De diversiteit van projecten spreekt mij aan.

Arie Pieter Streefkerk - Calculator

Visser & Smit Bouw

De diversiteit van projecten spreekt mij aan.

Arie Pieter Streefkerk - Calculator

Visser & Smit Bouw

Arie Pieter Streefkerk werkt al 22 jaar bij Visser & Smit Bouw. Na het behalen van zijn mbo-diploma’s Bouwkunde en Grond-, Weg en Waterbouw is hij gestart als werkvoorbereider. Tijdens de eerste jaren heeft hij verschillende rollen binnen het bedrijf vervuld. Na een periode als werkvoorbereider maakte hij in 2006 de overstap naar de calculatie-afdeling. Dat was nog in een tijd dat er vanaf papier hoeveelheden bepaald werden. Als onderdeel van de verjonging gebruikte Arie Pieter Excel voor het bepalen van de hoeveelheden. 

Calculatie deejay 

Arie Pieter ziet Visser & Smit Bouw als de ideale plek om te verbeteren in het calculatie vak: “Het zijn de uitdagende projecten die het werk boeiend maken. Wij berekenen hier grote en/of complexe projecten. Eigenlijk maken wij nooit twee keer hetzelfde project of dezelfde calculatie. Wat mij in het bijzonder aanspreekt is de diversiteit van de projecten. Zo heb ik de afgelopen jaren onder andere aan het prinses Maximaziekenhuis en Rotterdam the Hague Airport gerekend. Die twee projecten verschillen als dag en nacht. Je kunt het bijna zien als een deejay die twee verschillende platen met elkaar mixt. Je gebruikt dezelfde tools, maar de stijlen zijn totaal anders.” 

Appels met appels 

Op de vraag hoe zo’n calculatietraject eruitziet, antwoordt Arie Pieter enthousiast: “Het begint allemaal met de scoping van een gebouw. Aan de hand van tekeningen en 3D-modellen, krijg je een goed beeld van een project. Vervolgens ga je dieper in op de materie en bepaal je de hoeveelheden. Daarna vraag je voor de diverse onderdelen offertes aan. Bij sommige projecten vragen wij wel meer dan honderd offertes aan. Wanneer deze binnen zijn, worden de prijzen, de volledigheid en voorwaarden met elkaar vergeleken. Hierbij is het natuurlijk van belang dat je appels met appels kunt vergelijken.” 

Het ritme van de offertes 

“Dit alles moet natuurlijk in het juiste ritme gebeuren. Alle offertes moeten op tijd binnen zijn en ik noem dat altijd het samenspel met de onderaannemers. Vervolgens maken wij de keuze voor de juiste partijen. We verwerken dan de offertes in de projectbegroting. Zo kunnen we de juiste prijs voor het project bepalen. De aangedragen oplossingen moeten natuurlijk wel te realiseren zijn. Elk project begint met een solide calculatie”, besluit Arie Pieter. 

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!