Huub staat voor Vitaliteit

Huub - Fysiotherapeut

Reinaerdt

Om te voorkomen dat medewerkers klachten oplopen als gevolg van hun werk, vinden wij het belangrijk dat zij terecht kunnen bij een bedrijfsfysiotherapeut. Voor de medewerkers van Reinaerdt zijn dat Huub Hodes en Maarten Golbach van fysiopraktijk Fysik. Huub: “Van de tien medewerkers die we zien, treedt er bij negen geen verzuim meer op.” 

Huub is fysiotherapeut sinds 1988, maar heeft zich pas later gespecialiseerd in bedrijfsfysiotherapie. Huub: “Als fysiotherapeut ben je vooral bezig om klachten te verhelpen. Dat gaat een poos goed, maar vaak is het een kwestie van tijd voor dezelfde cliënten weer terugkomen. Veel interessanter is het dus om de klachten bij de bron aan te pakken en die is vaak werkgerelateerd. Daarom ben ik mij gaan specialiseren in bedrijfsfysiotherapie. Samen met mijn collega Maarten Golbach ben ik fysiopraktijk Fysik gestart.” 

Spreekuren 

De praktijk van Huub is gevestigd tegenover Reinaerdt. Huub en Maarten zijn twee keer in de week – op dinsdag en donderdag – aanwezig bij Reinaerdt om spreekuur te houden. “Met name voor de medewerkers in de productie, die zwaar en repeterend werk verrichten, waarbij steeds dezelfde spieren worden belast. Maar ook voor kantoormedewerkers, die evengoed klachten kunnen oplopen als gevolg van een verkeerde werkhouding aan het bureau. Voor iedere medewerker van Reinaerdt zorgen wij voor een ergonomisch afgestelde werkplek. Mocht er buiten de spreekuren om de behoefte zijn om ons te spreken, dan kan dat uiteraard. Dat is het prettige van een praktijk aan de overkant van de straat.” 

Preventie 

Naast het verhelpen van klachten, richten Huub en Maarten zich vooral op preventie: “We zijn vaak op de werkplek aanwezig om te observeren. Wat daarbij opvalt is dat in veel gevallen de werkzaamheden minder belastend kunnen worden uitgevoerd. Wij zijn er om de medewerkers van Reinaerdt te leren hoe. Mocht er al wel sprake zijn van beginnende klachten, dan grijpen wij zo vroeg mogelijk in door de werkplek te bezoeken, vast te stellen waar de klacht vandaan komt en advies uit te brengen over hoe het werk anders kan worden georganiseerd. Daarmee bereiken we dat van de tien mensen die we zien, er bij negen geen onnodig verzuim meer optreedt.” 

Aandacht voor de mens 

Dat levert de medewerkers van Reinaerdt veel op. Huub: “In het eerste halfjaar na onze inzet is het aantal ziektedagen gehalveerd. Dat laat zien hoe belangrijk het is om je werk ergonomisch verantwoord te kunnen doen. Het is mooi om te zien dat hier binnen Reinaerdt veel aandacht voor is. Er wordt niet bezuinigd op wat redelijkerwijs gedaan kan worden om klachten te verminderen, maar volop geïnvesteerd in hulpmiddelen en automatisering die het werk lichter maken. Het is een mooie organisatie die veel aandacht heeft voor haar mensen.” 

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!