Een leven lang leren

Collega’s die vooruit willen, zich willen specialiseren, bij- of omscholen krijgen daar de ruimte voor bij De Groot Vroomshoop. In overleg met je leidinggevende, coach en de HR-manager maak je jouw opleidingsplan.

Betekent niet dat jij per se met je neus de boeken hoeft in te duiken. Leren kan ook gewoon in de praktijk of online. Via YouTube, e-learning, een workshop of on the job training van een leermeester. De gemiddelde leeftijd in onze productie -en vooral onze timmerfabriek- is best hoog. Veel collega’s hebben er geen moeite mee langer door te werken. Een deel van het werk is geautomatiseerd, er hoeft weinig getild te worden en de arbeidsomstandigheden zijn veilig en gezond. Er komt een dag dat onze vakmensen met pensioen gaan en jonge aanwas nodig is. Mensen die geen ervaring hebben, maar een hart hebben voor hout en graag de handen uit de mouwen steken. Wij leiden jonge vakmensen zelf op. We laten jonge en ervaren collega’s slim samenwerken, wat voor beiden voordelig uitpakt. We zijn een erkend leerbedrijf.

Ons werk verandert. Steeds meer gaat automatisch, digitaal of zelfs met robots. Dit vereist specifieke kennis en kunde. Dat betekent dat voor sommige functies om- of bijscholing nodig kan zijn om je werk goed te kunnen blijven doen. Waar de een leert via een opleiding of training, groeit de ander in de praktijk. Om het geleerde in de praktijk te kunnen beoordelen en het niveau te vergelijken met collega’s bieden we Erkenning Verworven Competenties (EVC)-trajecten. Een aantal collega’s groeide op deze manier van werkplaats-leerling tot allround timmerman om het vervolgens te schoppen tot meewerkend voorman.

Aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt? Vertel ons hoe jij wilt groeien.

Volg ons op