Soms kom je op een dag uitdagingen tegen die je 's ochtends nog niet had kunnen verwachten, dat maakt dat er maar weinig saaie dagen zijn als uitvoerder.

Jim Post - Uitvoerder

Van Hattum en Blankevoort

Soms kom je op een dag uitdagingen tegen die je 's ochtends nog niet had kunnen verwachten, dat maakt dat er maar weinig saaie dagen zijn als uitvoerder.

Jim Post - Uitvoerder

Van Hattum en Blankevoort

Een junior uitvoerder aan het woord

Wat herinner jij je nog van jouw eerste dag bij Van Hattum en Blankevoort?

Mijn eerste dag bij Van Hattum en Blankevoort begon met kennismaken met nieuwe collega’s en een uitleg over de systemen bij VHB. 's Middags ontmoette ik collega’s van het project waarmee ik mocht starten.

Wat houdt jouw functie in?

Een gemiddelde werkdag begint 's ochtends vroeg in de keet met een bak koffie en een dagstart waarin we bespreken welke werkzaamheden we die dag gaan uitvoeren. Na de dagstart loop ik vaak mee naar buiten en ga ik weer naar de keet zodra iedereen aan het werk is. Dan is het tijd om vooruit te kijken en te plannen, zoals het inplannen van kranen, betonpompen en het juiste personeel voor de komende periode. Tussendoor heb ik vaak vergaderingen, zoals startwerkbesprekingen met onderaannemers of afstemmingen met collega-uitvoerders om raakvlakken af te stemmen. Vaak sluit ik de dag af met het invullen van het uitvoerdersdagboek, waarin staat wat er op een dag allemaal is gebeurd en welke partijen de werkzaamheden hebben uitgevoerd.

Als uitvoerder houd ik me ook bezig met duurzaamheid. Een voorbeeld van circulariteit op het afgelopen project is hoe we traditionele bekisting konden monteren zodat we deze kist zo vaak mogelijk konden gebruiken met zo min mogelijk personele inzet.

Wat is zo leuk aan jouw baan?

Waar ik energie van krijg tijdens mijn werk is dat je elke dag zichtbare vooruitgang boekt. Vooral als je aan het einde van het project foto’s terugkijkt van de afgelopen maanden, daar kan ik veel energie uithalen.

Soms kom je op een dag uitdagingen tegen die je 's ochtends nog niet had kunnen verwachten, dat maakt dat er maar weinig saaie dagen zijn als uitvoerder.

Wat vind je gaaf aan Van Hattum en Blankevoort?

De activiteiten van Young VHB vind ik eigenlijk altijd wel leuk, vooral om je leeftijdgenoten te spreken over hoe zij bepaalde problemen oplossen. Vaak zijn dit gezellige activiteiten waar ik altijd wel weer iets van leer.

Welk project of gebeurtenis bij Van Hattum en Blankevoort is jou tot nu toe het meest bijgebleven?

Het project wat mij het meeste is bijgebleven is de Turborotonde in Marsum. Dit was het eerste project waar ik van de realisatie mocht proeven bij VHB tijdens mijn traineeship. Op dit project ben ik erachter gekomen dat de uitvoering toch het mooiste vak is.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden die je zelf hebt doorlopen of die je ziet?

Het meest trots ben ik dat ik de kans heb gekregen om als uitvoerder aan de slag te gaan bij VHB Oost. Over doorgroeimogelijkheden denk ik nu nog maar weinig na, eerst maar eens een bak ervaring opdoen op mooie projecten van VHB.

Hoe zorg jij ervoor dat je een goede werk-privébalans houdt?

Door vooral veel bespreekbaar te maken met projectleden waar ik dagelijks tegenaan loop. Ook heb ik een mentor toegewezen gekregen waar ik veel contact mee heb en waar ik genoeg advies van krijg.

Welke tip zou je meegeven aan aanstormend civiel technisch talent?

Ga vooral iets doen wat je leuk vindt en dan komt de rest vanzelf wel.

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!