Ik wil uitgroeien tot kostendeskundige

Léon, Calculator Bouwsystemen

De Groot Vroomshoop

Léon, Calculator Bouwsystemen


Voor mijn minor van de opleiding hbo Bouwkunde bij Saxion nam ik interviews af bij bouwbedrijven. Zo kwam ik bij Ufkes Apeldoorn, een VolkerWessels-onderneming. Het was een goed gesprek, ook op persoonlijk vlak. Er werd me gevraagd mijn cv op te sturen. Dit is doorgezet naar De Groot Vroomshoop (ook VolkerWessels) en een telefoontje later mocht ik solliciteren. Sinds september 2020 ben ik calculator bij de werkmaatschappij Bouwsystemen. Ik zorg voor de kostencalculaties van raming tot en met werkbegroting vanaf de tenderfase tot aan de overdracht aan de uitvoering. Daarbij bereken ik alle benodigde hoeveelheden materialen en werkuren.


Denken in mogelijkheden
Ik ben een starter op de arbeidsmarkt en ik denk dat ik bij De Groot Vroomshoop mooie stappen kan maken. Zoals beloofd kreeg ik snel verantwoordelijkheid en zijn er interessante studie- en doorgroeimogelijkheden. Het is een flexibel bedrijf, waarin gedacht wordt in mogelijkheden, niet in beperkingen. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden erg goed. Wat gezegd wordt klopt: Hoe past De Groot Vroomshoop in jouw leven? Een kwestie van geven en nemen is het vaak. Even doorwerken als iets af moet en eens een uurtje eerder weg als het kan. Je bent zelf verantwoordelijk. Daar ben ik blij mee want zo is mijn sociale leven prima te combineren met mijn werk.


Prettig samenwerken
Het voelt hier als een warm bad. Ik ben goed ingewerkt door verschillende, leuke collega’s. Ondanks corona-maatregelen is de sfeer prettig. Meestal fiets ik naar mijn werk. Mijn werkdag begint om 8.00 uur met een kop koffie en een check van mailbox. Vervolgens werk ik samen met collega’s aan uiteenlopende projecten binnen onze merken Modulinn® en Festing® en in co-creatie Finch met Finch Buildings. Tussen de middag lunch ik tijdens een rondje lopen met collega’s. Leuk zijn ook de contacten met andere bedrijven en de andere werkmaatschappijen van De Groot Vroomshoop. Ik vind het leuk om samen te werken.


Driedimensionaal calculeren
Tijdens een stage bij een grote aannemer kwam ik erachter dat ik calculator wilde worden. We calculeren steeds meer vanuit 3D-modellen. BIM is geïmplementeerd in ons dagelijks werk. Daarin loopt De Groot Vroomshoop voorop. Ik heb ervaring met 3D-tekenen. Die ervaring komt hierbij van pas. Ik draag graag bij aan innovaties. Het binnenhalen van projecten is onze grootste uitdaging. Zorgen voor continuïteit in de uitvoering. De fabrieken mogen volop draaien. Mijn ambitie voor nu is uit te groeien tot kostendeskundige. Ik ben er trots op dat diverse door mij gecalculeerde projecten op dit moment in uitvoering zijn.


Dubbeltrots
De Groot Vroomshoop is hoofd- en shirtsponsor van voetbalvereniging Vroomshoopseboys. Ik voetbal in het eerste en draag het shirt met dubbele trots. Mooi om zo’n grote werkgever in het dorp te hebben. Al spelen we momenteel geen wedstrijden, ik ben veel op de club. Als vrijwilliger help ik met de nieuwbouw van de voetbalkantine. Een tijd was ik ook jeugdtrainer, maar met studie en werk was dat lastig te combineren. Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden, mijn vriendin en familie onder het genot van een biertje.


Hoe past De Groot Vroomshoop in jouw leven?
Heb ik je enthousiast gemaakt met mijn verhaal? De Groot Vroomshoop is op zoek naar een calculator houtconstructies en een calculator houtbouw . Geweldige uitdagingen. Solliciteer als je aan de slag wilt bij een innovatief bedrijf dat bewust bouwt met hout. Als je wilt werken in een hecht team met leuke en gepassioneerde collega’s. Als je ruimte zoekt om door te groeien en jezelf verder te ontwikkelen, verantwoordelijkheid krijgt en eigen keuzes kunt maken. Ik reken op je!

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!