volgende dag breng je slijtlagen aan. Je ziet een hele hoop en je werkt door heel Nederland met verschillende mensen, afhankelijk van waar in het land je werkt.

Door de jaren heen bouw je ervaring op. Zelfs na 35 jaar merk ik dat er nog steeds uitdaging zit in mijn werk en dat ik nog elke dag leer. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om door te groeien naar een andere functie, afhankelijk van je wensen. Zelf ben ik ook ruim acht jaar uitvoerder geweest maar het werk wat ik nu doe vind ik het mooiste.

Kenmerkend voor werken bij Gebr. Van Kessel is de uitstraling van het bedrijf. Het is als het ware als een warm nest! Het bedrijf vindt jou als persoon belangrijk. Ik heb het echt nog steeds naar mijn zin, anders zou ik hier ook niet zo lang werken!

Hidde vanuit een prachtig project van Gebr. Van Kessel Wegenbouw

Hidde Hilgersom -
Uitvoerder Gebr. Van Kessel Wegenbouw
Media player
img1

Tim Derks - Calculator bij Gebr. Van Kessel Wegenbouw

Mijn eerste ervaring met Gebr. Van Kessel heb ik opgedaan tijdens een HBO-stage.
​​​​​​​Hierbij kreeg ik de kans om civiel technische kennis op te doen in zowel de calculatie, werkvoorbereiding als de uitvoering. Een stage op maat, afgestemd op mijn vraag!


Nu ben ik werkzaam als calculator, maar ze noemen mij ook wel eens ‘van alle markten thuis’. Naast het opstellen van begrotingen ben ik namelijk ook verantwoordelijk voor de invulling en visualisatie van EMVI-plannen, op het gebied van planning, fasering, duurzaamheid, veiligheid en communicatie. Gebr. Van Kessel biedt mij hierin de ruimte om creatieve en innovatieve ideeën toe te passen. Alle EMVI-plannen hebben één duidelijk einddoel: Voor opdrachtgevers zoals, gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat, zo veel mogelijk meerwaarde creëren tegen de laagste kosten.

Kenmerkend voor Gebr. Van Kessel hierbij is dat ik dit realiseer met een ervaren en betrokken projectteam, aangevuld met de juiste experts. Werken met plezier staat centraal bij de organisatie en dat is voelbaar bij iedere collega!
img1

Neem voor vragen contact op met
​​​​​​​onze recruiter

Jirska Marseille - Hoofd HRM
Emailadres: jmarseille@kessel.nl
Hoofdkantoor

Kornedijk 7a
4116 CE Buren

Tel: 0344 - 578 578​​​​​​​

Bezoek onze bedrijfswebsite