Fitte, vitale en blije medewerkers die bevlogen zijn in hun werk en eigenaarschap vertonen, daar ga ik voor!

Ellen Reiff - HR adviseur

Van Hattum en Blankevoort

Een HR adviseur aan het woord

Wat herinner jij je nog van jouw eerste dag bij Van Hattum en Blankevoort?

Op mijn eerste dag werd ik super vriendelijk en attent ontvangen door mijn collega’s met een hele mooie bos bloemen. Ook alle spullen om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen waren geregeld en stonden voor mij klaar. Bij het koffiezetapparaat trof ik collega’s die in waren voor een praatje en er werd interesse getoond in mij als persoon.  Ik voelde mij hierdoor direct heel erg thuis en welkom.

Wat houdt jouw functie in?

Zoiets als een gemiddelde werkdag ken ik niet; ik doe namelijk veel verschillende dingen. Allereerst ben ik sparringpartner van het management van de verschillende vestigingen waar ik voor werk. Ik geef gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van HR vraagstukken. Dit kunnen vraagstukken zijn op het gebied van werving en selectie, functioneren, ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Voor mijn werk spreek ik collega’s uit alle lagen van de organisatie. Dit maakt mijn werk super leuk. Er is zoveel diversiteit in achtergronden van mijn collega’s! Ik vind het interessant om het verhaal achter de mensen te leren kennen, zodat wij ook beter weten wat er speelt bij onze mensen en wij hier vanuit HR (beter) op in kunnen spelen.

Welk project of gebeurtenis bij Van Hattum en Blankevoort is jou tot nu toe het meest bijgebleven?

Toen ik nog niet zo lang in dienst was ben ik bij project IJboulevard geweest in het kader van het Young Talent Event dat we organiseerden om jong talent te enthousiasmeren voor ons mooie bedrijf, bijvoorbeeld voor een traineeship of stageplaats. Wat een bevlogen collega’s heb ik op dat moment gezien die deze dag mogelijk hebben gemaakt! Collega’s die presentaties gaven over het project zelf of vertelden over hun traineeship binnen Van Hattum en Blankevoort. Maar ook de rondleiding op het project werd met heel veel trots gedaan. Ik merkte zelf dat ik hierdoor ook heel trots werd op onze organisatie: de mensen en de mooie en slimme projecten die we realiseren.

Welke ambities heb je?

Met mijn achtergrond als vitaloog is het mijn ambitie om mijn steentje bij te dragen om onze  organisatie (nog) vitaler te maken. Fitte, vitale en blije medewerkers die bevlogen zijn in hun werk en eigenaarschap vertonen, daar ga ik voor! Onze medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal van onze organisatie. Zonder vitale werknemers geen vitaal bedrijf, zo simpel is het.

Vitaliteit is een breed begrip: het gaat niet alleen over voeding of over beweging. Het gaat om gezond zijn op alle vlakken: fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel. Als dit in balans is, zitten medewerkers lekker in hun vel. Vitale medewerkers hebben plezier in hun werk, hebben meer energie om proactief te zijn, kennen hun talenten en weten deze in te zetten in hun werk, zijn beter bestand tegen ziektes en inspireren hun omgeving. 

Daarom is mijn doel om samen met de organisatie te ontdekken wat we onder vitaliteit verstaan. Daarnaast hoe we vitaliteit duurzaam op de kaart kunnen zetten en daarbij aansluiten bij de behoeftes die spelen binnen de organisatie.

Welke tip zou je meegeven aan aanstormend civieltechnisch talent?

Afhankelijk van jouw ambitie krijg je binnen Van Hattum en Blankevoort alle ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. Dus neem vooral eens contact op met onze allerleukste recruiter Fabiënne Weijland om jouw mogelijkheden binnen onze organisatie te verkennen.

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!