Past jouw DNA bij Homij?

Als afstudeerder of stagiair bij Homij mag je wel wat van ons verwachten. Bijvoorbeeld goede ondersteuning, ruimte om je te ontwikkelen, prima faciliteiten en een nette vergoeding. Van jou verwachten we een actieve en betrokken houding, nieuwsgierigheid en een positief kritische houding. Er zijn tal van leuke opdrachten waar je je tanden in kunt zetten.


Opdracht 1: Vul je stageplek zelf in

We kunnen niet verzinnen wat jij leuk vindt en waar jij warm van wordt als je een stageplek zou mogen samenstellen. We kunnen wel kijken of we jouw ideeën bij ons in de praktijk kunnen brengen. Homij is divers genoeg om je een plek te geven. Laat het ons weten, zowel voor Werktuigbouwers en Electrotechnici als voor studenten Technische Bedrijfskunde hebben we vaak wel plek.

Opdracht 2: Nieuw ERP-systeem voor onderhoudsrapportages [TBK]

Onze klanten van de onderhoudsafdelingen krijgen meerdere keren per jaar een onderhoudsrapportage opgestuurd. Voor het opstellen van deze onderhoudsrapportages is een nieuw ERP-systeem aangeschaft. Welke gegevens moeten er verzameld worden om de gewenste onderhoudsrapportages op te kunnen stellen? En hoe kunnen onze medewerkers gemotiveerd worden om deze gegevens op de juiste manier in te voeren in het ERP systeem? Wat levert deze verandering onze organisatie op? 

Opdracht 3: Maak een ontwerp van het Homij CIRCULAR SANDWICH CONCEPT [WTB]

Installaties die traditioneel worden toegepast op woningen, worden geprefabriceerd. Dit zorgt voor een efficiënt proces met minder afval. De installatie wordt ingestort in het beton.
Dit is efficiënt, maar niet circulair. Het nadeel is nl:  als de installatie verouderd of transformeert kan deze niet uit het beton gehaald worden zonder het eruit te hakken.

Daarom de vraag: Hoe kunnen WTB-installaties maximaal circulair worden toegepast in de woningbouw door ze niet meer in te storten. 

Opdracht 4: Testopstelling: drukverliezen in ventilatieleidingen. [WTB]

In een ventilatie kanaal treden drukverliezen op. Homij wil weten hoe groot deze drukverliezen zijn zonder dat er problemen optreden zoals overdruk of te weinig druk op een ventiel. Dit leidt tot onbalans, geluidsoverlast en volumetekorten waardoor de installatie niet meer aan de eisen van het bouwbesluit voldoet.

Daarom is er vraag naar: een ontwerp van een testopstelling waarin deze drukverliezen in kaart worden gebracht. Het is de bedoeling dat deze testopstelling ook gerealiseerd wordt.  

Opdracht 5: Optimalisatie werkplaats magazijn. [TBK]

Homij heeft een op paar minuten rijden van het kantoor een werkplaats. In deze werkplaats wordt de installatie geprefabriceerd. De losse onderdelen komen binnen, en worden samengevoegd tot installatie (onder) delen. Tot slot worden deze componenten vervoerd naar de ruwbouw waar de installatie wordt ingestort. Kan dit proces efficiënter?

Ook wordt er gebuikt gemaakt van een ‘Just in time’ order principe. Is het gebruik van een opslagplaats rendabel? Daarom de vraag: Hoe kan Homij het productieproces efficiënter maken en is het inrichten van een opslagplaats rendabel?

Opdracht 6: Storingsproces optimaliseren [TBK]

VolkerWessels Vastgoedbeheer beheert panden, variërend van gemeentehuizen, scholen tot ziekenhuizen, gedurende periodes van 10 tot 25 jaar. Ons ERP-systeem ontvangt (automatisch) meldingen van storingen door klanten. Soms ook onjuiste meldingen waardoor het aantal openstaande storingen onnodig stijgt. Hoe kunnen we dat voorkomen?  Ben jij analytisch ingesteld en wil je meewerken aan de probleemanalyse en ook meedenken over de oplossing? Kies dan voor deze opdracht bij VolkerWessels Vastgoedbeheer en maak kennis met ons mooie bedrijf!

Heb je interesse in een van deze afstudeer-/ stageopdrachten bij Homij?

Laat via onderstaande knop je gegevens achter in het formulier en we nemen contact met je op.