Jesper volgde succesvol het traineeship bij VolkerWessels Telecom waar hij veel leerde over zijn persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Vandaag de dag is Jesper Administratief Specialist en voorlopig nog niet klaar met zijn ontwikkeling. 

Jesper Slaats - Administratief specialist

VolkerWessels Telecom

Jesper volgde succesvol het traineeship bij VolkerWessels Telecom waar hij veel leerde over zijn persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Vandaag de dag is Jesper Administratief Specialist en voorlopig nog niet klaar met zijn ontwikkeling. 

Jesper Slaats - Administratief specialist

VolkerWessels Telecom

Jesper Slaats is inmiddels 2,5 jaar werkzaam op de serviceafdeling van Netwerk Solutions. Hier is Jesper Administratief Specialist, een veelzijdige functie zo omschrijft hij zelf. Ook heeft Jesper succesvol het traineeship bij VWT doorlopen. Jesper neemt je graag mee in zijn loopbaan als VWT’er.  

Diversiteit in werk 

Een diverse job, zo omschrijft hij: “Eigenlijk voor alle servicecontracten die Netwerk Solutions heeft, daar zit een boel administratie en informatieanalyse achter. Dat doe ik voor een groot gedeelte. Ik maak maandoverzichten voor klanten en verzorg de facturatie. Daarnaast heb ik veel contact met de buitendienst voor de logistieke zaken, spullen regelen en inkopen. Het allerleukste aan werken bij VWT is de diversiteit in werk, in projecten en in contacten met collega’s.  

Een echte teamspeler 

“Ik hou van voetballen en voetbal kijken. Ik speel zelf in een team, vooral op een gezellig niveau.” Het werken in teamverband is dan voor Jesper ook terug te vertalen naar de verschillende rollen die er zijn binnen zijn voetbalteam. “Daarin zijn er ook mensen die naar voren stappen en mensen die meer op de achtergrond blijven. Wat je aan ervaring opdoet in het sporten en wat je leert tijdens je werk en traineeship over de dynamiek in een groep raakt elkaar erg. Grappig is wanneer mensen tijdens het werk op de achtergrond blijven, ineens tijdens het sporten wel op de voorgrond treden.” In dat laatst herkent Jesper zichzelf wel.  

Op de valreep VWT in gerold:  

“Op het punt dat ik mijn meldingen via LinkedIn wilde uitzetten, kwam ik via een tussenpersoon op de valreep bij VWT terecht. Wat helpt is dat VWT een bekende naam is. Hierdoor kan je makkelijk uitzoeken wat voor bedrijf het is en wat het doet. Je ziet VWT ook in het straatbeeld terugkomen met bouwprojecten en busjes. Dat geeft veel herkenning en ik vind het leuk om te zien wat het bedrijf doet in het dagelijks leven en hoe dat is terug te zien. Dat sprak erg aan.”  

Een rommelige maar vliegende start 

In februari 2020 startte Jesper bij VWT. Een maand heeft hij kunnen wennen aan het ‘normale’ VWT-leven, totdat COVID-19 om de hoek kwam kijken en alles digitaal verliep. Ook zijn eerste werkdag verliep anders dan verwacht. “Ik heb gesolliciteerd en ben binnengekomen als planner, dus om storingen te plannen bij de monteurs die we hebben. Dat ben ik eigenlijk een kwartiertje geweest, op de eerste dag dat ik binnenkwam werd ik gevraagd of ik wilde doorstromen naar de rol van Administratief Specialist. Met mijn achtergrond en opleiding paste dat ook wel, dat is snel gegaan en sindsdien zit ik op dezelfde functie.” 

Jespers Traineeship: herkenning voor de toekomst 

Jesper volgde het traineeship tegelijkertijd met drie mede-trainees. “leren en (persoonlijke) ontwikkeling”, zo omschrijft hij het traineeship. “We werden op verschillende niveaus begeleid, we kregen inhoudelijke trainingen wat erg leuk en leerzaam was. Er zat veel diepgang in de coaching die we hebben gekregen. Het klinkt cliché, maar je leert jezelf kennen; over je gevoelens, gedragspatronen en eventuele angsten of juist succeservaringen. Je leert je eigen sterktes en zwaktes kennen, daarin word je uitgedaagd je zwaktes te ontwikkelen. Coaching was belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling. De intervisies zorgden ervoor dat wij als trainees elkaar helpen om probleemsituaties of uitdagingen te bespreken. Het traineeship wat ik volgde was echt ter aanvulling en ontwikkeling in de meest brede zin, niet zo zeer een rol of vakinhoudelijk. “De toevoeging zit hem echt in de persoonlijke ontwikkeling die je krijgt van VWT, door middel van een coach en de groep waarmee je aan de slag mag. Je leert elkaar echt kennen, je wordt met elkaar in situaties gezet dat je echt uit je comfortzone gaat en moet. Dan hebben anderen en ik zelf echt wel zwakke momenten, waar je wel weer heel veel van leert. Vooral dat aspect heeft mij voor echt het meeste waarde toegevoegd van het traineeship. De inhoudelijke trainingen zijn ook leuk en leerzaam, daar leer je gewoon echt een ‘skill’. Echt dat persoonlijke aspect was wel het vetste.” Het bewust naar voren stappen en de leiding pakken, dat was wel echt een drempel en voorbeeld van buiten mijn comfortzone.” Wanneer ik dit nu moet doen is het niet dat het opeens allemaal vanzelf gaat, maar heb ik wel geleerd de situaties te herkennen en het wel te doen. Hierin helpen de succeservaringen vanuit het traineeship. 

Gretig naar ontwikkeling 

Jesper is nog niet klaar met leren, vragend naar zijn doelen binnen VWT antwoordt hij: “veel nieuwe dingen proberen en leren. Dus ook om andere kanten van de organisatie te zien, straks ook weer een nieuwe rol, nieuwe functie gaan doen om me zo ook weer breder te ontwikkelen en meer dingen te leren kennen. Een keer niet vanuit het administratieve of analyserende, maar meer aan de voorkant, de actiekant aan het werk zitten. Ik voel wel dat er vanuit VWT hierin word meegedacht en mij hierin ook stimuleert.” Hierin krijgt Jesper dus de ruimte binnen VWT om zijn ontwikkeling voort te zetten.  

Hoe kijkt Jesper terug op VWT?  

“De goede samenwerking met hele verschillende collega’s, met verschillende karakters in hele verschillende projecten. Wel met als rode draad dat het echt altijd op een goede manier tot succes heeft geleid.” 

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!