Ik heb met andere professionals Projectbeheersing binnen Van Hattum en Blankevoort echt op de kaart gezet en lopen wij inmiddels voorop in de markt.

David de Rooij - Procesmanager

Van Hattum en Blankevoort

Ik heb met andere professionals Projectbeheersing binnen Van Hattum en Blankevoort echt op de kaart gezet en lopen wij inmiddels voorop in de markt.

David de Rooij - Procesmanager

Van Hattum en Blankevoort

Een procesmanager aan het woord

Wat herinner jij je nog van jouw eerste dag bij Van Hattum en Blankevoort?

Voordat ik bij Van Hattum en Blankevoort in dienst kwam, was ik via detachering steeds betrokken bij verschillende projecten van Van Hattum en Blankevoort in uiteenlopende rollen. Ik merkte echter dat ik meer uitdaging nodig had en graag wilde meebeslissen. Daarom maakte ik in 2012 de keuze voor een vast dienstverband. Vanaf dat moment voelde ik mij nog meer verbonden met het bedrijf en de projecten en kreeg ik een grotere verantwoordelijkheid. 

Wat houdt jouw functie in?

Ik heb mij sindsdien breed kunnen ontwikkelen op het gebied van proces- en contractmanagement als MT-lid op projecten vanaf 50 miljoen voor Rijkswaterstaat, ProRail en grote gemeenten. Dit gebeurde in uiteenlopende organisatievormen van D&C tot bouwteams en allianties. Ook help ik regelmatig de 100+ miljoen projecten als procesmanager bij de inrichting en het opstarten. Daarnaast heb ik als vakgroepdeskundige en later afdelingshoofd met andere professionals Projectbeheersing binnen Van Hattum en Blankevoort echt op de kaart gezet en lopen wij inmiddels voorop in de markt.

Wat is er zo leuk aan jouw baan?

Wat ik zo leuk vind aan mijn dagelijkse werk is de combinatie van het uitvoeren van aansprekende en (technisch) uitdagende projecten, het doorontwikkelen van het vak projectbeheersing én het coachen van collega’s. Bij projecten gaat het bovendien niet in de laatste plaats om de ‘zachte’ kant van projectmanagement; het samenspel en dynamiek binnen het team en interactie en samenwerking met de klant. Hierbij komen zowel mijn civiele als bedrijfskundige achtergrond goed tot hun recht.

Verder is Van Hattum en Blankevoort een platte organisatie waar volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en het waarmaken van ambities. De samenwerking tussen de verschillende afdelingen en business units is erg goed; dit zorgt daarmee ook voor een hechte organisatie.

Waar ben je trots op?

Voor mij ligt de grootste uitdaging op projecten om steeds weer op een constructieve en prettige wijze de projectdoelstellingen te halen. Ondanks ieders intrinsieke motivatie is dit namelijk geen vanzelfsprekendheid. Ik ben dan ook trots op al die projecten waar dit steeds weer is gelukt. In februari 2023 hebben we het aansprekende project IJboulevard in Amsterdam mogen opleveren; op tijd, hoogwaardig afgewerkt, met een net resultaat en niet in de laatste plaats een tevreden klant en beheerder. Daar ben ik trots op!  

Welke tip zou je meegeven aan aanstormend civieltechnisch talent?

Probeer tijdens je studie alvast wat rond te kijken en te proeven van onze mooie sector; middels projecten, stages, afstuderen. Wil jij ervaren hoe het is om dit bij een toonaangevende civiele bouwer te doen waar ruimte is voor persoonlijke ambities en groei? Kom dan eens langs!

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!