Mijn werkdagen zijn enorm divers, maar staan grotendeels wel in het teken van verbindingen leggen.

Robert de Kock - Manager Inkoop

Van Hattum en Blankevoort

Een manager inkoop aan het woord

Wat herinner jij je nog van jouw eerste dag bij Van Hattum en Blankevoort?

Mijn eerste werkdag was nog in het oude kantoor in Woerden. Het was de eerste maandag na de kerstvakantie. Ik ben die dag met een kopje koffie opgevangen door Jeroen Bonekamp, die me vervolgens door het kantoor heeft geleid en me heeft voorgesteld aan diverse nieuwe collega’s. Op zo een eerste werkdag word je overspoeld met vele indrukken, maar wat me is bijgebleven is de bereidheid van nieuwe collega’s om echt even tijd voor je te maken, waardoor ik mezelf snel welkom voelde.

Wat houdt jouw functie in?

Mijn huidige functie is Manager Inkoop. Ik stuur een team van inkopers en inkoopondersteuners aan die verspreid werken over de diverse business units. Mijn werkdagen zijn enorm divers, maar staan grotendeels wel in het teken van verbindingen leggen.

Ongeveer de helft van mijn tijd probeer ik bezig te zijn met tenders en projecten. De tenders starten we met het neerzetten van een prijsvomingsstrategie, dat wil zeggen dat we met elkaar proberen te bepalen hoe we tijdens de tender tot de scherpste kostprijs willen komen. We bepalen ook of we kennis uit de markt nodig hebben, met mogelijk bindende afspraken als resultaat. Het formaliseren van deze afspraken pak ik dan op. Ook probeer ik nog op projecten in uitvoering een stuk inkoop op te pakken.

Vanuit Inkoop is het belangrijk om de marktontwikkelingen te volgen, zeker de afgelopen onrustige jaren. Vandaar dat ik ook veel contact heb met marktpartijen, zowel telefonisch als via overleggen. Zelf vind ik dit het leukste aspect van mijn werk!

Binnen de vakgroep Inkoop zijn we continu bezig met verbeteren. We maken per jaar concrete afspraken over wat we dat jaar willen oppakken. Vaak hebben deze verbeteringen raakvlakken met andere vakgroepen, waardoor goede afstemming nodig is.

Wat is er zo leuk aan jouw baan?

Geen dag is hetzelfde, dat maakt mijn baan enorm leuk. De vele contactmomenten, zowel intern als extern, zorgen ervoor dat de dagen voorbij vliegen. En we zijn met een leuk team continu bezig met elke dag een stukje beter te worden. Dat zorgt voor een positieve flow, wat zeker bijdraagt aan de werkvreugde.

Welk project of gebeurtenis bij Van Hattum en Blankevoort is jou tot nu toe het meest bijgebleven?

Dat is het project A4 Delft Schiedam. Ik werkte destijds niet bij Van Hattum en Blankevoort, maar wel in combinatie met Van Hattum en Blankevoort. Op dat project werkten we keihard, maar hadden we ook heel veel plezier met elkaar. Het is wellicht niet het meest hoogstaande project of het project met het beste resultaat, maar door de werksfeer is dat wel het project waar ik het meest enthousiast over ben.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op de prettige cultuur binnen onze organisatie. Collega’s zijn altijd bereid om elkaar te helpen. Dit zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen, dat is mooi!

Welke tip zou je meegeven aan aanstormend civieltechnisch talent?

Probeer niet te snel voor een bepaalde richting te kiezen, maar neem de tijd om meerdere rollen binnen een bedrijf te leren kennen. Dat geeft je op termijn heel veel bagage.

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!