Elke dag leer je bij en dit komt ook zeker door de vakmannen buiten die zoveel kennis hebben.

Ingeborg Schonewille - Uitvoerder funderingen

Van Hattum en Blankevoort

Een uitvoerder aan het woord

Wat herinner jij je nog van jouw eerste dag bij Van Hattum en Blankevoort?

Tijdens mijn opleiding Civiele Techniek heb ik stage gelopen bij Van Hattum en Blankevoort. Na het afronden daarvan ben ik in juni 2020 als Werkvoorbereider begonnen bij de business unit Zuid, midden in de coronatijd.

Op dit moment werk ik bij de business unit VSF. De focus van VSF ligt op het ontwerp en de uitvoering van zwaar en/of gecompliceerd funderingswerk. Mijn eerste dag was op het project AMC Amsterdam. Hier heeft VSF tien buispalen aangebracht. Vanaf de eerste dag ben ik met de hoofduitvoerder meegelopen en heb ik vooral gekeken hoe alles in zijn werk ging. De bouwplaatsmedewerkers hebben mij ook veel over hun werkzaamheden verteld en uitgelegd hoe dit type fundering aangebracht werd.

Wat houdt jouw functie in?

Als uitvoerder bij VSF regel je in principe alle gebeurtenissen buiten. Je zorgt ervoor dat het werk buiten door kan gaan door bijvoorbeeld materieel en materiaal te bestellen. Verder probeer je de werkzaamheden buiten te sturen zodat alles conform de planning behaald wordt. Ook probeer je de kosten die je buiten maakt zo goed mogelijk binnen budget te houden. Bij funderingswerk is de voortgang en continuïteit buiten het belangrijkste zodat al het grote materieel buiten niet stilstaat.

Wat is er zo leuk aan jouw baan?

Het leukste aan mijn baan is het team waarin ik werk. Het maakt niet uit wat je vraagt of wanneer: het team staat altijd voor je klaar. Iedereen wil je helpen en we ondersteunen elkaar waar nodig. Ook vind ik de dynamiek van buiten en binnen erg leuk. Door binnen aan een deel van de voorbereiding te werken en dit vervolgens later buiten uitgevoerd te zien worden is erg leuk. Hierdoor kan je ontdekken wat je een andere keer anders zou doen in de voorbereiding. Elke dag leer je bij en dit komt ook zeker door de vakmannen buiten die zoveel kennis hebben. Zij ondersteunen je vaak en leren je nieuwe technieken.

Welk project of gebeurtenis bij Van Hattum en Blankevoort is jou tot nu toe het meest bijgebleven?

Het project wat mij het meest is bijgebleven is IJboulevard. We hebben hier vanaf het water stalen buispalen geboord. We zaten op het IJ voor het centraal station: een zeer mooie locatie! De werkzaamheden verliepen allemaal zeer voorspoedig en we hebben samen met het VSF team een mooi resultaat neergezet.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben altijd het meest trots op het team als we weer een project goed afgerond hebben. Het kan soms een hele uitdaging zijn om het project af te maken, want soms zit het tegen. Toch komen we er altijd met het hele team uit en behalen we een mooi resultaat.

Welke tip zou je meegeven aan aanstormend civieltechnisch talent?

Tijdens je opleiding krijg je vooral veel theorie mee. Het is ook heel belangrijk om in de praktijk te leren hoe alles in zijn werk gaat. We kunnen binnen en in de theorie veel verzinnen, maar dit moet buiten ook nog haalbaar zijn. Als je de theorie met de praktijk kan combineren, dan heb je een grote voorsprong en bouw je nog veel meer kennis op!

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!