Van Curaçao naar Nederland voor de bouw!

Shella, Tekenaar/werkvoorbereider Houtbouw

De Groot Vroomshoop

Van Curaçao naar Nederland voor de bouw!

Shella, Tekenaar/werkvoorbereider Houtbouw

De Groot Vroomshoop

Shella, tekenaar/werkvoorbereider Houtbouw
Van een warm eiland naar een koud en regenachtig land. Wat een verschil! Maar ik had het ervoor over, want ik wilde graag verder groeien in de bouw. Ik verliet mijn familie en vrienden op Curaçao en verhuisde naar Nederland om Bouwkunde te studeren in Enschede op Saxion. In mei 2020 gaf De Groot Vroomshoop mij de kans om met weinig werkervaring in dienst te komen als tekenaar/werkvoorbereider bij de werkmaatschappij Houtbouw. Ik ervaar natuurlijk verschillen tussen Curaçao en Nederland, maar ik voel mij hier thuis en ga elke dag met veel plezier naar mijn werk!

Van jongs af aan
Al op jonge leeftijd had de bouw mijn interesse. Veel familieleden op Curaçao werken in de bouw, dus ik was vaak op de bouwplaats te vinden. En als ik een bouwtekening zag, wist ik dat ik hier mijn werk van wilde maken. En dat is gelukt! Wel spannend hoor: verhuizen naar Nederland, een andere taal, cultuur, eten en klimaat. Maar ik ben goed terechtgekomen. Toen ik slaagde voor mijn studie,  kwam ik via een detacheringsbureau in contact met De Groot Vroomshoop. Na 2 fijne sollicitatiegesprekken, gaf De Groot Vroomshoop mij de kans te starten. Een paar dagen voor mijn eerste werkdag kreeg ik thuis een welkomsttaart, lekker hoor! Het inwerkingsproces tijdens Corona was een beetje raar. We zaten met een klein clubje op kantoor. Enkele collega’s zag ik pas na 10 weken in levende lijve. Toch verliep mijn ‘inwerkproces’ fijn en voelde ik mij snel thuis in dit bedrijf. Collega’s zijn super gezellig. We gaan constructief met elkaar om en kunnen ook lekker discussiëren. De samenwerking is prettig en iedereen wil me helpen als het nodig is.

Van 2D naar 3D
In mijn functie als tekenaar/werkvoorbereider zijn de werkzaamheden erg afwisselend. Ik teken de dakelementen uit van 2- naar 3D, bestel alle benodigde materialen voor het project en wij sturen de productie aan met ons tekenwerk. De afdelingsplanning zorgt ervoor dat we weten wat we moeten doen. Ik besteed de meeste uren aan het tekenen, maar ik krijg ook telefoontjes tussendoor van de productie of de bouw. Dan moet ik snel schakelen, het oppakken en regelen. Geen dag is hetzelfde! We merken dat steeds meer aannemers het liefst willen dat we alle tekeningen in 3D opzetten. Een goede ontwikkeling waaraan ik graag mijn bijdrage lever.

Persoonlijke groei
Ik ben ambitieus in mijn werk. De tekenprogramma’s heb ik steeds meer onder de knie en ik probeer te versnellen. Ik ben trots op wat ik in een jaar tijd geleerd heb en het werk dat ik heb kunnen verzetten. Ook lukt het me steeds beter werk en privéleven te combineren. Ik werk fulltime in Vroomshoop, maak best lange dagen en woon in Enschede. Tijdens de autorit laat ik mijn werk los en geniet ik thuis van mijn vrije tijd en leer ik Nederland steeds beter kennen.

Mijn vrije tijd
Veel familie en vrienden van vroeger wonen nog op Curaçao. 2 keer per jaar vlieg ik er naartoe voor vakantie. Genieten met elkaar en van de zon! In Nederland heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden gemaakt. Ik heb 2 kinderen, waarvan de oudste op Curaçao geboren is en de jongste in Nederland. Ze kennen Curaçao natuurlijk wel van vakanties. Mijn vrije tijd in Nederland besteed ik graag met fijne mensen om me heen. Elke vrijdag hebben we ‘Happy hour’ met de kinderen, op zaterdagavond filmavond en op zondag relaxen we. Ook help ik op de school van mijn dochter in de ‘versiergroep’ en organiseer ik feesten voor mijn familie.

We zoeken collega’s!
Ik werk bij De Groot Vroomshoop met veel plezier, krijg mooie uitdagingen en ervaar weinig stress. Ik ben blij dat ik als starter met weinig ervaring de kans kreeg het vak in de praktijk te leren. Lijkt het jou ook leuk om bij De Groot Vroomshoop te werken? Twijfel niet als je ook starter bent, want we zoeken nieuwe collega’s! Bekijk hier de vacatures, of bel met Bianca (06-14974270).

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!