Genoeg kansen om te ontdekken wat bij mij past


''Ik voel mij bij KWS gewaardeerd en gehoord. Er is niet alleen aandacht voor mijn prestaties, maar ook voor mij als persoon.''

Naam: Sijmen Pelgröm
Vestiging: KWS Infra Amsterdam-Utrecht
Opleiding: HBO Built Environment – Civiele Techniek
Functie: Trainee, Project Engineer
​​​​​​Ik ben sinds 2020 bij KWS in dienst als trainee. Hier ben ik erg enthousiast over. Ik heb een stip op de horizon waar ik naartoe werk. KWS geeft mij de kans om te ontdekken wat bij mij past. Als trainee ben ik gestart op het projectbureau, waar ik betrokken was bij diverse tenders. Dit betekent veel uitzoekwerkzaamheden voor omgevingsanalyses, speuren naar duurzame toepassingen, helpen bij het schrijven van het plan en actief deelnemen aan strategie overleggen. Ik vond het leuk om met mijn team te doorgronden wat de echte klantvraag is en hoe wij daar zo goed mogelijk invulling aan kunnen geven.
Verschillende rollen
Ondertussen heb ik al een aantal verschillende rollen gehad op diverse plekken in de organisatie. Na het tenderen, ben ik als werkvoorbereider aan de slag gegaan om aangenomen werken voor te bereiden. Hierbij leerde ik bestekken uitpluizen, offertes uitvragen en contracten op te stellen. Je leert in korte tijd veel van een project, van de toe te passen producten en van de verschillende marktpartijen waarmee we samenwerken. Ik zag het als uitdaging om zaken grondig uit te zoeken om vervolgens slimmigheden toe te passen en besparingen door te voeren.
Galecopperbrug
Vervolgens ben ik in een nieuw, avontuurlijk project gestapt: de Tuivervanging van de Galecopperbrug Zuid in Utrecht. Hier heb ik diverse rollen (gehad). Ik heb in mijn rol als werkvoorbereider samen met mijn collega’s inkopen gedaan, werk- en veiligheidsplannen opgesteld, overleggen gevoerd met de opdrachtgever en met diverse onderaannemers en er zo voor kunnen zorgen dat het werk buiten gemaakt kan worden. Ook heb ik een tijdje als uitvoerder het uitvoerend personeel buiten begeleid en geholpen. Daarnaast houd ik me ook bezig met een deel van de financiën en de vastleggingen van keuringen en controles. Kortom, een erg diverse en uitdagende tijd!
Young Professional
Naast al deze zaken, vind ik het ook tof om evenementen te organiseren en bij te wonen. Zo heb ik samen met een collega onlangs een Young Professional-dag georganiseerd, die erg goed werd ontvangen. Ook ga ik geregeld naar bijeenkomsten van JongVolkerWessels (de jongerentak van VolkerWessels). Ik ben namelijk breed geïnteresseerd en vind het erg leuk om collega’s van andere branches en onderdelen van het bedrijf te ontmoeten en te spreken. Al met al ben ik dus op verschillende thema’s en onderdelen actief. Binnen KWS en VolkerWessels krijg ik hier gelukkig goed de ruimte voor.
img1