Het Heft in eigen hand genomen!

Teun, BIM-Modelleur

De Groot Vroomshoop

Teun, BIM-Modelleur

Nadat ik de opleidingen bouwkunde (Windesheim) en Commercieel- Technische Bedrijfskunde BK5 (Saxion) had afgerond, was ik toe aan een baan waarbij ik ook in de praktijk het verschil kon gaan maken. Tijdens mijn bouwkunde stage raakte ik al besmet met het houtbouwvirus. Het was dan ook niet raar dat ik bij De Groot Vroomshoop uitkwam. Sinds 30 augustus 2021 ben ik hier BIM-Modelleur. 

Ook innoverend in de praktijk 
Na met diverse mensen te hebben gesproken binnen de houtbouw branche werd mij duidelijk dat ze bij De Groot Vroomshoop vooruitstrevend en innoverend zijn op het gebied van prefab houten gebouwen. Hierbij was De Groot Vroomshoop niet alleen theoretisch innoverend, maar ook in de praktijk. De Groot Vroomshoop creëert proefgebouwen en biedt een speeltuin voor ontwikkelingen. Deze ruimte voor innovatie sprak mij zo aan, dat ik besloot zelf contact op te nemen. 
 
Open sollicitatie 
Ik heb er heel bewust voor gekozen om niet op één van de functies, zoals omschreven staan op de site te solliciteren, maar het bedrijf te benaderen met mijn wensen en visie. Dit resulteerde in een erg prettige ontmoeting. Vanaf het eerste moment werd ik serieus genomen. Ik kon uitvoerig, mijn passie en ambitie bespreekbaar maken. Vervolgens werd er, samen met mij gekeken naar de juiste invulling van mijn werkzaamheden. Hierdoor heb ik een takenpakket gekregen, waarvan ik zin krijg om aan de slag te gaan.  
 
In het technisch hart 
Als BIM-modelleur houd ik me bezig met het uitwerken van modellen en tekeningen van woongebouwen, scholen en kantoren. Hiermee functioneer ik in het technisch kloppende hart van het bedrijf. We pakken uitdagingen zoals standaardisatie en systematisering van onze bouwsystemen aan. Maar ook doen we er alles aan om tekeningen en modellen op begrijpelijke wijze klaar te maken voor onder andere het uitvoerend personeel.  
 
Mogelijkheden op sociaal vlak 
Werken bij De Groot Vroomshoop geeft me ook mogelijkheden op sociaal vlak. Zo sloot ik me aan bij Jong VolkerWessels. Dit netwerk organiseert borrels op andere VolkerWessels-bedrijven. Daar ontmoet ik interessante leeftijdsgenoten uit mijn vakgebied, stelt me in staat om mezelf te verbeteren en om nieuwe inzichten op te doen. 
 
Prima werk- en privébalans 
Werk en privé kan ik bij De Groot Vroomshoop goed gescheiden houden. Tijdens de autorit terug naar huis lukt het me de dag goed af te sluiten. In mijn vrije tijd houd ik ervan om te klussen, zo heb ik laatst in de tuin een schuur, natuurlijk is deze van hout, gebouwd. Achter het beeldscherm vandaan en heerlijk buiten zijn en met de handen bezig te zijn. Een passie voor hout is niet weg te denken wanneer je werkt bij De Groot Vroomshoop.  

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!