Een bijdrage leveren aan een betere toekomst, dat vind ik mooi aan mijn werk.

Dennis van Poppel - Projectleider

Visser & Smit Bouw

Een bijdrage leveren aan een betere toekomst, dat vind ik mooi aan mijn werk.

Dennis van Poppel - Projectleider

Visser & Smit Bouw

Mijn naam is Dennis van Poppel, 32 jaar. Na de HAVO heb ik mijn opleiding HBO Bouwkunde in Rotterdam succesvol afgerond, waardoor ik op mijn 20e al ben afgestudeerd. Daarna ben ik begonnen bij een lokale aannemer als werkvoorbereider in de woningbouw. 

Het is belangrijk dat het team vertrouwen in je krijgt 

Inmiddels werk ik nu bijna 10 jaar bij Visser & Smit Bouw. Ik ben gestart als werkvoorbereider, deze functie heb ik 6 jaar vervuld. Daarna kreeg ik de mogelijkheid om projectcoördinator te worden en een team van werkvoorbereiders aan te sturen. Twee jaar later maakte ik mijn volgende stap als projectleider, waardoor ik tot een van de jongste projectleiders in ons bedrijf behoor. Na de rol van projectcoördinator merkte ik dat het in mijn huidige rol niet alleen draait om het realiseren van een project, maar juist om de samenwerking en de ontwikkeling van je team. Dit is niet altijd even makkelijk, het is belangrijk dat het team vertrouwen in je krijgt en dat je laat zien dat je voor ze klaar staat. Essentieel onderdeel ervan is, om ruimte te geven aan collega’s om zich te kunnen ontwikkelen. 

Werken aan een betere toekomst 

Wat ik mooi aan mijn werk vind, is dat wij hele diverse projecten maken, vaak ook voor instanties en organisaties die op hun manier bijdragen aan een betere wereld. Zo heb ik meegewerkt aan de realisatie van een internationaal gerechtshof, waar men werkt aan een rechtvaardige wereld, aan een kinderziekenhuis dat in het teken staat van de gezondheid van kinderen. Maar ook aan een gebouw waar men onze veiligheid en de vrijheid bewaakt en aan onze landelijke schatkamer voor het behoud van historie. Op dit moment realiseren we een onderwijsgebouw voor de ontwikkeling van talent op het gebied van digitale innovatie en kunstmatige intelligentie. 

Van werkvoorbereider tot projectleider 

Er is voldoende ruimte om je ambities na te streven en door te groeien. Zo heb ik me in korte tijd breed kunnen ontwikkelen op het gebied van utiliteit. Visser & Smit Bouw heeft me de kans, het vertrouwen en de mogelijkheid gegeven om door te kunnen groeien van werkvoorbereider tot projectleider. In deze rol is het mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van collega’s, hier wordt namelijk steeds meer ruimte voor geboden. 

Innovatie op de bouwplaats, dat wil ik graag realiseren 

Mijn doel is om te bouwen aan een bouwplaats van de toekomst. Als ik mocht kiezen, dan lever ik liever een bijdrage aan de ontwikkeling voor een nieuwe manier van bouwen, dan aan het begeleiden van een groot, uitdagend en traditioneel project. Innovaties op de bouwplaats, zoals werken vanaf beeldschermen in plaats van papier en diverse werkzaamheden die door robots worden uitgevoerd, dat zie ik graag gebeuren op korte termijn. Ik probeer hier opdrachtgevers, leveranciers en onderaannemers ook warm voor te krijgen en inmiddels heb ik van naaste collega’s de bijnaam ‘Steve Jobs van de bouw’ gekregen. 

Collega’s zijn harde werkers en nemen hun eigen verantwoordelijkheid 

Visser & Smit Bouw is mijn tweede werkgever, dus heel veel vergelijkingsmateriaal heb ik niet. De projecten die we doen zijn uitdagend en het team met collega’s bestaat uit harde werkers die hun eigen verantwoordelijkheid nemen. ‘Morgen weer beter dan vandaag’, dat is wat ons team onder andere zo succesvol maakt! 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!