Werken op vijf meter onder water in een droogzetkist of met een bootje pontons verplaatsen op het IJ in regen en wind was onbeschrijfelijk.

Bartos Rozenbaum - Betontimmerman

Van Hattum en Blankevoort

Werken op vijf meter onder water in een droogzetkist of met een bootje pontons verplaatsen op het IJ in regen en wind was onbeschrijfelijk.

Bartos Rozenbaum - Betontimmerman

Van Hattum en Blankevoort

Een betontimmerman aan het woord

Wat herinner jij je nog van jouw eerste dag bij Van Hattum en Blankevoort?

Dat weet ik nog heel goed! Het was 1 april 2018. Op die dag trok mijn Aelbers-werkkleding uit en trok mijn VHB-werkkleding aan. Ik bleef werkzaam op hetzelfde project (Isala Delta/Kampen). Dat was een mooie dag.

Wat houdt jouw functie in?

Mijn werkdag begint na aankomst op de bouwplaats met omkleden en een kop koffie. Om 07.00 uur, wanneer alle collega’s aanwezig zijn, houden we dagelijks een Daily Stand over veiligheid, productie en werkwijze. Daarna worden de benodigde gereedschappen geselecteerd en naar de werkplek gebracht.

Voordat we met de daadwerkelijke werkzaamheden beginnen, wordt er nog een laatste veiligheidscontrole (Laatste Minuut Risico Analyse - LMRA) uitgevoerd.

Als alles in orde is kunnen we beginnen. Dat betekent in mijn werk het voorbereiden en plaatsen van systeembekistingen en traditionele bekistingen, en het opmeten en controleren ervan. In de tussentijd ben ik beschikbaar om mijn collega’s te adviseren en te ondersteunen op het gebied van veiligheid, kwaliteit, productie en economie/duurzaamheid.

Wat is zo leuk aan jouw baan?

Ik vind het heerlijk om in alle vroegte een kopje koffie te doen met mijn collega's. Samen maken we er wat van. Ook vind ik het mooi om iets met mijn handen te doen, iets te creëren. In de bouw is geen dag hetzelfde. Je wordt vaak geconfronteerd met problemen en uitdagingen, maar het oplossen ervan maakt me trots.

Wat vind je gaaf aan Van Hattum en Blankevoort?

De cultuur bij VHB is geweldig. Er wordt veel nadruk gelegd op veiligheid, kwaliteit en vooral op milieu en duurzaamheid. Voorbeelden zijn het vermijden van plastic bekers door keramische bekers te gebruiken, afval te scheiden, beton te recyclen of het gebruik van kranen die op elektriciteit draaien in plaats van op diesel.

Daarnaast organiseert VHB leuke activiteiten om het teamgevoel en de saamhorigheid te versterken, zoals etentjes, karten of paintballen. En aan het eind van de maand ben ik altijd weer blij mijn loon te ontvangen!

Welk project of gebeurtenis bij Van Hattum en Blankevoort is jou tot nu toe het meest bijgebleven?

Dat was het project IJboulevard Amsterdam. Daar hadden we  zoveel nieuwe uitdagingen die we het hoofd moeten bieden. Werken op vijf meter onder water in een droogzetkist of met een bootje pontons verplaatsen op het IJ in regen en wind was onbeschrijfelijk.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden die je zelf hebt doorlopen of die je ziet?

Ik ben bij VHB begonnen als timmerman, ben nu voorman en probeer deze functie onder de knie te krijgen om eventueel Uitvoerder of werkvoorbereider te worden. Ik ben een echte doorzetter en ga daar echt voor.

Hoe zorg jij ervoor dat je een goede werk-privébalans houdt?

De werkdagen kunnen lang zijn, afhankelijk van het project waar je mee bezig bent. Dat compenseer ik met wat kortere dagen zodat er een goede balans blijft. 

Welke tip zou je meegeven aan aanstormend civiel technisch talent?

Mijn tip aan jonge technische talenten is om je intellectuele en creatieve kanten goed te laten zien. Voor alle jonge mensen die zin hebben om in de civiele techniek aan de slag te gaan. Bij VHB staan we klaar om jullie te helpen en te ondersteunen.

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!