KWS over ons
Over K​​​​​​​WS

Wie is KWS?

Werken bij KWS betekent werken bij de grootste wegenbouwer van Nederland. Maar het aanleggen van wegen is echt niet het enige wat we doen. Wegen en openbare ruimten. Over land en water. Boven en onder de grond. VolkerWessels onderneming KWS ontwerpt, bouwt, onderhoudt, beheert en exploiteert infrastructuur.  
 
Met vestigingen en diverse dochterbedrijven, deelnemingen en eigen materieel biedt KWS een waaier aan disciplines, dichtbij de klant. Van advies tot asfaltproductie. Van specialismes als grondverzet, rioleringen en waterbouw tot kleinschalig werk voor gemeenten en particulieren. 
 
Ook werkt KWS als marktleider in de wegenbouw en de productie van asfalt aan omvangrijke multidisciplinaire projecten om de complete infrastructuur te realiseren. Ook staan wij niet stil op het gebied van duurzaamheid. Zo komen innovaties als de elektrische asfaltspreidmachine, het emissieloze asfaltmengsel KonwéCO2 en de koud asfalt recycling trein (c)art komen uit de koker van KWS. 
 
Bij KWS kun je alle kanten op. Zo werken we elke dag met 2.000 collega’s aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van Nederland. Wil jij vooroplopen in jouw vakgebied en werken aan toonaangevende projecten? Solliciteer dan bij KWS. 

In Beeld

Media player

Onze specialisten en ondernemingen

Aquavia is specialist in waterbouw en sterk in realisatie en onderhoud van groot- en kleinschalige waterwerken en beton. Met hun ''no-nonsense''-mentaliteit, korte snelle communicatielijnen en een goed toegeruste eigen werkplaats, staan zij altijd gereed voor het oplossen van vraagstukken op het gebied van beton-en waterbouw. 
BKB Infra is al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en aanleggen van betonverhardingen. Betonnen wegen, paden en rotondes passend in de omgeving in verschillende kleuren en met verschillende afwerkingen, alles is mogelijk. BKB Infra maakt de omgeving langdurig aantrekkelijk.
Handelsmaatschappij De Keerkring levert, importeert en produceert kant-en klare producten en halffabrikaten voor de industrie en de beton- en wegenbouw. Bij toepassing van specialistische producten kan De Keerkring klanten adviseren en zonnodig begeleiden. Het werkgebied bestrijkt de Benelux, Engeland (waar onder ook Schotland en Wales), Ierland en Frankrijk.

Speciale Technieken & Producten

Al meer dan 25 jaar is Gebr. van Kessel Speciale Technieken & Producten (kortweg ST&P) dé specialist op het gebied van herstel, afdichting, en verduurzaming van betonconstructies. In iedere fase van het betonrenovatietraject is ST&P de aangewezen partner voor haar opdrachtegevers.
Holland Scherm is specialist op het gebied van geluidsschermen. Door hun jarenlange ervaring bieden zij totaaloplossingen op het gebied van geluidhinder. Ze adviseren, ontwerpen, bouwen en onderhouden alle denkbare typen geluidsschermen, daarnaast verzorgen ze de complete projectbegeleiding inclusief afstemming met stakeholders en omwonenden.

IJzerman

Het totaalpakket van IJzerman BV uit zich in het gecombineerd uitvoeren van diverse activiteiten zoals groenonderhoud, hydroseeding, bermverlaging en herstellen van geleiderailconstructies. Het onderhoud van bermen langs auto(snel)- en spoorwegen wordt in toenemende mate op ecologische wijze uitgevoerd.

OCE

KWS OCE (Opsporen Conventionele Explosieven) biedt uitkomt voor bouwlocaties met een oorlogsverleden. Van adviezen en risicoanalyse tot detectie, benadering en identificatie. KWS OCE lokaliseert en zorgt voor een veilige overdracht aan de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) Bij oplevering verklaren zij de bodem explosievenvrij en kan er met een gerust hart gebouwd worden.

Romers Grondverzet

Romers Grondverzet is een gedreven grond,- weg en waterbouwbedrijf gevestigd in Zwijndrecht. Romers Grondverzet komt voort uit het voormalige Aannemingsbedrijf Romers Brielle. Het aannemen van specialistisch grondverzet zoals het ontgraven van zowel droge als natte bouwkuipen en natuurtechnisch grondverzet is Romers Grondverzet zijn vak.
Smits Neuchâtel Infrastructuur is gespecialiseerd in nieuwbouw en renovatie van voegovergangen op bruggen, viaducten en tunnels en het leveren en aanbrengen van slijtlagen en oppervlakte afwerkingen op stalen, betonnen en houten ondergronden.

Bronbemaling

Van Kessel Bronbemaling is specialist in bemalingswerkzaamheden en het oplossen van grondwaterproblematiek. Met eigen materieel zorgen zij dagelijks voor een droge en veilige werkplek voor de opdrachtgever. Zij kunnen voorzien in systemen welke reiken tot elke gewenste diepte.

Sport & Cultuurtechniek

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is een veelzijdige aannemer, die zich bezighoudt met het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en beheren van sport- en recreatieprojecten en cultuurtechnische werken. Dit betreffen zowel grond-, drainage- en bronningswerken, aanleg en onderhoud van het IFCO-systeem. Ook groenprojecten van bedrijfstuin tot landschappelijke inrichting en dak- en gevelgroen behoren tot de disciplines.
Onderdeel van Van Kessel Sport & Cultuurtechniek. Verzorgt verticale drainage. Met verticale drainage klinkt de grond versneld in. Het overspannen water stroomt horizontaal naar een drain, waar het naar boven en naar beneden afgevoerd wordt. Na het consolidatieproces is de grond stabiel genoeg om er wegen op aan te kunnen leggen. Bovendien zijn er minder nazettingen, zodat de kosten voor onderhoud aan infrastructuur minimaal zijn.
Bradley Pitter
Gebr. Van Kessel is een moderne bouwonderneming met een brok aan ervaring op het gebied van infra, civiele techniek en sport en cultuurtechniek. Wij werken dagelijks samen met onze opdrachtgevers aan een leefbaar en bereikbaar Nederland. Gebr. Van Kessel is onderdeel van het internationaal opererend bouwconcern Koninklijke VolkerWessels.
logo Wilchem
Wilchem B.V. is gespecialiseerd in Millieu-incidenten en Ongevallen Gevaarlijke Stoffen Bestrijding, Incident management, Milieuadvisering in de gevaarlijke (afval) stoffen branche, Bodemonderzoek, Bodem-en Tanksanering, Kwaliteit, ARBO en Milieucertificering.
Logo WSp
WSP InfraOntwikkeling is vanuit VolkerWessels opgericht op de toenemende vraag om (infra) projecten integraal aan te pakken. Vanaf het begin van een project kan kennis worden ingebracht met betrekking tot budgetteren, het ontwerpen en de wijze van aanpak.

Contact
Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij KWS?
Neem dan contact op met Lisette of Mark.


Hoofdkantoor KWS
KWS (hoofdkantoor)
Lange Dreef 9, 4131 NJ Vianen
Postbus 217, 4130 EE Vianen
T | +31 347 35 73 00