Samen de zorg in Nederland verbeteren.

Myrthe Greuter - Werkvoorbereider

Visser & Smit Bouw

Samen de zorg in Nederland verbeteren.

Myrthe Greuter - Werkvoorbereider

Visser & Smit Bouw

Het ritme van Myrthe 

Myrthe Greuter werkt nu 3 jaar als werkvoorbereider bij MedicomZes. Eerst gedetacheerd via een uitzendbureau en nu al geruime tijd in vaste dienst. MedicomZes is een handelsnaam van Visser & Smit Bouw en gespecialiseerd in bouwprojecten in de gezondheidszorg, ziekenhuizen, laboratoria en cleanrooms. Dit werk speelt zich hoofdzakelijk af in operationele ziekenhuizen, waarbij de zorg aan patiënten - oftewel ‘het ziekhuisleven’ - gewoon door gaat en dat brengt veel afstemming met zich mee.  

Op de vraag waarom Myrthe voor Visser & Smit Bouw heeft gekozen, antwoordt zij krachtig: “VSB gaat gewoon een paar stappen verder dan een ‘gewone aannemer’. Complexe bouwprojecten waar je echt goed moet nadenken over de impact op de omgeving en de tijdige aanlevering van bouwmaterialen vind ik boeiend. Het is juist de focus van MedicomZes op de zorgsector die mij aanspreekt. Daarnaast vind ik de afwisseling tussen kleine en grote renovatieprojecten in het ziekenhuis ook fijn.  

In harmonie met het ziekenhuisleven 

Myrthe vertelt dat de patiënt altijd voorrang heeft: “Ook in het Amsterdam UMC bouwen wij in een operationele omgeving. Wij dienen dus rekening te houden met patiënten en personeel in het ziekenhuis. Als werkvoorbereider regel ik dat we tijdens het gewone ziekhuisleven doorbouwen. Ik sta in direct contact met het ziekenhuis, zodat alle werkzaamheden op het ritme van het ziekenhuis zijn afgestemd.”  

Veelzijdig werk 

Als werkvoorbereider werkt Myrthe voornamelijk achter haar laptop. Zij bereidt projecten voor, doet inkoop van onderaannemers, maakt planningen en stelt de benodigde werkplannen op. Myrthe over haar werk: “Ik loop geregeld naar de bouwplaats om te kijken hoe het gaat. Dat is toch ‘where the magic happens’. Het is heel dynamisch en je kan op alle fronten meewerken; zowel in het voorstadium met de calculatie, als met het voorbereiden en het uitvoeren van het project. Zo ben je als het ware een soort projectleider van allemaal kleine werken. Dat maakt het voor mij bijzonder en uitdagend.” 

Het bouworkest 

Muziek is de rode draad binnen het leven van Myrthe. “Ik speel al sinds mijn 6e viool en ook in een orkest. Ik zie het ritme van de bouw als een soort orkest. Dat heeft ook meerdere secties (violen, celli, houtblazers, koperbazers etc.) die elk hun eigen rol hebben. Samen voeren zij een stuk uit. Dat zie ik terug in onze bouwprojecten met alle disciplines. Verpleegkundigen, artsen, patiënten, installateurs en timmerlieden doen allemaal hun eigen werk, maar komen juist gezamenlijk tot het gemeenschappelijke doel: het verbeteren van de zorg in het ziekenhuis. Daar lever ik graag een bijdrage aan”, besluit Myrthe enthousiast. 

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!