Robin staat voor het onderwijs

Robin - Voorwerker

Reinaerdt

Voorwerker Robin begeleidt al jaren collega’s in hun werk. Sinds kort mag hij zich officieel praktijkbegeleider noemen, want hij haalde in oktober het mbo-diploma Mechanisch Operator B. Met de kennis die hij heeft opgedaan tijdens de opleiding kan hij collega’s nog beter bijstaan. Bovendien hebben zijn nieuwe inzichten geleid tot een efficiënter productieproces. 

Met beide handen aanpakken 

“Drie jaar geleden vroegen ze me bij Reinaerdt of ik een opleiding wilde volgen”, vertelt Robin (42), die als zeventienjarige bij Reinaerdt begon. “Die kans heb ik met beide handen aangepakt. Ik ben na havo 4 gestopt met school en het stak mij dat ik nooit een diploma heb gehaald. Dat heb ik altijd in mijn hoofd gehad. Ik kon altijd wel goed leren, maar dan krijg je een gezin en drijft het naar de achtergrond.” 

“De opleiding tot Mechanisch Operator B duurt 2,5 jaar en is gericht op het leren sturen en controleren van het geautomatiseerde productieproces”, legt Robin uit. “Je leert over veiligheid, kwaliteit, het milieu. Er zit een stukje natuurkunde en wiskunde in. Je leert er te presenteren. Het is het complete pakket en je kunt het bij elk bedrijf toepassen. Zo heb je wat achter de hand.” 

Efficiënter productieproces 

Maar niet alleen Robin profiteert van de kennis die hij heeft opgedaan tijdens de opleiding. “Door de opleiding krijg je nieuwe inzichten. Twee jaar terug heb ik een idee ingebracht waar ik een tijd met mijn chef mee bezig ben geweest. Het resultaat was een efficiënter productieproces van ons assortiment deuren. Dat hebben we gevierd met een gebakje erbij.” Inmiddels heeft Robin de verantwoordelijkheid over meer afdelingen gekregen en is hij officieel actief als praktijkbeleider.  

Inspiratie 

Robin volgde de opleiding naast het werk, wat soms een uitdaging kon zijn. “Ik moest me wel regelmatig afzonderen. Als ik een toets had moest ik bijvoorbeeld echt blokken. Dat moet je wel kunnen.” Robin blijft zich verder ontwikkelen. Zo volgt hij nu een cursus voor een nieuwe machine. En zijn studeren inspireert ook anderen. “Mijn vrouw is ook weer begonnen met school door mij. Die studeert nu voor Verzorgende.” 

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!