Het allermooiste vind ik om vanaf het begin tot het eind te zien hoe een project tot stand komt en toe werken aan het eind resultaat.

Lisette Barels - Trainee

Visser & Smit Bouw

Het allermooiste vind ik om vanaf het begin tot het eind te zien hoe een project tot stand komt en toe werken aan het eind resultaat.

Lisette Barels - Trainee

Visser & Smit Bouw

Mijn naam is Lisette Barels.  Na het VMBO ben ik Medewerker Marketing en Communicatie gaan studeren wat ik heb afgerond. Daarna heb ik een tussenjaar gehad, waarbij ik na 7 jaren ben doorgestroomd als assistent leidinggevende en bij een ander bedrijf als bedienings-medewerker. Daarna ben ik Built Environment gaan studeren aan de Hanzehogeschool Groningen. In mijn tweede jaar heb ik gekozen voor de major Bouwkunde, waarin ik interesse heb gekregen voor de aannemerij en duurzaamheid. Binnenkort hoop ik mijn diploma in ontvangst te mogen nemen, na een jaar een afstudeerstage te hebben gedaan bij Visser & Smit Bouw.  

Wat is je rol bij Visser & Smit Bouw? Wat houdt dat werk in? Hoe lang doe je dit werk al?  

Tot 1 juli ben ik nog stagiaire. Ik heb vanaf september tot en met januari mee mogen werken op de afdelingen BTCE (Bouwtechnologie & cost Engineering), ID&T (Informatie, Digitalisatie en Technologie) , werkvoorbereiding, uitvoering en projectleiding bij verschillende projecten. ik werd door het enthousiasme van alle collega’s nieuwsgierig naar de verschillende functies. Ik wilde graag uitzoeken of er iets tussen zat voor mij wat ik van te voren niet had verwacht als toekomstig beroep. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek naar de milieu impact van bouwmaterialen en werk ik mee in de werkvoorbereiding bij het project Rechtsgeleerdheid in Groningen. Vanaf 1 juli treed ik in dienst als trainee en mag ik een jaar op ontdekkingstocht in de functies werkvoorbereider, uitvoerder en bouwplaatsmedewerker. 

Wat vind je mooi aan je werk? Geef eens een voorbeeld?  

Ik heb tijdens mijn afstudeerstage zo veel kansen gekregen om mijzelf volledig te ontdekken in de bouwwereld en te onderzoeken wat bij mij past en wat niet. Het is een hele leuke en gezellige groep collega’s, waar ik zo ontzettend veel van heb geleerd het afgelopen jaar. Ik heb nog geen één keer “nee” gehoord en mocht overal aan meewerken. Mijn collega’s gaven mij het afgelopen jaar het gevoel dat ik echt een collega ben en niet een stagiaire, zoals ik heb gehad bij vorige stagebedrijven. Het zijn hele toffe en unieke projecten waaraan VSB werkt met de nodige uitdagingen die ik nog niet tegen ben gekomen bij voorgaande banen. 

Wat vind je aantrekkelijk aan Visser & Smit Bouw als werkgever? 

Ik heb tijdens mijn afstudeerstage zo veel kansen gekregen om mijzelf volledig te ontdekken in de bouwwereld en te onderzoek wat bij mij past en wat niet. Het is een hele leuke en gezellige groep collega’s, waar ik ontzettend veel van heb geleerd het afgelopen jaar. Ik heb nog geen één keer “nee” gehoord en mocht overal aan meewerken. Mijn collega’s gaven mij het afgelopen jaar het gevoel dat ik echt een collega ben en niet een stagiaire, zoals ik heb gehad bij vorige stagebedrijven. Ik voel mij als vrouw helemaal niet anders, wat wel anders was bij andere bedrijven. Ik ben gewoon Lisette binnen Visser & Smit Bouw en niet “wow een vrouw op de bouw”. Dat is iets wat ik super fijn vind aan dit bedrijf. Er is een hele open sfeer en veel ontwikkel mogelijkheden. En verder natuurlijk de hele toffe en unieke projecten waaraan Visser & Smit Bouw werkt, met de nodige uitdagingen die ik nog niet tegen ben gekomen in voorgaande banen. 

Vertel eens wat meer over jouw ambities…  

Ik wil meer en beter technisch onderlegd zijn. Hier ga ik mij de komende jaren op focussen. Momenteel denk ik dat ik wil starten als werkvoorbereider en mijzelf omhoog werken naar projectleider. Maar omdat ik nog zo veel jaren moet werken lijkt het me ook wel leuk om ooit directeur te worden van een bedrijf of aan de slag te gaan als projectdirecteur. Of dat ooit gaat lukken weet ik niet, maar dan heb ik mijn doel tenminste hoog gelegd en kan ik mezelf nooit beperken in mijn ambities. 

 

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!