Ik kijk er positief op terug en zal een traineeship zeker aanraden om te volgen, óók als je al een voorkeur voor functie hebt.

Charlotte Brinkman - oud Technisch Trainee

Van Hattum en Blankevoort

Ik kijk er positief op terug en zal een traineeship zeker aanraden om te volgen, óók als je al een voorkeur voor functie hebt.

Charlotte Brinkman - oud Technisch Trainee

Van Hattum en Blankevoort

Een oud technisch trainee aan het woord

Charlotte Brinkman, voormalig technisch trainee bij Van Hattum en Blankevoort over haar traineeship: 

"In juni 2021 heb ik mijn opleiding Civiele Techniek op Hogeschool Windesheim afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij Van Hattum en Blankevoort. Deze stage is mij dusdanig goed bevallen dat ik na mijn opleiding heb gesolliciteerd bij Van Hattum en Blankevoort. Door mijn stages had ik de voorkeur ontwikkeld om uitvoerder te worden. Ondanks mijn voorkeur voor die functie, wilde ik eerst een traineeship doen. Deze keus heb ik gemaakt om het bedrijf, mijn collega’s en andere functies beter te leren kennen. Tot op heden ben ik heel blij met deze keus! 

Periode 1 - Uitvoering

Het traineeship ben ik gestart als uitvoerder bij regio Oost. Regio Oost is gespecialiseerd in de bouw van rioolwaterzuiveringen en windmolenfundaties. Tijdens deze periode heb ik dan ook op twee van deze projecten meegwerkt. In september mocht ik meelopen in de uitvoering op een rioolwaterzuivering. Hier heb ik voornamelijk met de timmerlieden buiten meegelopen. Daar heb ik veel praktische kennis opgedaan. Daarna ben ik voor twee maanden naar een windmolenpark gegaan waar we acht windmolenfundaties bouwden. Tijdens de bouw kreeg ik de verantwoordelijkheid over onder andere de planning van zeven fundaties, een goed verloop tijdens de stort van deze fundaties en de keuringen van deze fundaties, heel tof!

Periode 2 - Ontwerp

Begin december heb ik mijn traineeship vervolgd als ontwerpcoördinator op een van onze integrale projecten, Selectieve Onttrekking in IJmuiden. Dit project omvat een betonnen constructie die de verzilting van het Nederlandse water bij gebruik van de nieuwe Zeesluis moet tegengaan. Als ontwerpcoördinator heb ik me op dit project voornamelijk bezig gehouden met de ontwerpplanning en de documentenlijst. Op dit project zijn veel verschillende partijen bezig met het ontwerp, waardoor ik voor het maken van een juiste planning veel input van verschillende partijen nodig had.

Periode 3 - Cost Engineering

De derde periode van mijn traineeship heb ik meegelopen bij de afdeling Cost Engineering. Deze periode viel in de maanden maart, april en mei. Als Cost Engineer maak je aan het begin van een project een inschatting van de kosten, tijdens het project worden deze kosten bijgehouden zodat er aan het eind van een project een nacalculatie gedaan kan worden. In deze periode heb ik me voornamelijk verdiept in het calculatieprogramma IBIS, inkoopspecificaties vullen in de tenderfase en de ABK (Algemene Bouwplaats Kosten) begroting.

Periode 4 - Werkvoorbereiding

De laatste periode van mijn traineeship heb ik bij VSF gelopen. VSF is onderdeel van Van Hattum en Blankevoort en focust zich vooral op funderingen. Tijdens een traineeship bij Van Hattum en Blankevoort krijg je dus ook de kans om bij VSF te kijken. Deze periode ben ik gestart als werkvoorbereider, maar in de loop van de tijd ben ik uitvoering en werkvoorbereiding meer door elkaar gaan doen. Dit komt ook mede doordat bij VSF de werkvoorbereiding en uitvoering dichterbij elkaar liggen dan bij Van Hattum en Blankevoort. Ik zat op een werk waar VSF bezig was met het inbrengen van een bodeminjectie om een bouwput droog te krijgen.

Conclusie

Inmiddels ben ik klaar met het Technisch Traineeship. Ik kijk er positief op terug en zal een traineeship zeker aanraden om te volgen, óók als je al een voorkeur voor functie hebt. Zelf had ik de voorkeur voor de uitvoering, maar door dit traineeship te volgen heb ik een goed beeld kunnen ontwikkelen van zowel de uitvoering als de ontwerpfase, wat een calculator doet en hoe VSF te werk gaat. Ondanks deze inzichten ben ik toch bij mijn oorspronkelijke keuze voor uitvoering gebleven, maar ik kan me wel makkelijker verplaatsen in de gedachten van een collega. Dat is absoluut een voordeel in de onderlinge samenwerking!"

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!