Iedere project vraagt om nieuwe ideeën en nieuw inzicht

Aurélio vertelt je meer over zijn job als eerste monteur laagspanning bij V&SH. Afwisseling in je werk: ‘Het ene moment ben je bij mensen thuis een kabel aanleggen en het andere moment zit je in de ‘middle of nowhere’ buiten in de natuur een lantaarnpaal aan te sluiten. Ondanks dat het een heel groot bedrijf is, is het hartstikke gezellig.’ 

Onze engineers zijn gedurende het hele project betrokken en weten wat er speelt in de praktijk

Onze engineers zijn dagelijks bezig met de installaties van onze opdrachtgevers. Bijvoorbeeld het maken van 3D scans: " Uitgangspunt is een foutloze uitvoering en minimale hinder voor de klant. We maken met onze 3D-scanner een puntenwolk van de bestaande installatie. Vervolgens gebruiken we deze puntenwolk om een nauwkeurig ontwerp te maken. DIt geeft de klant een duidelijk beeld van het eindresultaat en is de basis voor de werkvoorbereiding". Wij werken met een eigen team van ca. 25 engineers aan onze projecten op gebied van kabels, leidingen en installaties.

Arjan vertelt wat hij doet als werkverantwoordelijke BEI

Arjan is werkverantwoordelijke laag- en middenspanning bij onze Business Unit Distributie. Een heel afwisselende baan, waarbij je elke dag iets anders kunt doen. Maar wat hem met name drijft is het samenwerken met zijn team; " Samen een mooi project neerzetten. En als je naar huis rijdt, denk je; wauw - dat hebben we maar mooi even samen gedaan". 

Martijn leert iedere dag iets bij

Ik ben hier bezig op de VolkerWessels Vakschool met het aanpellen en schillen van een middenspanningskabel. Vorig jaar juli ben ik afgestudeerd voor dit vak, en ik voer dit nu dagelijks uit. Ik ben bij V&SH begonnen in de offshore groep, waar ik windmolens op zee aan heb gesloten, maar dit beviel mij op den duur niet. Voor dit werk onshore moest ik nog verschillende opleidingen en certificeringen volgen. Zo ben ik begonnen als monteur in de laagspanning en toen doorgegaan in de middenspanning. Er is nog veel te leren want als je een diploma hebt ben je natuurlijk nog geen monteur die alles weet en kan. Net als bij autorijden moet je niet denken ; ik heb mijn rijbewijs dus ik ben een coureur. Op de foto de opleiding die ik nu volg; Technicus niveau 4, hier ben ik dit jaar mee gestart en het is super interessant.

Collega's vertellen over het belang van Veiligheid

Veiligheid staat bij ons altijd nummer 1. Wij willen dat iedereen elke dag weer veilig en gezond thuis komt. Het kan op papier allemaal mooi voor elkaar zijn, maar het komt neer op ons gedrag in de praktijk. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij iedereen:  voorbeeldgedrag, het volgen van richtlijnen, het elkaar aanspreken. Verschillende collega's vertellen hierover in dit filmpje.