Wie kan zeggen dat 'ie in één jaar mee heeft gewerkt aan 4 verschillende projecten, in 4 verschillende functies?

Lars Verkerke - Trainee

Visser & Smit Bouw

Wie kan zeggen dat 'ie in één jaar mee heeft gewerkt aan 4 verschillende projecten, in 4 verschillende functies?

Lars Verkerke - Trainee

Visser & Smit Bouw

Mijn naam is Lars Verkerke. Als kleine Bergenaar (Bergen op Zoom) ben ik opgegroeid in een stad waar rijkelijke historie wordt afgewisseld met moderne nieuwbouw. Zoals menig kind werd ik in deze omgeving omringd door Knexx en Lego. Al snel sloeg dit om naar het helpen van mijn opa (architect) bij het schetsen en het bestuderen van zijn renovatiewerken, waaronder de iconische Peperbus in de binnenstad. 

De interesse voor grote complexe bouwwerken werd dus al vroeg gewekt. Ik ben hierdoor begonnen als Civiel technicus, maar toen ik eenmaal met mijn laarzen in de sloot het waterdebiet aan het berekenen was, besefte ik wat ik écht wilde: Gebouwen bouwen! Niet veel later startte ik met de studie Architecture and Construction Engineering, waar ik mijn draai helemaal wist te vinden. Na het afronden van deze studie heb ik lang getwijfeld om door te studeren. Uiteindelijk heb ik toch besloten om bij Visser & Smit Bouw te gaan werken. 

Wat is je rol bij Visser & Smit Bouw? Wat houdt dat werk in? Hoe lang doe je dit werk al?  

Ik ben begin april 2021 begonnen bij Visser & Smit Bouw als Trainee. Dit betekent dat je gedurende een afgesproken periode een aantal diverse functies bekleed, waarbij je het volledige bouwproces van A tot Z doorloopt. Na ongeveer een halfjaar als uitvoerder en werkvoorbereider ben ik als bouwkundig ontwerper aan de slag gegaan. Uiteindelijk zal bouwtechnologie en calculatie het sluitstuk vormen van mijn traineeship. Hierna krijg ik de mogelijkheid te kiezen voor een functie die het meest aansluit op mijn interesses en dus het beste bij mij past!   

Wat vind je mooi aan je werk? Geef eens een voorbeeld? 

Het mooie aan mijn werk vind ik dat je als starter de volledige verantwoording krijgt en jezelf hierdoor optimaal kunt ontwikkelen. Door de diverse functies te doorlopen worden verwachtingen bijgesteld, ontdek ik nieuwe kwaliteiten en leer ik waar mijn kracht zit. In het begin was ik bang dat het een veredelde stage zou zijn, maar het tegendeel is waar. Als volwaardig werknemer kan je al met iets kleins grote verschillen maken. Deze verschillen maak je telkens in een variërende rol. Zo leer je anders naar het bouwproces te kijken en vergaar je op zeer korte tijd enorm veel informatie. Wie kan zeggen dat die in één jaar mee heeft gewerkt aan 4 verschillende projecten, in 4 verschillende functies? 

Wat vind je aantrekkelijk aan Visser & Smit Bouw als werkgever? 

In eerste instantie lijkt het een groot bedrijf en komt er veel op je af. Na een jaar werkzaam te zijn binnen Visser & Smit Bouw kan ik zeggen dat er een open transparante cultuur hangt die je eerder verwacht bij een familiebedrijf. In deze cultuur is men bereid je te helpen, staat iedereen open voor suggesties en vormen we één hecht team. Formeel waar het moet, informeel waar het kan. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je jezelf kan zijn en het beste in elkaar naar boven haalt. Daarnaast zit er een hoop ervaring, kennis en kunde in de organisatie. Ik vind het leuk dat een jonge onbevangen blik kan leiden tot nieuwe inzichten of hier de kennis op een juiste manier aan kan worden overdragen. Collega’s nemen écht de tijd voor je. Door zelf de regie te pakken blijf je gemotiveerd en kan je wensen realiteit laten worden.  

Vertel eens wat meer over jouw ambities… 

Als alumni wil je niets liever dan bouwplaatsmanager, ontwerpmanager of directeur worden. De wereld ligt op dat moment aan je voeten. Eenmaal aan het werk zie je dat de verhoudingen anders liggen en de kaarten opnieuw geschud moeten worden. Dit neemt niet weg dat je niet mag blijven dromen. Mijn grootste opgave is een functie te krijgen waarin ik mezelf kan blijven uitdagen en ontwikkelen. De ambitie is dan ook om in die rol het beste uit mijzelf én het bedrijf te halen.  

Wat maakt Visser & Smit Bouw anders dan andere werkgevers? 

Ondanks ik nog maar één jaar werkzaam ben binnen Visser & Smit Bouw, spiegel ik mijn bevindingen regelmatig met gelopen stages, collega’s of oud medestudenten. Wat mij hierin opvalt is dat grote landelijke aannemers vaak via een centraal punt worden aangestuurd met vaste hiërarchieën. Wij hebben binnen VolkerWessels ons eigen Visser & Smit Bouw DNA ontwikkeld, verdeeld over verschillende business units. In deze open, maar hechte, structuur kan ik mijn wensen aangeven en ik vind het mooi dat daar ook gehoor aan wordt gegeven. Daarnaast heeft Visser & Smit oog voor personeel. Een bloemetje, presentje, bedankje of gesprekje is mij hierin niet vreemd. Al bij al biedt Visser & Smit de ideale kweekvijver om jezelf te ontwikkelen, samen met een hechte ambitieuze groep mensen.  

Als je Visser & Smit Bouw zou moeten omschrijven aan een ander, hoe zou je dat dan doen?  

Visser & Smit Bouw werkt landelijk aan complexe projecten binnen de utiliteit en industrie, met een mooie groep mensen. Of je nou interesse hebt in ontwerpen, uitvoeren of BIM, Visser & Smit Bouw biedt het allemaal. Dit maakt Visser & Smit Bouw nog niet uniek, de mensen die er werken doen dat wel. De hechte laagdrempelige structuur, de diversiteit aan kennis en een duidelijke visie zorgt voor een omgeving waarin ieder zijn steentje bijdraagt. Door oog en respect voor elkaars werk ontstaan de mooiste dingen. Door kruisbestuiving tussen de business units blijft de kennis in de organisatie en verlopen bouwprocessen steeds efficiënter. Dit afgewisseld met een goede dosis humor, eerlijkheid en vrijheid maakt Visser & Smit Bouw na 155 jaar nog steeds één van de meest innovatieve en gerenommeerde bouwers van Nederland. Daarnaast is en blijft het uiteraard ook gewoon leuk om te werken! 

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!