Nooit te oud om te leren

Rob Hutten, Meewerkend leidinggevende productie daken en gevels

De Groot Vroomshoop

Nooit te oud om te leren

Rob Hutten, Meewerkend leidinggevende productie daken en gevels

De Groot Vroomshoop

Rob, Meewerkend leidinggevende productie daken en gevels
Ik moest wel een drempel over. Een flinke hobbel nemen om weer te gaan studeren. In de avonduren, naast een fulltime baan en een druk gezinsleven. Maar met support van collega’s, de werkgever, het thuisfront en een portie doorzettingsvermogen, heb ik de opleiding tot meewerkend leidinggevende niveau 4 gehaald!

Uitdaging nodig
Via een uitzendbureau ging ik aan het werk bij De Groot Vroomshoop als timmerman. Ik kwam in vaste dienst bij de werkmaatschappij Houtbouw. Ik heb lol in mijn werk, maar wel steeds een uitdaging nodig. Noem het ambitie, noem het ‘midlife’, maar op mijn vijftigste besloot ik de stoute schoenen aan te trekken. Samen met Hendrik Jan Zandman begon ik aan de opleiding. We hebben veel aan elkaar gehad, zaten er soms even doorheen, maar wisten elkaar weer te motiveren en wilden natuurlijk niet voor mekaar onderdoen.

Leren leren
Stel je voor: je bent ruim twintig jaar niet naar school geweest. Dan moet je echt weer leren leren. Engels, rekenen… Zeker drie avonden per week was ik aan de studie. Voordeel is wel dat je het geleerde meteen in praktijk kunt brengen. Ik heb nu veel meer inzicht in het totale proces. Wat is er nodig voordat de klus in de fabriek komt? Wat gebeurt er in de werkvoorbereiding? Hoe sluiten processen op elkaar aan en krijg je de mensen mee in het proces? Je leert een antennegevoel ontwikkelen.

Acceptatie
Ik was de collega die lekker meetimmerde, maar heb nu een andere rol. Gelukkig accepteren collega’s mij als leidinggevende. Juist omdat ik me goed kan inleven, denk ik. We hebben een band met elkaar opgebouwd. Kunnen nog altijd lekker ouwehoeren, maar als het erop aankomt moet ik ook zakelijk zijn.

Op afstand
Hoewel ik er best tegenop zag, levert de opleiding mij veel op. Ik ben er trots op dat ik in beweging kwam, al kostte het soms zweten. Ik zit momenteel in Rijssen. Daar is sinds vorig jaar een deel van de productie van onze daken en gevels ondergebracht. We zitten hier met een kleine, maar goed op elkaar ingespeelde club. Geweldig dat ik de productie hier in goede banen mag leiden en daarin het vertrouwen krijg. Aan meetimmeren kom ik niet meer toe. We werken hard met elkaar op deze plek en met veel plezier!

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!