Helpen, meedenken en ondersteunen in processen


"Ik haal mijn voldoening uit het helpen, meedenken en ondersteunen in processen in de breedste zin van het woord. Processen die bijdragen aan veiliger werken, elkaar beter maken en om zo te bouwen aan een nog mooier KWS."

img1
Naam: Martijn Pfeifer
Vestiging: Gebr. Van Kessel
Opleiding: MBO Logistiek, Middelbaar Veiligheidskundige en Veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen
Functie: Sr. Districtscoördinator zorgsystemen (Sr. KAM-coördinator), Veiligheidskundige en Veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen


''KWS is een erg sociaal bedrijf. Dat heb ik vroeger al van huis uit meegekregen. Dus toen ik de mogelijkheid kreeg om bij KWS te solliciteren, heb ik die kans aangegrepen. Bij KWS staan collega’s voor elkaar klaar en helpen elkaar waar nodig. Dat, in combinatie met de vele verschillende disciplines en de diversiteit van het bedrijf, maakt het leuk om hier te werken.''

Ik ben in september 2008 begonnen als werkvoorbereider bij Smits Neuchâtel Infrastructuur (SNI), maar kreeg vervolgens al snel de mogelijkheid om KAM-coördinator te worden. Bij SNI zag men in mij namelijk een goede opvolger voor de coördinator die op dat moment met pensioen ging. Ik had daar zeker oren naar, omdat ik vanuit een vorige functie al ervaring had opgedaan met veiligheid op de werkvloer. Zodoende mocht ik de opleiding Middelbare Veiligheidskunde volgen en ben ik de KAM-coördinator van Smits Neuchâtel Infrastructuur geworden. Later is daar nog BKB Infra en een deel van KWS Infra Utrecht bijgekomen, nu KWS Infra Amsterdam-Utrecht. Inmiddels werk ik voor de Gebr. Van Kessel, een dochteronderneming van KWS, en vallen ook Smits Neuchatel Boue en Smits Neuchatel Marine Department onder mijn hoede.

Sinds vier jaar ondersteun ik ook diverse KWS-vestigingen en specialisten bij de opslag van gevaarlijke stoffen en ben ik voor heel KWS veiligheidsadviseur voor het vervoer van gevaarlijke stoffen (VA).  
Zo sta ik in contact met collega’s door heel het land. Zowel collega’s op de bouwplaats als collega’s op kantoor. Ik haal mijn voldoening uit het helpen, meedenken en ondersteunen in processen in de breedste zin van het woord. Processen die bijdragen aan veiliger werken, elkaar beter maken en om zo te bouwen aan een nog mooier KWS.